Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Ayşegül Dalkır Kahveci

aysegul_dalkir_kahveci.jpg1971 yılında Adana’nın Kozan ilçesinde doğdu.İlk ,orta ve lise tahsilini Adana , Kozan’ da tamamlayan Kahveci, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1993 yılında mezun oldu.


Ankara Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapan Dalkır Kahveci ; ticaret hukuku,uluslararası turizm hukuku, aile hukuku, Avrupa İnsan hakları hukuku dallarında uzmanlaşmış olup , bu dallarda Türkiye’de bilinen otoriteler arasındadır. 


Türkiye’de siyasette kadın ve erkek eşitliği için büyük yankı uyandıran “ SİYASETTE FİİLİ EŞİTLİK” söyleminin mimarı olup, 12 Haziran 2011 seçimlerinde siyasi partilerin bir önceki döneme göre daha fazla kadın milletvekili adayı gösterilmesine vesile olmuştur.


Siyasi hayatına Anavatan Partisinde başlayan Dalkır Kahveci ; Anavatan Partisi Çankaya İlçe gençlik kollarında  başladığı siyasi  çalışmalarına, Anavatan Partisi Ankara İl Gençlik Kolları   Siyasi işler ve Koordinasyon Başkanlığı ve  Anavatan Partisi Ankara il Hukuk Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulunarak devam etmiştir. 07.10.2010  tarihinde  Demokrat Parti Genel Merkez Başkanlık Divanı kararı uyarınca Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevine seçilen Ayşegül Dalkır Kahveci ,bu göreve getirilmeden önce ; Demokrat Parti Kadın Kolları Genel İdare Kurulu üyeliğini yürütüyordu. Dalkır Kahveci; yurt içi ve yurtdışında siyasette kadının temsili konularında çok ciddi araştırmalara imza atmıştır.


Av.Ayşegül Dalkır Kahveci  Türkiye Barolar Birliği, Ankara Barosu ve Türkiye Noterler Birliği üyesi olup;  Ankara Barosu Adli Yardım ve Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu ( CMUK )  büroları avukatlığı görevlerinde bulunmuş olup bu konularda eğitime sahiptir. 


Türkiye siyasi hayatında en aktif  Kadın Kolları Genel Başkanı olarak yer almaktadır. Türkiye’de siyasette kadın ve erkek eşitliği için büyük yankı uyandıran “ SİYASETTE FİİLİ EŞİTLİK” söyleminin mimarı olup, 12 Haziran 2011 seçimlerinde siyasi partilerin bir önceki döneme göre daha fazla kadın milletvekili adayı gösterilmesine vesile olmuştur. T.B.M.M çatısı altında temsilde daha fazla kadın milletvekilinin yer alması gerektiğini ifade ederek Türkiye’de gündem yaratmıştır. Siyasette kadınların fiili eşitliği  konusunda halen çalışmaları ve  açıklamaları ile gündem yaratmaya devam etmektedir.  


European  Language Passport ( Avrupa Dil Pasaportu ) sahibi,  Attorney at law of Human rights Council of Europe and European Commission  ( Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi  Hukuku )  ve    AB  Hukuku(  Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi  – The European Law Students Association  programı)  özel hukuk dallarında da uzmandır. 


Av. Ayşegül Dalkır Kahveci “ Türk siyasetinde etkili ve popüler 100 kadın” araştırmasında yüz kadın siyasetçi içerisinde sekizinci sırada yer alarak etkili kadın siyasetçiler arasında 2011 yılında yer almıştır.


Ayşegül Dalkır Kahveci  evli ve iki çocuk annesi olup çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0