Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Sigarayı bırakma evresinde işe yarayacak 9 öneri

Sigara KüllükSigara bırakıldığında ilk günler çok önemlidir. Eğer sigara bir hekimin süpervizörlüğünde bırakılıyorsa ilk iki hafta düzenli görüşme ve sonra 1, 3, 6 ve 12. aylarda görüşmek faydalıdır.

Görüşmelerde sigarayı bırakmış kalma durumu, motivasyonun sürekliliği, yeniden başlama (relaps) eğilimi değerlendirilir.

Sigaraya yeniden başlama eğilimleri, sigara içmenin bırakıldığı ilk haftalar içinde olmaktadır. Bırakan kişi ilk iki kontrolüne kadar sigara içmemişse bırakmış kalma olasılığı yüksektir.

Ancak yeniden başlamalar başarısızlık olarak değerlendirilmemeli ve yeniden bırakma yönünde kişi motive edilmelidir.

Sigarayı azaltarak bırakanların yeniden başlama ihtimali bir anda keserek bırakanlara göre daha çoktur.

Sigara bırakıldığında ilk günler 3-5 dakika süren sigara isteği dalgaları sıklıkla gelecektir. Bu dalgaların kişinin sigara içme alışkanlıklarına göre önceden de fark edilebilecek zaman ve durumlarda gelmesi, bırakma açısından kolaylık sağlar. Kişi, sigaranın zararlarına yoğunlaşarak veya bir arkadaşı ile sohbet ederek bu dalgayı atlatabilir.

Aynı zamanda sigarayı bırakan kişi için el alışkanlığının yerini alacak başka el ve ağız alışkanlıkları oluşturulur. İlk günler sigara içilen sosyal ortamlardan uzak kalarak 3-5 dakikalık dalgaların gelme sıklığının azaltılmasına çalışılır.

Bol sıvı gıda ve meyve tüketilerek hemen ağız alışkanlıkları değiştirilir hem de sağlıklı beslenilerek kilo alınmasının önüne geçilir.

Egzersize başlamak sigara bırakma sırasında görülen fazla yemenin getireceği fazla kilolar ve motivasyon açısından faydalıdır.

415 Yorum - Senin Görüşün Nedir?

#1 LANET SİGARA
-
Nida
-
2014-10-23 22:33:50 +2

[b]merhaba arkadaşlar. uzun zamandır yorum yapılmamış ama belki gelen giden olur diye yazacağım ve takip edeceğim siteyi.Belki bırakma konusunda destek oluruz birbirimize.Ben 2 yıldır içiyordum laneti.Çok uzun bir süre değil belki ama inanın aynaya bakınca cildimin nasıl bozulduğunu,saçlarımın sertleştiğini,dişlerimin lekelendiğini görebiliyodum.Uyku düzenim özellikle bir kaç aydır iğrençti.Bugünde otobüste yanıma buram buram sigara kokan bir hanfendi oturdu.Kusmak istedim o an.Düşündüm bende öyle kokuyorum kim bilir ne kadar rahatsızlık vericidir içmeyen insanlara diye.Ben içtiğim halde rahatsız oldum.1 saat önce son sigaramı yaktım vedalaştım.Dişçiden randevumu aldım temizlik gerek:)) bakalım umarım Allah hepimize yardımcı olur takipteyim gelişmeleri yazacağım:)) [/b]

#2 BIRAKIYORUM !!!
-
Oğuzhan
-
2014-10-25 19:13:51 -1

Selam arkadaşlar ben Oğuz 23 yaşında izmirde oturan biriyim. Yaklasik olarak 8 yildir sigara içiyorum arkadaşlarım ile ozentilik icersin icemezsin muhabbetine matah birbokmuscasina basladim ve ogun bugun icmekteyim. Cevremdeki tum arkadaslarim sigara iciyor hani ben artik burakmak istiyorum zararlarini ve bilakis maddi yonlerinden rahatsizlik duymaya basladim ama birakmak icin bi neden sebep bekliyorum lutfen yardim edin yorumlarinizi yazin birinin bana vesile olmasina 1 sozunle yardimi dokunmasina ihtiyacim var . Sabahlari kalktigimda igrenc tat ve karsi tarafa verilen les koku cidden utanc verici birakmak istiyorum ve birakicam ya sporada gidiyorum 3 aydir ama hersalondan çıkışta yine iciyorum lanet olsun.

#3 ödül sistemi ile şartlanma
-
Ethem
-
2014-10-29 16:35:20 +1

Sigarayı 25 gündür içiyorum. Bırakmayı kolaylaştırmak için telefonuma sigarayı Bırakanlar için hesap uygulaması yükledim. Sigarayı bıraktığından beri kaç para cebinde kalmış. Sigara içmek için harcadığınız zaman, sağlık durumu, Sigarasız geçen zaman vsss.. Daha bir sürü bilgilendirme.

