Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Hip Hop

Jazz Dansı'nın stil alanı çok geniştir. Broadway Show stilinden bu konuda ekol olmuş Katerin Dunham gibi isimlerin geliştirdiği geleneksel Afro-Heitien stile kadar bir çok çeşidi bulunmaktadır. Jazz müziğinin özelliği dansa da yansımaktadır. Hip-Hop, Funk Street Funk gibi free stil danslar Jazz'dan esinlenilerek yaratılmıştır. Hip-Hop dansı MTV programlarında Michael Jackson gibi ünlü şarkıcıların kliplerine koydukları danslar nedeniyle günümüzde çok popülarite kazanmıştır. Özellikle gençler arasında çok yapılmaktadır.
----------
Siyahi ve Latin Amerika kökenli Amerikalı gençler arasında yaygın bir yaşam biçimi, alt kültür ve popüler kültür.

Kavram genellikle bu yaşam biçiminin aynı adla anılan müzik tarzını akla getirir. 70'li yılların sonlarında ABD - New York'un Bronx ve Brooklyn semtlerinde doğmuştur.

Bazılarınca, gençliği depolitize etmek amacıyla özellikle yaratıldığı ve desteklendiği ileri sürülür. Gelir, eğitim ve kültür seviyelerin düşük olduğu Brooklyn ve Bronx gibi semtlerde doğması bu toplum sınıfının sisteme karşı tepkisi olarak da algılanabilir.

Amerikan kültürü'ne has bu akım, dünyanın diğer bölgelerinde de gençler arasında ilgi çekmektedir.

Hip Hop müziğin altyapısı, genellikle elektronik aletler veya bilgisayarlar yardımı ile yaratılan; davul, bas ve sentezleyici döngülerinden oluşur. Beat adı verilen altyapı, hızlı ve konuşma tarzında vokal ile birleştiğinde Hip Hop müzik ortaya çıkar. Hip Hop çoklukla armoni kaygısı taşımaz, önemli olan ritim ve uyakdır (İng:rhyme).

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0