Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Ameliyatsız yüz germe: Endolift

Ameliyatsız yüz germe: EndoliftÖncelikle yüzdeki yaşlanma nasıl gerçekleşiyor ve hangi tekniklerle yüz gençleştiriliyor?
Yaş ilerledikçe, vücut ve yüz boşalarak yumuşak dokusunu kaybediyor, kemikler eriyor. Bunlara bir de yer çekiminin etkisi eklendiğinde, sarkma meydana geliyor. Erimenin çözümü, kaybolan dokuyu yerine koymak, yani doldurmak. Sarkmanın tedavisi ise açık; sarkan deriyi keserek alacaksınız, sonra da yüzü yukarı çekeceksiniz. Veya bunları bir yere asmanız gerekiyor. Asma teknikleri hakkında pek çok şey yazıldı, çizildi. Teknikte kullanılan ipler de, iplerin yerleştirilmesi yöntemi de sürekli gelişti ve değişti. Ancak kesinlikle belirtmek isterim ki, hiçbir şekilde keserek yapılan yöntemin yerini tutmuyor. Deride belirgin ölçüde sarkma varsa, onu keserek almak zorundasınız. Ayrıca bilinen diğer bir gerçek, ataçlama diye bilinen eski tekniklerin de yetersiz kaldığı...

* Endolift tekniği yüzün hangi noktalarında uygulanıyor?
- Kaşı asacaksak saç içinden giriyoruz, yanağı yukarı çekmek istiyorsak şakaklardan asıyoruz. Çene içinse kulak arkasından giriyoruz.

* Endolift tekniği için doğru hastalar kim?
- Bize gelen önemli bir hasta grubu var. Örneğin, bir kadın 40 yaşında ve problemli. Ancak kesseniz kesemezsiniz, çünkü kesilecek kadar deri fazlası yok. Biz bu hastalarımıza yakın zamana kadar "Biraz bekleyin, sarkma iyice belirginleştiğinde ameliyat olursunuz" diyorduk. Ya da dolgu maddeleri ve yağ enjeksiyonu ile idare ediyorduk. Ama şimdi endolift tekniği ile bu tarz hastalarda etkileyici sonuçlar alıyoruz. Bu yöntemle kaşları, yanakları, çeneyi, burnu ve dudakları asabiliyoruz.

* Daha önce kullanılan asma yöntemleri ile endolift arasındaki fark nedir?
- Eski teknikte, hastanın kaşını asacaksak yukarıdan bir yerden giriyorduk. İpliği sokuyorduk, daha sonra yukarı dikiyorduk. Bütün bu bölgenin ağırlığı ve kas hareketlerinin çekme gücü yukarıda ve aşağıda bir noktaya biniyordu. Eski teknik yıllardır var olsa da yine de sorunlarımız vardı ve işlemin etkisi en fazla bir yıl sürüyordu. Hasta hapşırsa kaşı düşüyordu. 2 yıl önce ataçlar çıktı. 5-10 dakika gibi kısa sürede uygulanan, basit, küçük kılçıklı ipler ile asma tekniği... Bu yöntem de ne yazık ki yer çekimine karşı direnemiyor. Ancak yanaklara dolgunluk vermek istersek kullanabiliyoruz. Kaşlar, çene kenarı, boyun, meme gibi bölgelerde yer çekimi ile savaşacak daha kalıcı ve kuvvetli bir yöntem kullanmamız gerekiyor. Biz de endolift yöntemi ile sarkan dokuyu küçük bir delikten girerek yukarı çekip, sağlam bir yere dikerek sabitliyoruz. Yani aslında yüz germede yaptığımız dikiş ile asmayı deriyi kesmeden içeriden yapıyoruz. Ameliyat lokal anestezi altında yapılıyor ve gerçekten de çok kısa sürüyor. Üstelik ne kesi ne de şişkinlik oluyor.

* Derisi çok fazla sarkmayan hastalar için oldukça ideal bir yöntem gibi gözüküyor...
- Evet, derinin çok fazla sarkmamış olması gerek. Çünkü deride çok fazla sarkma varsa istediğimiz dramatik sonuçları alamıyoruz.

* Yöntem ne kadar kalıcı?
- Ortalama 2 yıl sürüyor.

* İşlem nasıl gerçekleştiriliyor?
- Kaş, boyun kenarı gibi tek bir bölgede çalışacaksak, hastaya sadece lokal anestezi uyguluyoruz. Tüm işlem sadece 10 dakika sürüyor. Neredeyse botoks kadar kolay. Birkaç bölgeye uygulama yapacaksak, damardan hafif bir uyku ilacı verip hastayı sersemletiyoruz. İşlem sonrası ağrı, sızı olmuyor. Endolift ile birlikte yağ enjeksiyonu yapmadıysak, herhangi bir şişlik de görülmüyor.

* Bu yöntemin herhangi bir dezavantajı var mı?
- Bu kesinlikle plastik cerrahların işi... Çünkü çok derine girilebilir ve yüzde asimetri olabilir. Cildin kendini bırakma payını da hesaplamak gerekiyor. Yeteri kadar çekmezseniz, bu sefer de kaldırdığınız bölge aynı yere geri döner. Çok çekilirse fazla yukarı çıkar. Basit gibi görülse de ciddi tecrübe gerektiren bir iş. Ama bir sorun olursa geri dönüşü kolay. Askı dikişlerini çıkarmak iki dakika sürüyor.

Endolift yöntemi vücutta da kullanılıyor
Endolift yöntemi, meme, iç bacak ve popoda kullanılıyor. Örneğin, kolda çok sarkması olan bir hastada eskiden koltuk altından dirseğe kadar yatay bir kesik izi oluyordu. Bu yöntemle şu anda sadece koltuk altında kalacak şekilde dikey bir çizgi yapıp, deri fazlası toplanıyor. Bir iz oluşuyor ama o da koltuk altına saklanıyor. Memede ise göğüs çevresinden daireler geçirip, bunları içeriden bağlıyoruz. Sonra da hepsi birden köprücük kemiğine yerleştirilen bir vidaya sabitleniyor. Tüm bunlar yüzden daha komplike işlemler.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0