16-09-2014 21:27:38
Ana Sayfa Kim Kimdir? R Rafet El Roman

Sevgili TurkceBilgi.Org kullanıcısı, sizinle daha kaliteli zaman geçirek adına üyemiz olmanızı rica ederiz.

Rafet El Roman
Rafet El Roman   (1968 -  .... ) 25 Ağustos 1968 Edirne doğumlu Rafet El Roman, 1970 yılında ailesi Almanya'ya işçi olarak gittiğinde 7 yaşına kadar Uzunköprü Ömerbey köyünde anneannesi ile birlikte yaşadı. 1.sınıfı köyde okuduktan sonra Almanya'ya ailesinin yanına gitti. Öğrenimini Almanya'da tamamladı.

16 yaşında ilk söz ve bestelerini yazmaya başladı. 17 yaşında Midnight Entertaintment film şirketine figuran olarak başvurmasıyla sinema hayatının ilk adımını atmış oldu. Hayatının en büyük iki tutkusunun müzik ve sinema olduğunu anlayan Rafet El Roman, bu yıllarda tüm kazancını, yine bu iki sanat alanında yaptığı yatırımlara endeksler.

1987'de ilk uzun metrajlı filmi "Defender"da başrolü oynadı. Bu film, Rafet El Roman'ın senaristlik ve yönetmenlik alanında da ilk deneyimlerini yaşadığı filmdi.

1988'de ilk sahne çalışmalarına başladı. 1992 yılında Saarlaendischer Rundfunk Radio Kurumu tarafından Almanya'da "Yılın En İyi Yeteneği" seçildi. 1994 yılında Frankfurt Kültür Festivali'nde Media Artist Avard - Medya Sanat Ödülü aldı. 1995'de Türkiye'ye gelerek ilk solo albümünü çıkardı. "Gençliğin Gözyaşları" adlı albüm bir milyonu aşan satış rakamlarına ulaştı.

1997 yılında "EN GÜZEL GÜNLER SENİN OLSUN" adıyla ikinci albümünü çıkardı. 1998'de Avrupa'da ilk solo albümü piyasaya çıktı. 1998 yılında "Propaganda" filmi ile Kemal Sunal, Metin Akpınar gibi Türk sinema tarihinin dev isimleriyle birlikte başrol oynadı.

1999'da "HAYAT HÜZÜNLÜ" adlı üçüncü albümüyle yine büyük bir başarı yakaladı.

2000 yılında Rafet El Roman, Mehmet Ali Erbil ile Euro 2000 şampiyonası için milli takıma yazdığı "BIR GOL DAHA" şarkısını seslendirdi. 2000 yılında "DAR ALANDA KISA PASLAŞMALAR" adlı sinema filminde Müjde Ar'la birlikte başrol oynadı.

2001 yılında Aşkın Nur Yengi ile, söz ve müziği Rafet El Roman'a ait olan "PEŞİNDEYİM" adlı şarkıda düet yaptı.

2001 yılında "HANIMELİ" adlı 4. albümünü çıkardı.

2002 yılında, 5. albümü "5 NR AŞK" adlı albümünü hayranlarının beğenisine sundu.

2004 yılının yaz aylarında, "SÜRGÜN" adlı 6. albümünü yaptı ve bu albumle çok büyük bir satış grafiği yakaladı, bir çok hit şarkısıyla 2004 yılının en beğenilen albümlerinden biri oldu Sürgün.

2005 yılında, "KALBİMİN SULTANI" adlı 7.albümünü, 10.Sanat Yılı Şerefine müzik severlerin beğenisine sundu, album ilk çıktığı hafta büyük bir satış grafiği yakalayarak, listelerin bir numarası oldu.

Rafet El Roman, 2000 yılında kurduğu RER Müzik adlı müzik yapım şirketiyle, müzik piyasasına yeni isimler kazandırmayı amaçlıyor. Ayrıca, hayatı sinema ve müzik üzerine kurulan Rafet El Roman'ın en büyük hedefi, senaristliği ve yönetmenliğini yapacağı film projesini hayata geçirmek.

Diskografi
1995 Gencliğin Gözyaşı
1997 En Güzel Günler Senin Olsun
1998 America
1999 Hayat Hüzünlü
2001 Hanım Eli
2002 Aşk Nr. 5
2004 Sürgün
2005 Kalbimin Sultanı
 

Bu Konuya 1 Yorum Yapılmış

 
0 #1 MEHMET 08-01-2012 13:07
SLM SİZİNLE TANIŞMIYORUZ AMA BEN SİZİN HAYRANINIZIM BİR ARA KARSTA KONSER DÜZENLEMENİZİ İSTİYORUZ BİZLERİ KIRMAYIN SİZİ SEVİYORUM
Alıntı
 

Bu Konuya Yorum Yapabilirsiniz






Kim Kimdir? - R kategorisinde bulunan Rafet El Roman başlıklı yazı rafet el roman hayatı ingilizce , rafet el romanın ingilizce hayatı , rafet el roman ingilizce hayatı , rafet el roman ingilizce biyografi , rafet el romanın hayatının ingilizce özeti , rafet el romanın ingilizce hayatı , rafet el roman ingilizce biography , rafet el roman biyografi özet , rafet el romanın ingilizce ve türkçe olarak kısaca hayatı , rafet el roman hayatı ingilizce yazı , rafet elromanın hayatı(ingilizce) , rafet elromanın hayatı ingilizce , rafet el romanin hayati ingilizce konuları hakkında bilgi içermektedir.