Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Çinliler neden çekik gözlüdür

Sadece Çinlilerin değil Japonların, Orta ve Güneydoğu Asya'da yaşayanların hatta Eskimoların bile gözleri çekiktir. Aslında 'çekik gözlü' olmak tanımı kesinlikle yanlıştır. Göz yapısı dünyada bütün insanlarda aynıdır.

Farkı yaratan göz kapaklarıdır. Çekik gözlü diye nitelendirilen ırklarda gözün üzerindeki göz kapağının ikinci kıvrımı, gözün üstüne doğru daha fazla inmiştir ve bu durum gözün sanki daha darmış gibi görünmesine sebep olur.

Peki bu, niçin böyledir? Bir teoriye göre göz kapağının üzerinde katlı olarak duran bu ikinci kıvrımı, bu insanların gözlerini yoğun olan kar tabakasının, göz kamaştıran ışığından korumak için, bir nevi kar gözlüğü gibi gelişmiştir.

Her ne kadar yukarıda belirtilen bölgelerin bazılarında kar hiç yağmıyorsa bile bilim insanları bugün çekik gözlü diye nitelendirdiğimiz insanların atalarının son buzul çağında Sibirya'dan, yani Asya'nın kar ve buzla kaplı en soğuk bölgesinden güneye, bugün yaşadıkları yerlere göç ettiklerine inanıyorlar.

Bu kadar soğuk iklimde yaşayanların vücutlarının iklime uyum sağlamaktan başka çareleri yoktu. Sadece gözler değil, burun da rüzgara en az maruz kalacak şekilde küçülmüş, burun delikleri, solunan hava ciğerlere gidene kadar ısınsın diye daralmıştır. Ciltleri de bu nedenle yağlıdır.

Göz kapakları da daha yağlı olduğundan, daha sarkık durur ve bu oluşum gözü ve iç tabakalarını kara ve buza karşı korur. Yani 'çekik gözlü' değil 'düşük göz kapaklı' tanımını kullanmak daha doğrudur.

12 Yorum - Senin Görüşün Nedir?

#1 çekikgöz
-
ismini vermek isteme
-
2014-10-28 15:08:51 -1

okumadım üşendim ama güzele bnziyo

#2 çekik gözler
-
lale
-
2014-11-13 19:22:13 +1

Benimde gözlerim çekik ve çokkk güzel

#3 of keske olsaymısım
-
sarya erzengin
-
2014-11-15 12:36:14 +2

kendi milletimi daha cok seviyorum ama onların gozlerine bayılıyorum

#4 BERFİN ERZNGİN
-
catlayın patlayn
-
2014-11-15 12:38:26 +1

değilim olmakta istemezdim ıy herkes birbirine benziyor farklılık en guzeli :)

#5 ozge
-
ozge
-
2015-03-21 19:19:24 +1

cekık gözlü olmak zordur ama benımde gozlerımın cekık olsun ısterdım

#6 Türklerde Çekik Gözlüdür
-
Ali Esad
-
2015-03-24 17:19:50 +1

Çoluk çocuk doldurmuş. Türklerin ataları da Sibiryadan Orta Asyaya inmiştir. Orta Asyadaki Türkler hala çekik gözlüdür. Türkiye ve Azerbaycan insanları, tam Türk olmadıklarından çekik gözlü değillerdir. Bu insanlar yerel halklarla karışmışlardır. Yani, çekik gözlü değilseniz, Türküm demek kendini kandırmaktır. Arap, Rum falansınızdır yani.

#7 çekik gözlüler
-
eylül
-
2017-01-01 02:02:48 +2

acaba çekik gözlü olunca etrafı aynen gözleri gibi dar bir şekildemi görürler

#8 çekik gözlüler
-
özge
-
2017-01-03 17:44:14 +3

ben çekik gözlü olmak istiyorum keşke öyle olsaydım

#9 çinliler
-
eylül
-
2017-01-18 17:42:53 +2

ben çinlilerin yerinde olmak istemezdim çünkü onların gözleri çekik olsa bile onlar gerçekte kopyacılar onların onlara ait olduğu hiçbirşey yok mesela gelirler amerikaya orda hoşlarına giden birşeyi gelirler kendileri yaparlar ama kopyayı çok güzel yaparlar aynısını yapmayıda beceriyorlar sadece o mu hoşlarına giden herşeyi yaparlar ben sadece japonluları severim çünkü onlar hep kendileri yaparlar yapcaklarını teknolajileri var yani onlar çinliler gibi kopya çekmiyorlar japonların çekik gözlü olma sebebi de şu oraya eskiden japonyaya atom bombası atmışlar ve bomba heryere çok büyük zarar vermiş atom bombası yüzünden bazı kişiler ölmüş ve bazı kişilerin de atom bombası yüzünden gözlerine işlemiş ve gözleri çekik olmuş yani onların gözleri çekik değildi öyle olmaları onların doğuştan özelliği değil

#10 çekik gözler
-
özge
-
2017-02-02 22:19:07 +2

çekik gözlüler uykuları var gibi görünüyorlar haha çekik gözlü değilim olmakta istemezdim

#11 çekik gözlülük
-
ırmak
-
2017-02-17 19:23:23 0

ben çekik gözlüğüm

#12 Cekik gozler
-
Berfin
-
2017-11-10 06:55:06 0

Bana soracak olursaniz bizim buralar yani turkiye almanya vb. Ulkerin gozleri cekik degil cunku bu ulkeler ortalama sicakliklari normal oldugu icin gozlerimiz cekik degil ve biz daha iyi gorebiliyoruz onlarin goz kabaklari birlesik oldugu icin onlarin goz hastaliklari yasiyorlar orasi yani eskimo cin kore vb.ulkelerin gozleri cekik cunku orasi cok sicak degil onlar bizim gozlerimizi kiskaniyorlar bizde onlarin gozlerini kiskaniyoruz aslainda bizde alti yedi ay yada daha fazla sure soguk biyerde duralim bizim de gozlerimiz cekik olurdu ama allah herkesi ayri guzelikte yaratigi icinn herkesin gozu ayri sekolerde yaratilmis sukredelim cunku gozleri gorunuste guzel ama kor olan insanlar diyorlarki gozumuz gorsun gozlerimizin nasıl oldugu onemli degil ha cekik ha dolgun ha buyuk ha kucuk diyorlardir bence ondan herkes kendine keske ben oyle olsaydim keske ben boyle olsaydim demesiin bence bende baslarda cekik gozlu olmayi istiyordum sonra dusundum herkes gozlerimi begeniyo niye ben baska bi goz istim herkes haline sukretsin .......

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0