Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Estetik ve iş yaşamı

Fiziki görünümü sebebi ile en çok kaygı taşıyan meslek grupları arasında pazarlama, medya, eğlence, kozmetik ve turizm sektöründe çalışanların oluşturduğu belirlenirken, işinde kariyer yapmak isteyenler ise estetik merkezlerine akın ediyor.

İş alanlarına göre, daha çok sağlık çalışanları ile işini karşısındakilere sözlü olarak ifade etme yeteneğine dayalı sektörlerde çalışanların fiziki görünüm kaygısı taşıdığı belirtildi. Eğitim düzeyinin yükselmesinin kariyer yapmada ciddi bir rekabet yaşanmasına yol açtığı günümüzde, işinde başarılı olmanın püf noktalarından birinin ise fiziki görünüm olduğu belirtildi. Bir başka deyişle, estetik kaygı taşıyan kişilerin işinde fazla başarılı olamadığı yapılan araştırma sonucu ortaya çıktı.

FİZİKİ GÖRÜNÜM ÖNEMLİ
Fiziki görünümü sebebi ile kaygı taşıyan meslek grupları arasında tanıtım ve pazarlama, medya, eğlence, turizm, kozmetik, halkla ilişkiler ve moda sektörlerinin başı çektiği belirtildi. Fiziki kaygı taşıyanların estetik merkezlerine başvurduğunu söyleyen Femme Plast Estetik Merkezi Başkanı Doç.Dr. İbrahim Aşkar, fiziki görünümden dolayı, özgüven eksikliği yaşayanların istediği performansı sergileyemediğini söyledi.

Son yıllarda fiziki kaygılardan dolayı kendilerine başvuranların sayısında önemli bir artış olduğunu söyleyen Doç.Dr. Aşkar, "Kendine olan özgüvendeki eksiklik, atılgan olamamak ve fizik görünümdeki bozukluk kişinin istediği performansın sergilemesine engel olduğu görülmektedir. Bu nedenle birçok iş alanında çalışanların üzerinde durduğu nokta daha fazla nasıl 'prezantabl' olunabildiğidir" dedi.

EN FAZLA YÜZ VE KARIN GERDiRiLiYOR
Prezantabl olmanın kriterlerinden birinin fizik görünümde estetik olduğunun altını çizen Doç.Dr. Aşkar sözlerini şöyle tamamladı: "AWT, iğnesiz mezoterapi, dolgu enjeksiyonları, lazerle gençleştirme, yüz germe, estetik meme ameliyatları, karın germe, liposuction, saç ekme ve antiaging tedavileri en çok istenen tedavilerin başında geliyor.

En çok başvuru nedenleri arasında göz ve göz çevresi problemleri, mimik çizgileri, yüzde ve vücuttaki sarkmalar, dudak çizgileri ve inceliği, el sırtındaki kırışıklık ve lekeler, vücutta özellikle karın, bel, basen ve bacaklarda yağ birikimleri, burunda estetik sorunlar, saç dökülmesi ve memede estetik sorunlar sayılabilir."

1 Yorum - Senin Görüşün Nedir?

#1 Estetik.ve iş yaşamı.
-
Murat kolukisaoglu
-
2017-11-19 16:31:42 0

Saç ettirmek.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0