Kendime hedef koydum birde, almak isteyipte almakta kararsız kaldığım şeyleri alma kararı aldım. Kendimi koşullu-ödül sistemine şartlandırdım. İki hafta icmedigim için sony mdr1rbt kulaklık aldım. Mağazadan mağazaya Fiyatı 600-800 tl arası değişiyor. Ses kalitesi bir harika kablosuz. Kendi kendimi ben buna denerim sloganı ile motive ettim. Biliyorum pahalı ama sigaraya giden para ile neler alabileceğimi görmek ve örnek olmak istedim arkadaşlarıma. 45 sonra içmeme ödülü olarakta samsung note pro 12.2 tablet alacağım. Şöyle bakınca kulaklık ve tablet taksit bedelini sigaraya aylık verdiğim bedele göre ayarladım, ayarlayacağım. Bir daha içmek istemiyorum.

#4 olur mu dersiniz. .
-
elvan
-
2014-10-30 01:06:52 +6

Komik gelecektir belki ama tam bir saat oldu sigarayi birakali. Eğer birakmayi tam anlamıyla basardigima inanir ve ilerleyen zamanlarda elimi surmemeyi basarirsam buradan gelişmeleri yazicam. Hadi hayirlisi . tebrikler birakanlara ve bırakmak isteyenlere :)

#5 tam bir ay oldu
-
roni
-
2014-11-07 11:02:07 0

ben de 13 yaşımda başladım ve tam 20 içtim.bir ay oldu bırakalı ve işallah bi daha almam elime.çok emek istiyor bırakmak için ama değer.tanrım bi daha elime almamı nasip eylemesin ...

#6 8. günüm
-
özgeee
-
2014-11-17 14:04:57 +2

merhaba benimde bugün 8. günüm ve nedense bugün çok zorlanıyorum moralmende çok kötüyüm. Daha öncede bırakma denemelerim oldu 4 ay bıraktıktan sonra bir iki içmeye başladım ve maalesef olan oldu bir bakmışım yine eskisi gibi içmeye başladım. İnşallah bugün bir hata yapmam yine :((

#7 sonunda sigaraya elveda
-
yıldız
-
2014-11-23 10:28:25 +1

Merhaba arkadaşlar.ben 15 yıldır sigara içiyordum.Lisede başladım ve birkaç aydır bırakmaya çalışıp başaramıyordum.İlaçlar aldım... vb.bir türlü bırakamadım tabi arkadaşlarım sağolsun sigara molası için benim yanıma gelirlerdi.Kendime gezi hedefi belirledim artık amacım bu dedim .Her gün sigara almaya verdiğim paraytı biriktireceğim dedim ve karar verdim 7 gündür sigara içmiyorum ama kalbim sıkışmıyor artık.Asansörde insanlarla konuşabiliyorum sigara kokmamanın rahatlığıyla.Günde bir bardak bile su içmeyen ben 3 litreye yakın su içer oldum ve devamlı kuruyemiş çok yardımcı oldu.Ağrısız sancısız tabi ara ara gelen nöbetler hariç..Hemen 1 bardak su portakal işi hallediyor.Rahat spor yapabiliyorum,astım hastası değilmişim mesela..Nefes alabiliyorum.Hala biraz zorlanıyorum ama bu sefer çok kararlıyım gerekirse sigara içen ark.larla bir süre görüşmem ama ben kazanıcam:))Y

#8 bıraktımmı acaba
-
ayse
-
2014-11-23 23:12:27 0

bugün sigarasız 12 gün oldu ....tam 20 yıl içmişimm Allahım devamını nasip etsin inşallah........

#9 24. gün
-
ayhan
-
2014-11-25 09:53:34 0

23 yıldır günde ortalama en az 1 paket içen biri olarak bugün 24. sigarasız günüm.'canım istemiyor' desem yalan olur ama hayatımda çok değişiklikler oldu.en başta nefes alış verişim değişti,sonra parmaklarımda ve elbiselerimdeki sigara kokusu gitti.daha sonra cebimdeki para nedense eksilmemeye başladı ve daha daha daha....dayanmam lazım,'ya moralim bozuldu' deyip sığınmazsam o merete başlamam heralde!!!

#10 bütün bağımlılıklarımdan kurtuldum..
-
oktay
-
2014-11-25 22:52:53 +1

merhaba arkadaşlar adım oktay...sigarayı ve facebook denilen illeti aynı anda bıraktım..ve bugün 3. gün...zormu evet çok zor...sanki onunla doğmuşuz gibi...bazen birden ayağa kalkıyorum,ve bıraktığım aklıma geliyo tekrar oturuyorum...bir sakız ...sonra bir şeker,,biraz cips...falan filan:) işimiz zor ..ama imkansız değil...sigara uzatanlara bıraktım demeyin...kullanmıyorum deyin...başlatmaya çalışabilirler...herkese başarılar...sevgiler..

