Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Taban-topuk ağrısı can yakıyor

Makale Sayfaları
Taban-topuk ağrısı can yakıyor
Alzheimer
Saç kaybını artıran nedenler
Fast food unutkanlık yapıyor
Cinsel isteksizlik kadınlarda daha yaygın
Çocuklar ve iyot
DİYET GÜNLÜĞÜ

DİYET GÜNLÜĞÜ

Sorularınız için: Tel: (0212) 236 73 00

Uygulanan eski diyetlerde ara öğün olarak galeta, grisini veya bisküvi verilirdi. Bana bunların daha da acıktırdığı ve bu nedenle tercih etmemem gerektiği söylendi. Ara öğünde ne yemeliyim?

Karbonhidratlar kompleks olsun

Ekmek değişimi olarak adlandırdığımız bu grup yiyecekler zayıflama diyetlerinde oldukça fazla yer almaktadır. Ve bu yiyecek grubu geniş bir yelpaze içinde yer aldığından seçimler konusunda doğru yönlendirilme yapılmalıdır. Ara öğün alternatifi olarak düşünülen bu yiyeceklerin birçoğunun rafine undan yapıldığı ve vitamin-mineral açısından fakir oldukları göz önünde bulundurulmalıdır. Rafine un içerdikleri için bu yiyeceklerin glisemik indeksleri yüksektir. Diyete başlamadan önce doktor tarafından değerlendirilen analizlerde "hipoglisemi", "insülin direnci" gibi kavramların tespiti, bu ürünlerin daha dikkatli kullanımını gerektirmektedir. Ayrıca paketli ürün oldukları için kan şekeri dalgalanmaları yaşayan bireylerde "paketin yarısı" kavramı uygulanabilir olmaz, genellikle paketin tamamını tüketme eğilimi söz konusudur. Bu tarz durumlarda bu ürünlerin proteinli bir besinle (süt, yoğurt, peynir) tüketimi alınabilecek ilk tedbirdir. Ara öğünlerde daha çok meyve tercihini değerlendirmenizi öneririz.

[email protected]

Yeniden diyete başlıyorum. Bu kaçıncı hatırlamıyorum. Hiç umudum yok. Güzel bir başlangıç için ne önerirsiniz?

Diyet günlüğü tutmaya çalışın

Zor bir durumdasınız. Yorgun, güçsüz ve hiç spor yapmak istemeyen bir insanın ilk adımı atması gibi. Ama biliyorsunuz ki ilk adımı atmak zor olsa da gerisini getirmek kolaydır. Ayağa kalkıp, eşofmanlarınızı giyip dışarı çıktıktan sonra yürüyüş yapmak eğlencelidir. Evet daha önce onlarca kez diyet denediniz. Belki bir kısmı size hiç uygun değildi. Belki de bir diyetisyen yardımı ile hazırlanmış çok sağlıklı ve güzel bir diyetti ama siz motive olamadınız. Her diyet için ayrı, kuvvetli bahaneler bulabiliriz. Hiçbir şeyin garantisi yok. Şimdi başlayacağınız beslenme planı ve egzersiz programı, biraz psikolojik destek. Belki de şimdi tam zamanı. Bu sefer "Yine başaramayacağım!" diyemezsiniz çünkü bilmiyorsunuz. Temiz bir sayfa açın. Kendinizi rahatlatın, güzel bir günlük alın ve ilk sayfaya şunu yazın: "Ben ne istiyorum?". İkinci sayfa: "İlk haftadaki hedefim, ilk aydaki hedefim, ilk 3 aydaki hedefim...", devam edin, üçüncü sayfaya geçelim: "Daha önceki denemelerde neden vazgeçtim?", sayfa dört: "Nasıl bir program istiyorum?", sayfa beş: "Motivasyonumu bozan şeyler", altıncı sayfa: "Beni motive eden şeyler". Diyete yeni başlayan birine göre şanslı olduğunuz noktaları yazın: Dikkat edilecek noktaları biliyorsunuz, yapabileceğiniz değişiklikleri biliyorsunuz, daha önceki yanlışlarınızı biliyorsunuz. Yani vücudunuzu tanıyorsunuz. Hadi şimdi kendinize yardım edin. Diyetisyeninize giderken yeni günlüğünüzü yanınıza almayı unutmayın!

[email protected]

Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU 05.09.2007 Hürriyet
<< Önceki - Sonraki Sayfa >>

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0