Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Ferdinand Foch

Ferdinand Foch (d. 2 Ekim 1851 – ö. 20 Mart 1929) Fransız asker ve savaş teorisyeni. Düşünceleri 20. yüzyılın ilk başlarında Fransız ordusu üzerinde oldukça etkiliydi.

1. Dünya Savaşı sırasında müttefik kurmaylarındandı. 1918 yılında maraşel oldu ve batıdaki bütün İtilaf Devletleri birliklerinin komutası ona verildi. Almanların büyük Sonbahar Saldırısı'ndan beş gün sonra karşı 26 Mart 1918'de karşı saldırıya geçerek bozguna uğratmış ve Almanların yenilgisine kadar bu saldırının başında bulunmuştur.

Versay Anlaşması hakkında 'Bu anlaşma bir barış anlaşması değil, 20 yıl sürecek bir ateşkes anlaşmasıdır.' diyerek ileri görüşlülüğünü göstermiş fakat uçaklar hakkında 1899'da söylediği "Uçaklar ilginç oyuncaklardır, fakat askeri açıdan hiçbir değer taşımazlar." sözüylede birçok tarihçiye alay konusu olmuştur.

20 Mart 1929'da öldükten sonra diğer ünlü generallerin bulunduğu Fransız askeri tarih müzesi olan Les Invalides'e gömülmüştür.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0