Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Evlilik Problemleriniz İçin Etkili İpuçları – İlişkinizdeki Sorunlarınızı Çözün

Evlilik Problemleriniz İçin Etkili İpuçları – İlişkinizdeki Sorunlarınızı Çözün

Bir evlilikte ya da ilişkide problemler kendini göstermeye başladığında boşanma ve ya ayrılık fikri ortaya çıkar. İnsanların yaptığı en büyük hatalardan birisi de; çiftlerin birbirlerini delicesine sevmeleri ve bir birlerine büyük bir aşkla bağlı olmaları nedeniyle onların ilişki ve ya evlilik problemleriyle karşılaşmayacağı anlamını çıkarmalarıdır.

Buna rağmen, eşinizle ya da sevgilinizle hala çok tutkulu bir aşk hayatınız olabilir fakat aynı zamanda ilişkinizde sorunlarınızda olabilir. Bu nedenle beraberliğinizde karşılaşabileceğiniz sorunlar olduğunda ilişki ve evlilik sorunları üzerine şu önerilerimizi deneyebilirsiniz.

İlk adım ilişkinizde yaptığınız hataları kabul etmekle başlar. Hepimiz insanız ve doğal olarak hatalarımız olmaktadır. Önemli olan birinin sırf hata yaptığı için suçlu ve ya suçsuz olduğu falan değildir bilakis sorunun en etkili çözümü uzlaşıdır.

Şunu hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayınız ki eğer yaşadığınız ilişki problemlerinde kendinizin haklı karşınızdakinin de haksız olduğu iddiasını sürdürürseniz hiç bir zaman mutlu bir çift olamazsınız. Korkmayın açık görüşlü ve anlayışlı olmak bir ilişki de sizlere hiçbir şey kaybettirmez. İlişkide iki hayat aynı anda etkileşim içinde devam eder yani sadece o beraberlik sizinle alakalı bir durum değildir.

Evlilik problemlerinize en etkili çözüm eşinizi dinlemenizdir. Çünkü biraz önce de vurguladığımız gibi bir ilişki bir kişiden oluşmuyor. Yani sadece siz yaşamıyorsunuz. Karşınızdaki kişinin de yani eşinizin, sevgilinizin de istek ve ihtiyaçlarını dikkate alın. Ve lütfen onları da dinleyin.

Fakat eğer asıl niyetiniz o evliliği bitirmekse yani çözüm bulma amacının da ötesinde istediğiniz şeyler yeni bir hayat, yeni bir erkek ve ya yeni bir kadın farklı heyecanlar ise o zaman ben merkezli olabilirsiniz çünkü evliliğiniz zaten bu durumda pamuk ipliğine bağlı bir ilişkiye dönüşecektir. Fakat içinizde evliliğinizi bitirmek gibi bir plan yoksa o zaman samimiyetle tavsiyemiz şudur ki lütfen tek taraflı düşünmeyin.

En önemli problem nedenlerinde biri de iletişim eksiklikleridir. Her ne zaman evlilik problemleri olsa mutlaka bir iletişim problemi olmuştur. İlişkide iletişim eksikliği varsa bunun sonucunda güven eksikliği ve ihmaller de olacaktır. Eğer bir insanla hayatınızı paylaşıyorsanız ondan gizlediğiniz hiçbir şey olmamalıdır. Eşinize ve ya sevgilinize karşı dürüst olun.

Bir diğer konu ise karşınızdaki kişileri değiştirmeye çalışmanızdır. Bunu sakın denemeyin. Karınızı, kocanızı ve ya sevgilinizi olduğu gibi sevebilecekseniz bir ilişkiye başlamalısınız. Eşinizi olduğu gibi kabullenip ilişkinizin ve ya evliliğinizin tadını çıkarmalısınız, eğer onları değiştirmeye teşebbüs ederseniz o zaman evliliğinizde sorunlar yaşayabilirsiniz.

Zorlu zamanlardan geçiyor olsanız bile beraberliğinizin kıymetini bilerek tadını çıkarmayı denemelisiniz. Sorunlara değil elinizden geliyorsa çözümlere odaklanmalısınız. Bu şekilde hareket etmek mücadele ettiğiniz problemi kolayca aşmanıza yardımcı olur.

Bir şaka ve ya gülümseme ile gerginliği yumuşatma yeteneğiniz yoksa bunu geliştirmelisiniz. Bir ilişkinin ömür boyu olmasında bu küçük ayrıntı çok önemlidir. Evlilik problemlerinin üstesinden gelmede içten bir gülümseme bile yeterli olacaktır. Bu hiç kimsenin aksini iddia etmeyeceği bir şeydir.

Son olarak eşinizi her zaman etkin bir şekilde koruyun. Eğer iyi bir hayat arkadaşına sahipseniz onu kaybetmek için çaba harcamayın.
Kendinizi işinize verip ilişkiniz dışındaki konularda kaybolmayın. Evlilik problemlerinin en sık görülen nedenleri bunlardan kaynaklanır. O halde gereksiz yere gurur, ego, stres yapmayın ve işinizin diğer uğraşlarınızın eşinize sevgilinizin yerini almasına asla izin vermeyin.

Evlilik problemleriniz üzerine vurguladığımız bu ipuçları evliliğinizi daha iyi bir hale getirebilir. Bahsettiğimiz konular belki basit ama bir o kadar da kesin çözüme götüren tecrübelerdir. Bunlara dikkat etmeniz evlilik sorunları için bir panzehiri elinizde bulundurmanız demektir.

Eğer ki evliliğiniz kötüye gidiyorsa bunun için yapabileceğiniz birçok şey vardır. Tabi eğer asıl niyetiniz eşinizden kurtulup farklı fanteziler yaşamak değilse  …

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0