Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Prostata Akupunktur Kanser Ağrılarına Hipnoz

Prostata Akupunktur Kanser Ağrılarına HipnozKlasik kanser tedavisine yardımcı olacak ruhsal, bedensel ve beyinsel tedavi metotları şöyle sıralanabilir:

* AKUPUNKTUR: Profesyonel eğitim almış biri tarafından yapıldığı sürece akupunktur genellikle emniyetlidir. Küçük bir klinik çalışmasında; erkeklerde akupunkturun, prostat kanseri hormonal tedavisine bağlı sıcak basma oranını azaltmada etkili olduğu görülmüştür.

* AROMATERAPİ: Erken klinik çalışmalar; aromaterapinin stres, ağrı ve depresyonu azaltmak için kullanılabilecek yararlı bir tamamlayıcı tedavi olabileceğini göstermiştir. Bir başka klinik çalışma da karabiber yağı dumanının, sigara öksürüğünü ve stresi azalttığını göstermiştir. Diğer çalışmada ise; turunçgil kokularının depresyonlu hastada kullanıldığı ve bu sayede depresyon tedavisi için gerekli olan antidepresan ilaçların miktarının azaldığı bildirilmiştir. Ancak esansiyel yağlar hiçbir zaman damardan veya ağızdan kullanılmamalı. Çünkü birçoğu zehirlidir. Ayrıca, bu yağların alerjik reaksiyonları bulunduğundan uzun süre temas edilmemeli.

PARKİNSONA AYURVEDA


* AYURVEDA: Kanseri önleme, kanser tedavisi, kardiyovasküler hastalık, parkinson, akne, depresyon, diyabet, hepatit, yüksek kolesterol, hipertansiyon, hazımsızlık ve enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Sağlığın korunmasında, teşhis ve tedavide hayli önemli etkisi vardır.

* DANSTERAPİ: Dans terapisi; insanların vücutlarında gelişen olaylar hakkında bilinçlenmesini sağlayacak bir yöntemdir. Dansterapi; genelikle sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel sorunu olanlarda kullanılır. Sık olarak kronik hastalıkların iyileşme sürecinde tercih edilir.

*GÜLME TEDAVİSİ: Gülmenin insan vücudu üzerindeki fiziksel etkileri; solunumu, oksijen kullanımını ve kalp hızını artırması ile dolaşımı düzenlemesidir. Yurtdışında birçok hastane ve tedavi merkezinin, mizah öğeleri içeren ve gülmeyi destekleyen personelin de yer aldığı özel odaları mevcuttur. Genellikle bu birimler; komik filmler, videolar, ses kayıtları, kitap, oyun ve bilmeceler içerir. Bu bağlamda Amerika'da hastaneleri ziyaret eden gönüllü gruplar mevcut.

* HİPNOZ: Birçok çalışma hipnozun, hastalardaki kan basıncı, stres, endişe ve ağrılara faydalı bir yöntem olduğunu gösteriyor. Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün yayımladığı bir rapor, kanser hastalarında hipnozun ağrıları azalttığını belirtiyor. Uzmanlaşmış kişiler tarafından yapıldığında hipnoz, zararsız tamamlayıcı bir tıp yöntemi olarak karşımıza çıkar.

*TRANSANDAL MEDİTASYON: Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün alternatif tıp dairesinin raporuna göre; meditasyon, hayatı uzattığı gibi hayat kalitesini artırır. Kronik ağrıyı, anksiyeteyi, yüksek kan basıncını, kolesterol seviyesini, stresi ve uykusuzluğu azaltır.

*MÜZİK TEDAVİSİ: Araştırmacılar; yüksek doz kemoterapi alan hastalarda müzik tedavisi uygulamasının bulantı ve kusma gibi fiziksel semptomları hafifletmede etkili olabileceğini tespit etti. Birçok klinik çalışma; müzikterapinin kanser ağrısı dahil akut ağrıların tedavisinde etkili olabileceğini gösteriyor. Bazı klinik çalışmaların sonuçlarına göre; kalp hızında, kan basıncında, solunum hızında, uykusuzluk, depresyon ve anksiyetede azalma etkisi yapıyor.

*SANAT TEDAVİSİ: Stres, depresyon ile kanser tedavisinin yan etkilerinin azaltılmasında ve hayat kalitesinin geliştirilmesinde kullanılır. Art (sanat) terapisi; güvenli olarak görülür ve kanser hastalarının duyguları ile baş etmesi için uygun bir tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak bilinir. Her ne kadar bazı hastalarda üzüntülü zamanlarda hoş olmayan duygular ortaya çıkabilse de bunu iyileşme sürecinin bir parçası olarak görmek gerekir.

YOGAYLA RAHATLAYIN

* YOGA: Bazı yoga duruşlarının yapılması çok güçtür. Kanser veya kalp hastalığı gibi kronik hastalığı olan hastaların, eklem ve kasları devreye sokan bu hareketleri uygulamadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekli. Amerikan Ulusal Sağlık Dairesi'nin raporunda; kanser, astım, diyabet, uyuşturucu bağımlılığı, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve migren tipi baş ağrısının medikal tedavisi sırasında yoganın tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak yararlı olabileceği belirtiliyor. Yoga; ayrıca diyet ve egzersiz sayesinde kolesterol seviyelerinin düşürülmesinde de etkili olabiliyor. Kanser hastaları yogayla kendini daha iyi hissediyor.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0