#11 25. gün
-
ayhan
-
2014-11-26 13:27:28 0

işte su ve çayla geçiştiriyorum ama eve gidince çok atıştırıyorum.yinede 25 gün geçirdim sigarasız.öyle bişey ki 3-4 günde 1 paket sigara içsem neden bırakayımki diyorum. 'ayhan yak bir tane,bundan sonra sadece yemeklerden sonra içersin' diyorum kendi kendime.'olmaz yapma sahip ol kendine boşver bak 25 gündür içmiyosun devam et ayhan gözünü seveyim'.lütfeeeen'

#12 27.gün
-
ayhan
-
2014-11-28 13:05:40 +2

27 gün dilek olay, bir ay oldu nerdeyse. o lanet şeyin yerini dolduracak bir şey hala bulamadım.devamlı yiyorum ve içiyorum.kaç kilo aldım bilmiyorum ama yapacak bir şey yok bu lanet şeyle bir şekilde yollarımız ayrıldı ve tekrar bir araya gelmeyi istemiyorum.o lanet şeyi kullanmamaya başladıktan sonra; - cebimdeki parada bir artış oldu. -başkalarıyla konuşurken o lanet şeyin kokusu üzerime sindimi acaba tedirginliği bitti. -nefes alışverişim değişti. -ikili görüşmelerde daha cesur hissediyorum kendimi.

#13 Bela
-
Dursun
-
2014-11-29 18:36:09 0

Sen sigara Neymişsin be senin Allah belanı versin bende bu gün şu saat itibariyle seni bırakıyorum 23 senedir yedin bitirdin beni lannn neyse ben sigarayı 5ay içmemiştim sonra salakça bir Bahaneyle başlamıştım ama busefer bırakacaaaaam bu arada kırizlerden kurtulmanın en iyi yolu sudur arkadaşlar

#14 6.Gün
-
Aytaç
-
2014-12-01 01:23:53 +4

Geçen yıl sigarayı 1 ay kadar bıraktık champix isimli bir ilaç desteğiyle hatta gününden erken bıraktım ve 1 aylık paketin yarısını içerek devamında bir hata yaptım daha kötüsü ise hatamın üzerine giderek çok daha büyük bir yanlış yaptım. Şimdi tekrar ders alarak yeniden bıraktım. Nacizane tavsiyem kendinizi hazırladığınızda kararınızı verin ve geri dönülmez bi kararlılıkla ilerleyin. Fiziksel bağımşılık yaklaşık 3 5 gün sürüyor ve o büyük krizler birdaha gelmiyor pekte zor gibi görünmüyo. Sonrasında nasıl içmeye alışmışsak el ağız v.s bu sefer vücut içmemeye alışacaktır. Bu arada motive edici şeyler okumakta çok faydalı oluyor. Allen Carr sigarayı bırakmanın kolay yolu adlı kitapta çok faydalı tavsiye ederim. Başarılar dilerim işte şimdi mutluyum ben içmemekmiş mutluluk bunu görüyorum.

#15 Artık boş içmem..
-
Şehmus
-
2014-12-01 04:06:49 +1

Kamyoncuyum. Direksiyonda günde 2 paketi geçmeye başlayınca ne yapıyorum ben dedim. Sigarayı bırakıp esrar içmeye başladım. İnanın yola olan konsantrasyonum arttı. Meslektaşlarım kendilerine her şehirde bir dost edinir, ben her şehirde bir torbacı. Tünele giriyorum kalın sağlıcakla...

#16 30. gün
-
ayhan
-
2014-12-01 14:25:27 +14

şakayla karışık 1 ay oldu.spor yapmam lazım. 23 senenin birikimini bir çırpıda atamam ama; ciğerlerimin temizlenmesi ne kadar sürer acaba çok merak ediyorum. ammman şu mereti tekrar ağzıma almıyayımda gerisi kendiliğinden düzelir sanırım.tabiki geç kalmadıysam!

#17 insalaah
-
sinan
-
2014-12-05 11:06:43 +3

Sabahtan beri icmym ve icmcm insallah

#18 Grip sağolsun
-
zeynep
-
2014-12-06 02:43:02 +3

Merhabalar herkeze bende birakanlardan biriyim bıraktım diyebilmek bile ggüzelmiş benim de bi sebebim var bırakmadagrip oldum çok şiddetli hala daha içmeye uğraşıyordum o pis şeyi birden oldu bi tiksindim boğazın yandı icmedim baktım oluyo rtesi gün de icmedim derken 1 hafta olmuş allahım göstermesi insallah birdaha hiç birimine zor ama olcak inşallah herkeze basarilar

