Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

HIV'i durduran yeni ilaç

Bilim insanları, ‘çağın vebası' AIDS'e neden olan HIV'in hücrelerde toplanmasını önleyen bir ilaç buldu.

İlaç, HIV'in koruyucu dış kabuğunu oluşturan parçalardan kapsit proteinin salınımını durduruyor.



Panacos Pharmaceuticals adlı biyoteknoloji şirketinin araştırmacıları, ilacın insanlar üstünde sınırlı deneylerde başarılı olduğunu ifade ediyor. PA-457 adlı ilacın, diğer AIDS ilaçlarıyla birlikte kombinezon halinde verileceği belirtiliyor. AIDS tedavilerinde tek bir mucize ilaca bel bağlamak yerine, doktorlar birçok ilacı aynı anda vererek, HIV virüsü üzerinde güçlü bir etki yaramayı tercih ediyor.

HIV'İ KORUMASIZ BIRAKIYOR
Biyolojik terimiyle betulinik asit türevi olan PA- 457, maturasyon inhibitörü olarak nitelenen yeni kuşak bir ilaç sınıfına dahil. İlaç, HIV'in koruyucu dış kabuğunu meydana getiren kapsit proteinin salınımını durduruyor. ABD'de yayımlanan Journal of Virology bilimsel dergisi, PA-457'nin proteine bağlanarak, HIV'in kabuğunu açarak genetik maddelerini açığa çıkardığını yazdı. Makaleye göre, kabuğu açılan HIV güç yitiriyor ve korumasız hale geliyor. İnsanlar üzerinde yapılan kısıtlı deneylerde ilacın kandaki HIV'i temizlediği gözlemleniyor.

İLAÇLAR KOMBİNEZON OLARAK VERİLİYOR
Doktorlar AIDS virüsüyle farklı işlevlere sahip ilaçlarla farklı cephelerde savaşma stratejisi izliyor. Bir ilaç HIV'in hücrede kendini çoğaltmasını sağlayan enzimin salınmasını engellerken, bir diğeri HIV'in hücrelerde toplanmalarını önlemeye çalışıyor. AIDS ilaçlarının her biri de hastaya yardım edemeyebiliyor, örneğin, tedavi edilen hastaların yüzde 80'ini kombinasyon içinde verilen ilaçlardan birine alerjik reaksiyon gösterebiliyor.

Panacos Pharmaceuticals yetkilileri PA-457 adlı ilacın klinik deneylerden geçeceğini piyasaya çıkmasının birkaç yıl alabileceğini vurguluyor. Ancak AIDS tedavisinde yeni ve daha etkili ilaçlara yönelik talep sürekli olarak yükseliyor. Batı ülkelerinde korunma yöntemleri sayesinde kontrol altına alınan AIDS, özellikle Afrika başta olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde çok hızlı yayılıyor.

Kaynak: New Scientist

4 Yorum - Senin Görüşün Nedir?

#1 hiv tedavisi
-
salih
-
2016-12-27 01:59:13 +2

süreklı araştırma yapılıyor ancak bu araştırmayı yapanlar genelde yahudi bilimadamları.belkide kesin tedavi bulmuşlardır.ancak siyonizmin dunya nufusunu azaltmak gibi bir projesi de var.aynı zamanda hastalık üretmek ve ilacını satmak gibi bir düşünceleri de var.

#2 hiv
-
kader
-
2017-01-28 23:35:37 0

aşı bulunmuştur diye düşünüyorumm ama ilaç firmalarnın para hırsı işte .... bunların yatacak yerleri yokk ....insanlara eziyet çektiriyorlar ..sırf para yüzünden ....teknoloji bu kadar ilerlemişken nasıl olurda bu aşıyı bulamazlar .. ellerinde her imkan varken ...yazık insanlara.... allahımm herkese şifalar versinn....

#3 Bulundu
-
Davut
-
2017-03-14 01:35:00 0

Israilde bir unuversite de ikI prof buldum diyor

#4 Varolan
-
Yorumsuz
-
2017-05-28 02:31:09 0

Bu hastalığın kesin tedavisi var arkadaşlar buna çok eminim ve bu tedavi gizleniyor bu virüs uretilirken laboratuvar da tedavisi de üretildi sonrasi lakin gizleniyor suan tedavi arayan bilim insanları ise tedavisini kendileri arıyor. Özellikle bilim insanları bunun kesin tedavisini bulmaya yaklasinca ozaman kendileri aşıyı çıkaracaklar. En basit örneği ari zehri bu virüsü delip öldürüyor bu tipbende açıklandı buna rağmen hala aşı yok diyorlar bence belli araliklarla ari sütü ve ari zehri alın kullanın ari sütü hücreleri güçlendirir ve yeniler ari zehri ise virüsü öldürür.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0