Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Bilinçaltı mesajları, Subliminal Telkin

Her birimiz zaman içerisinde oluşan bir dizi prensiplere, değerlere, alışkanlıklara ve kişiliklere sahibiz. Yaşantılarımız esnasında çok miktarda bilgi bombardımanına maruz kalırız bilincimiz bunlardan sadece işimize yarayanları alırken bilinçaltı hafızamız ise hepsi depolar. Yani aslında maruz kaldığımız yaşantılar, tecrübeler bunların hiçbiri aslında kaybolmaz bilakis bütün bu birikimler bizlerin kişiliğini oluşturur. O halde şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki kişiliğimiz ve kim olduğumuz aslında bizim bilinçaltımızdır.
Yaşantımız esnasında olumlu olumsuz birçok bilgi ve tecrübeyi içselleştiririz fakat bunların hepsi iyi ve faydalı bilgiler değillerdir. Hatta öyle ki bazı şeyleri yapamayacağımıza olan inancımız da bu nedenlerden kaynaklanır. İçselleştirdiğimiz bu olumsuz mesajlar bizim kendimize olan güvenimizi başaramayacağımıza olan inancımızı güçlendirir ve bizim kendimizin gerçek potansiyelimizi anlamamıza engel olur ve yaratıcı düşüncelerimizin de büyük ölçüde önüne geçer. Gerçek kabiliyetimizin farkına varıp bütün potansiyelimizi kullanabilmek için mutlaka bu olumsuz bilinçaltı mesajlarını temizlemeli ve hak ettiğimiz gibi yaşayabilmeliyiz. Eğer başarmanın tadına varmak istiyorsak bu kanserli hücrelerden mutlaka kurtulmalıyız.
İnsanoğlu evrende yaşayan bütün canlılardan farklıdır çünkü düşünme kabiliyetimiz vardır. Fakat bu özelliğimiz en iyi arkadaşımız olabildiği gibi en zalim düşmanımız da olabilmektedir. Kişiliğimizi büyük oranda düşüncelerimiz şekillendirmektedir. Kesinlikle sadece bir kaç sözde değer ve kültüre bağımlı kalarak kendimizi köreltmemeliyiz. Yeni şeyleri denemekten asla çekinmemeliyiz. İnsanın kendisi için yapabileceği en değerli yatırım budur. Yani bilinçaltımızdaki olumsuz düşünceleri temizleyerek daha yaratıcı, daha proaktif, daha mükemmel bir kişilik geliştirme yoluna girmeliyiz.
Aslına bakarsanız bilinçaltı konusu hiç de yeni bir konu değildir ve bir asırı aşkın üzerinde yığınla araştırma yapılan bir konudur. İnsan davranışlarını tam olarakak anlayabilmek için birçok çalışma ve araştırma yapılmıştır. 18. yüzyılda bilinen ve popüler olan hipnoz bu alanda kullanılan bir tekniktir. Fakat bilgisayar ve teknolojinin gelişmesiyle bu konu daha açık ve net bir şekilde ifade edilebilir hale gelmiştir. Bilgisayarların subliminal konusunu araştırmakta kullanılabilmesi bilinçaltının karanlık ve gizemli arenasına ışık tutmuştur.
http://bilincaltiniz.blogspot.com

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0