#19 gercekten birakin
-
ugur
-
2014-12-07 00:53:43 +3

Tek tek okudum yorumlari gozlerim agridi ama bisey dikkatimi cekti
20 gun
10 gun
Bu kadar gun
Falan filan
Saymak tuhaf degil mi
Ben biraktim belkide 10 gun oldu tam bilmiyorum gununu iki haftaya yakin oldu sayarak hergun anma toreni duzenlemek tuhaf bence bu benim dusuncem

Ben derin nefes alirken kaburgalarimda agri oluyor ama fazlada ustunde durmuyorum cunki 30 yasindayim 18 sene ictim icerken daha cok yerim agriyordu. .
Plan program yapmaniza gerek yok bir gun elimdeki sigarayi yere attim paketi kirdim o gunden beri hic ozlemde istekte duymadim

#20 nkotin
-
ayhan
-
2014-12-08 13:59:23 +4

yaklaşık 37 gün oldu sanırım o anet şeyi kullanmayalı. kafamın içinde sanki karıncalanmalar oluyordu.acaba şimdide tansiyon belasımı bu diye tansiyonumu ölçtürdüm 12-8 çıktı iyiydi.doktora sordum nikotin e alışan beyin nikotini arıyor dedi.kahve,çayla geçiştir zamanla unutacaksın bu alışkanlıklarını!! bilmiyorum günde 2 paketin alışkanlığı nasıl unutulur.afedersiniz ama boğazımdan çıkan balgamları görünce mutlu oluyorum yavaş yavaş ciğerlerim beyazlaşıyor diye.

#21 Sonunda bıraktım bende
-
Furkan
-
2014-12-13 15:40:01 +4

Bıraktığım günden beri kaç gün geçtiğini saymıyorum yoksa bi anlamı kalmaz belirli bi zaman icin birakmiyoruz sonucta tavsiyem sizde saymayin. Asa yukari 15 gun olmustur dahada icmicem kafanda bitirirsen birakirsin. Sigarayi bu kadar byutmeyin bagli kalmayin ben bu dusunce yapisiyla biraktim. Onsuz yasaabilirsiniz.

#22 sıgara
-
yaprak
-
2014-12-13 19:41:21 +2

bıraktım cok rahatım

#23 kaç günde temizleniyor
-
izzet
-
2014-12-13 21:19:57 +2

bıraktıktan kaç gün sonra akciğerler kendini temizlemeye başlıyor acaba? Balgam atamya başlayınca bu akciğerinin temizlendiği anlamınamı geliyor?

#24 bırakmalıyım bu illeti
-
fatma
-
2014-12-16 22:00:37 +4

bende bırakacağım inşallah..dün karabaş otu aldım canım sigara istedikçe karabaş otunu çiğniyorum.Lütfen bana dua edermisiniz

#25 3.gün.
-
kezban
-
2014-12-21 21:14:29 +2

40 yaşındayım.universitede basladim ve 20 yildir iciyorum.son 10 yildir ortalama günde bir paket iciyordum..son zamanda nefesim daralıyor..saclarim nefesim kokuyor..cildim karardi...vs birakabilirmiyim dedim..champix aldım ve bugun 3.günüm..kabus gibi 3 gün....kendimle savaşıyorum.ya sabır diyorum.baxen olmayacak diyorum krize giriyorum..savaşıyorum..dua ediyorum rabbime guc versin diye..ne zormuş bu is delirmek üzereyim...önerisi olan varsa seve seve..ilk kez deniyorum ve 3.günüm. dayanmakta zorlaniyorum.hepinize allah yardim etsin tabiiii binada

#26 Bol sağlık
-
Gargur
-
2014-12-22 20:01:32 +5

Bende 8 ay oldu sigarayı bırakalı, sigarayı bıraktıran kitap aldım , kitapta sigarayı bırakmak için yüzlerce neden var , hem psikolojik, hem maddi, hemde manevi yönden inanılmaz etkili, ve hergüne telkin yolu. mutlaka sigarayıbırakmadan önce alınıp okunması gereken bir kitap. Şimdi çok sğlıklıyım sigara isteği çoktan kaybolmasına rağmen, zaman zaman kitabıma göz atıyorumki , bilgiler tazelensin diye , Allah herkese bıraktırmayın nasib etsin İnşallah. Bol şanslar

#27 Onsuz ilk gecem
-
Recep gül
-
2014-12-23 21:05:34 +3

Yaşım 32 , günde 1 paket i yiyorum, ve bu onsuz ilk gecem , ama söz verdim kendime , daha onceki bırakmalarım gibi olmuyacak bu inşallah , Allah beni ve tüm deneyenleri kurtarsın bu illetten , hayırlı Akşamlar..!

#28 Bende bıraktım
-
Gülsüme bozbaş
-
2014-12-23 22:55:52 +4

1996 yılından beri içtim bu sigarayı hiç bırakamam sanıyordum beni mutlu ediyor diyordum ama bıraktım şimdi daha mutluyum bazen rüyalarımda içiyorum ama sonra çok pişman oluyorum 5 eylülde bıraktım nerdeyse 4 ay olacak sadece biraz kilo aldım ama artık spor yapıyorum ve kiloları geri vermeye başladım herkes başarabilir hiç kimseden yardım almadan bıraktım sadece kendinize inanın ve bıraktım deyin herkesin sigaradan kurtulması dileği ile

#29 ben de kurtuldum!
-
Deniz
-
2014-12-29 00:16:01 +1

Yaşım 18 lise 2 de arkadaş ortamında sigaraya başladım 4 yıl boyunca günde 2 paket sigara içtim güzel bir kız olduğum halde insanlar bana sarılmak bile istemiyordu leş gibi sigara kokuyordum ve birini söndürüp diğerini yakıyordum 1 hafta önce bu döngünün sonu olmadığını fark ettim son bir sigara yakayım bile demedim sadece paketi çöpe attım çakmalarımı attım bütün kıyafetlerimi yıkadım ve sigara içen bütün insanlarla görüşmeyi kestim 1 haftadır canım sigara istemiyor hatta bir daha içmeyeceğimden nerdeyse eminim keşke irademi daha önce kullansaydım kış aylarında bir kafede dışarda oturmak zorunda olmamak çok güzel

#30 Kendimi ayrıcalıklı hissediyorum
-
Asal
-
2014-12-29 09:47:28 +5

Merhaba,41 yaşına gireceğim. Sigarayla bağımı kesili 13 gün oldu. Kendimi mutlu hissediyorum. Sigara içenleri gördükçe kendimi hem ayrıcalıklı hem de şanlı hissediyorum.
Selamlar

#31 3.gün
-
tiryaki
-
2015-01-02 13:13:48 +4

yaklaşık bir buçuk sene öncesine kadar sigaradan nefret eden kokusuna bile dayanamayan bir insandım. sonra yurt arkadaş ortamı derken biraz da merakla tütün sarıp içmeye başladım. içmediğim dönemler oldu ama eninde sonunda yeniden içmeye başladım. yaklaşık bir yıldır tam bir tiryaki olduğumu kabulleniyorum şu an. bir oturuşta on tane sigara içtiğim günler oldu. tuhaf bir tesadüf eseri yılbaşında bırakmaya karar verdim ve bugün üçüncü gün. kudurmak yaşadığım halin en hafif tabiri olur sanırım. her dakika aklımda bir köşe sigara diye bağırıyor. benimki tamamiyle bir irade savaşı. bağımlı olmayı kendime yakıştıramadığımdan bırakmaya çalışıyorum. umarım başarırım.

#32 cok defa denedim
-
kayseri
-
2015-01-08 02:23:46 +2

Arkadaslar ben 5 senedir iciyodum ve bu arada surekli birakmayi deniyodum en uzun 6 ay biraktim sinav stresi ve bazi sorunlarim yuzunden tekrar basladim uni 4.sinifdayim ders streside kalmadi artik bugun 30 gun oldu ve cok krarliyim kafada bitirmelisiniz bi daha icmemek uzere birakin ve spor yapin gercekten cok faydali oluyo ozellikle ruh haline ve beyin bozukluklarina.

#33 ZOR KARAR
-
ilker İBİS
-
2015-01-10 01:33:16 +2

slm herkese bende cok sık içiçilerdenim arkadaslar 11 yasında basladım suan 34 yasındayım ve gercek açıdan baktıgımızda cok acı bir sey günde 3 paket sigara içen biriydim sonra biraz tıkanmalar yasadım ve korkularım arttı derken bir paketten daha azlara indim günde 10 lara 5 lere yinede istegim bitmiyor illa arıyorum lanet seyi bi kac kere bıraktım bir keresinde 3 ay içmedim ve ailemin ayrı olması ve ciddi bir kök olmamasından bir daha basladım sonra yıllar yılları kovaladı ve yine bırakma cabaları inanın 1 haftadır içmiyorum bu gun o igrenç olan kokuyu bir baskasında duydum gercekten cok kötü kokuyoruz arkadaslar sigara içen dostlarım ALLAH herkese sabır ve yardım etsin ins tabi bizim gibi karar veren dostlara ve kardeslerime büyüklerime saygılar bol sans umarım muhaffak olursunuz (([email protected]))

#34 Biraktim.....
-
Pamukefe
-
2015-01-10 10:06:06 +1

Bugün 3. gün. Rahatim, ara sira istek olmuyor degil. Tabii ki oluyor, 40 senedir iciciyim. Bir anlik karar ile aniden, plansiz, programsiz kesip attim. Bundan sonra bildigim tek bir sey var, simndi veya sonra icecegim tek bir sigara,ardindan gelecek olan binlerce sigaranin ilki olacak. O yüzden geri dönüs yok. Kesinlikle biraktim, cok mutluyum ve cok temizim.

#35 zor ama imkansız değil
-
ali
-
2015-01-13 08:19:43 +2

bıraktım ama ayağım ağrıyor kaç gün sonra düzelir.ha bu arada bu illeti içmeyin

#36 NO SMOKE :D
-
ÖZGE--
-
2015-01-16 13:30:31 +2

Merhaba arkadaşlar bende artık sigarayı hayatından tamamen çıkarmayı başarabilmiş insanlardanım :D hani gerçekten şu bir gerçek ki bu zıkkım ücretsiz olsa ve kokusu itici olmasa sağlık falan umrumda olmaz içmeye devam ederdim :D şuda bi gerçek sigarayı bıraktığım günden beri yemek yemenin bile çok bir anlamı yok.. alkol ile zaten doğrudan ilişkili olduğu için artık alkolünde pek bir anlamı yok .. :( kredi borcum bitsin hemen tekrar başlamayı düşünüyorum ne yalan söyliyim :D

#37 İçmek istemiyorum
-
Harun
-
2015-01-18 19:56:45 +6

Merhabalar arkadaşlar. Bütün Yorumları okuyanlar benim daha önceki yazılarımı okumuşlardır. Yaklaşık icmeyeli 6 ay oldu. Bu süreçte çok büyük zorluklar yaşadım. İçimden defalarca başlamak geldi. Devamlı aklımdaydı. Hala temkinliyim tek sigara yaksam yine başlayacağımı biliyorum. Bu süreçte sigara içen arkadaşlarla çok görüşmedim. Sakız maden suyu normal su kola vesaire takıldım. Kilo almıştım spor yapmadan aldığım kilolar geri gitti ben de anlamadım. Kendinizi içmemeye şartlayın. Ilk 3 günü atlatabilmişseniz bu illetten neredeyse kurtulmuşsunuz demektir. Ben hep sigara isteğimin tamamen kesileceği günü bekledim. Öyle bir gun yok maalesef bunu kabul edin. 6 ay OLMASINA rağmen hala istek var ama kesinlikle zorlamıyor ilk günlerdeki gibi Sıkıntılar asla olmadı. Öncelikle şunu bilmemiz lazım. Şu anda sigarayı her ne sebeple iciyorsanız icin sigaranın hiçbir etkisi yok. Ne üzüntünüzü alır ne stresinizi. Bunu Bağımlı olduğunuz icin iciyorsunuz. O bir uyuşturucunun bir çeşidi. Ve kurtulmamız lazım

#38 zorrr
-
hilal
-
2015-01-20 13:42:40 +3

Daha 6 saat oldu. hiç 3 günü geçiremedim kendi kendimi aglatip çok Üzgünüm şimdi birakmayayayim diyorum kendimi sinirlendiriyorum bu ne biçim birşey çok zor cok zor çok zor umarım beynimin oyunlarına yenilmem

#39 1hafta oldu
-
Emrah
-
2015-01-20 23:24:46 +1

Arkadaşlar allen carr sigarayı bırakma yöntemi kitabı var bırakmaya niyetlenen arkadaşlar mutlaka okuyun bırakmışlar sakın okumayın.sabır sabır en büyük silah ve hepimizdeki yanlış algı keyif aldığımız düşüncesi onsuz mutsuz olacağımız fikri bunlarla baş edebilen için hayırlı olsun bu iş bitmiştir.

#40 Umarım bu sefer olur
-
Hasan
-
2015-01-22 22:46:16 +1

Merhaba,
34 yaşındayım , üniversitede başladım sigaraya, 23 yaşımdaydım.
2011 Mayıs ayında sigarayı bırakıp aynı yılın Ekim aylarında tekrar başlamıştım.
Mayıs ve Ekim ayları arasında bir kere denediğimde duman boğazımı yakmıştı ve şaşırmıştım ben bunu yıllarca nasıl içtim diye.
Öyle büyük konuştuktan sonra tekrar başlamıştım işte.
Ben bir ilaç firmasında solunum alanında KOAH ve AStım ilaçlarının tanıtımını yapıyorum.
Haliyle bütün günüm o kanserli ve KOAH lı insanları görerek geçiyor.
Akciğer kanserini zaten geçiyorum. Adı üstünde kanser ve ölüm oranı çok yüksek.
Dikkat çekmek istediğim nokta, KOAH, kötü gerçekten çok kötü bir rahatsızlık.
KOAH İle yapılan klinik çalışmalarda görülüyor ki hastalık için 10 yıl kritik, 10 yıllık sigara kullanımından sonra risk çok artıyor.


#41 Devamı
-
Hasan
-
2015-01-22 23:14:47 +1

Ben sigarayı tekrar bırakmaya çalışıyorum. Etrafımda, sigarayı yerken 5-6 yıldır hiç kullanmayan arkadaşlarım da var. Babam da bıraktı. Bu sefer daha farklı bakıyorum. Çünkü artık sigara içmekten eskisi kadar zevk almıyorum. Göğsümde baskı hissetmeye başlamıştım, canım sıkıldı. Kendime yakıştıramıyorum. Dün akşam nereye kadar dedim. Bu sefer daha iddialıyım ama arkadaşlarıma bu konuyu dillendirmiyorum.
Hayırdır içmiyosun diye soranlara "bugün içmiyorum" diyeceğim.
Bu sonuçta ben ve sigara arasında olan bir durum bu sefer ilaç yada nikotin sakızı kullanmıyorum.
Önümde bazı riskli günler var. Örnek; konaklamalı iş seyahat ve toplantıları, arkadaşlarla dışarıda izlenen maçlar vs.
Hekimlerden duyduğum bazı tecrübeleri aktarmak isterim. Bunları ben de yaptım.
-Sigara paketinizi evinize getirmeyin araba veya işyeri/ofisinizde bırakın.
-Eve girince sigara içmeyin balkon dahil (2007 yılında evlenince evde içmeyi bıraktım bunun çok faydasını gördüm. En azından akşam 6:00 ile sabah 09:00 arasında sigara içmemiş oldum)
-Çocuğunuz ile beraberken sigara içmeyin.
-Aç karına yada gece 10 dan sonra sigara içmeyin.

#42 kurtuldum çok şükür
-
yasmin
-
2015-02-02 00:45:01 +3

Bende 17 sene içtim. Daha önce 6 ay bıraktım tekrar başladım. Şimdi yine bıraktım 2 ay olucak.cok rahatım. Yalnız neden vakit geçmiyor gibi geliyor onuda anlamadım. Ama içmemek çok güzel bir duygu .Bugün 1 tane ıciym dedim .İnanın ıcmedim Igrendim. Pes etmicem bırakacağım lanet şeyi. Çünkü astım hastasıyım.

#43 sivas
-
ebrar
-
2015-02-04 01:00:44 0

Bende 35 yasinda iki cocuk annesiyim yaklasik 18yillik iciciyim ama 3 subat 2015 yani bugun biraktim bi dahada o illeti agzima dahi almayacgm cok kotu igrenc bir aliskanlik gercekten hem maddi hem manevi yikim inanin buna rabbim diger arkadaslara bol bol sabir verir ve kurtululurlar biran once insllh

#44 sabir
-
ece
-
2015-02-04 22:01:27 +1

Yazilanlari okuyunca dayanamadim17 yildir iciyorum bende biraktim.3,5 ay oldu.hala canim istiyor ama ilk gunlerdeki gibi degil.biraz sabredince istek azaliyor.umarim bu sekilde devam eder.ortamda onemi.yaninizda icilince istek duyuyorsunuz.

#45 stop sigara
-
melih salman
-
2015-02-06 09:12:53 +2

12 yıldır sigara kullanıyordum sigarayı bırakmaya karar verdim plansız programsız 2 gün oldu.Her hangi bir olumsuz durum yaşamıyorum ilerde ne olucak bilemiyorum.

#46 5. gun
-
mehmet
-
2015-02-07 09:26:27 +1

sağlık personeli olarak sigarasız gecirdiğim 5. gun hayatımda dinç gecirdiğim 5 gun 7 yıllık gunde 1 paket içiyordum ilk bırakma deneyimim 1 ay surdu geri başladım suan saturasyonum ve nabzım normal duzeye geldi 130lara cıkan nabzım 60ları gördü saturasyonum 95 lerdeyken 98 lere yukseldi ayrıca sabahları uyanırken olan nefes darlığı ve boyun ağrılarım azaldı suan beslenme alışkanlıklarımı değiştirdim cay kola yok bitki çayları içiyorum sigara aklıma geldiğindeyse hep su cumleyi soyluyorum gecici keyif için neden 4000 tane zehir alayım o keyif beni sadece bağımlı yapıyor bana hiçbir faydası yok bağımlı yapıp guzel görunmeye calısan canavardan farksız değil

#47 kararlı
-
ipek
-
2015-02-08 01:22:24 +1

Merhaba arkadaşlar..öncelikle bu dost die adlandırdığımız bizim yoksunluk ihtiyacımızı giderdiğimiz bizim derdimizi dinlediğini sandığımız yani parayla tuttuğumuz bu dost aslında asıl niyetinin bize zarar vermek olduğunu biraz önce fark ettim yaklaşık olarak 1 saat önce ve ben 1 saat içinde 3 tane sigara içen birisiyim ve asıl kararım 14 sene içtiğim bu arkadaşa bir anda veda etmem gerektiğini düşündüm ve artık bitti elveda ..

#48 istekli ol
-
suzan
-
2015-02-08 01:28:43 0

Tek gerçek şu sigaradan nefret etmeyi deneyin bana günlerdir göğüs ağrısı yaşatıyor güzelliğimi aldı miğdemde ağrılar nefes darlığı saçlarımda dökülme daha saymadığım bir sürü şey daha hangi sebebi bekliyoruz bırakmak için ? Ben diyorum ki bikerede biz kazanalım

#49 niye bırakmak lazım
-
reha
-
2015-02-09 09:11:01 0

babam sigara yüzünden mesane kanserinden vefat etti torununu bile göremeden ben çocuğuma aynı acıyı çektirmeyeceğim 4 gün oldu bıraktığım 35 yaşındayım 20 senedir de düzenli içiyorum ama artık benim için bitmiştir bu iş kararlı olun yeter

#50 Neden nefes darlığı?
-
Emine
-
2015-02-09 19:27:36 +1

herkese çok selam 30yasındayım ve 15yıllık sıgara tiryakisiyim fakat 2 gün oldu sigarayı bırakalı hiç aramıyorum çok şükür zaten istesemde içemem çünkü normalde olmayan nefes darlığını şuan sigara içmiyoken çekiyorum dün gece nerdeyse acile gıdıcektım neden böyle oldum bilmıyorum:(((((( ayni şeyi nefes darlığını yasayanlar varmı arkadaşlar.....?

#51 Pinomotoraks
-
Osman
-
2015-02-11 21:03:43 +1

Evet ben 32 yaşındayım. 17 Yıldır sigara kullanıyorum. Pinomotoraks hastalığım var yani akciğerlerin de büll ler var. 6 gündür içmiyorum Allah'ın da yardımıyla inşallah bir daha içmiyecem bu illeti

#52 sigaraya son
-
Bilal
-
2015-02-13 02:50:47 0

3Şubat seni asla unutmayacağım

#53 devam 9. gün
-
melih salman
-
2015-02-13 09:13:37 0

9. Günde devam ediyorum sigara içmeden zorlukla karşılaşmadım aşırı sinirli olduğumu fark ettim normalde boylemiyim acaba.

#54 sizce nasıl gidiyorum
-
ogün
-
2015-02-13 16:30:59 +1

arkadaşlar öncelikle bırakan herkesi tebrik ederim..Ben 3 gün önce sigarayı bırakma kararı aldım fakat 2.gün bir sigara yaktım ,bugün ise öğlen yemeğinden sonra biz sigara içme isteği geldi ki sormayın arkadaşlar,hemen lanet olsun dedim yaktım bir sigara sonra, iğrendim kendimden 2. dumanda söndürdüm sigarayı.7 yıldır büyük bir zevkle içtiğim bu mereti kesin bırakacağım bu ilk denemem ve son olmalı. Ve sizlere söylemek istediğim bir şey var, benim gibi sabit bir insansanız yazdıklarımı iyi okuyun arkadaşlar,ben evde yıllardır aynı koltuğa oturan,yıllardır aynı berbere giden,hatta arabamı bile yıllardır otoparkın aynı yerine park eden biriyim,haliyle bugün fark ettim ki sigara içtiğim yerlerde hep aynı yerlermiş :) şimdi bu alışkanlıklarımı da değiştirme kararı aldım :)

#55 2.günüm bitti hadi hayırlısı
-
Bismillahirrahmanirrahiym
-
2015-02-19 16:37:03 +1

Krizler gelir'önemli değil,sigarayı bırakmada her ne kadar irade kararlılık önemli olsada bence sebepler ve ALlahın dilemesi yardım etmesi önemli,kendimize ne kadar güvensekte cüz-i irademiz var birşeyi Allah dilemedikçe biz dileyemeyiz yani biz ne yaparsak yapalım kendi kendimize yapıyoruz sonrada bu illetten kurtulamıyoruz Allah hepimizin yardımcısı olsun amin gün geçtikçe yine düşüncelerimi yazacağım ve sigaraya verdiğim paraylada inşallah bir fakir doyuracağım,giyindireceğim,insan kendini böylelikle güçlü hissediyor,duam herkes için sizde benim için dua ediniz Ömer pehlivan ankara

#56 İnşallah
-
Mehmet
-
2015-02-20 14:35:41 +2

6 senedir gunde 1 1.5 paket içiyorum Kardeşimle birlikte kesin karar verdik 1 gündür içmiyoruz cok sık iç diye dürtü geliyo iyi hissetmiyorum inşallah bırakırız

#57 9 şubat 2015
-
ercan
-
2015-02-26 16:55:21 0

9 şubat 2015 dünya sigarayı bırakma gününde bıraktım 15 yıllık sağlam sigara içicisiydim 15 gün oldu sıkıntı ilk 4 gün çekiliyo sonra zaten kendiliğinden alışıyo insan muhteşem bişey allah beni dahil hekesi bu sigara illetinden kurtarsın spor yapın yürüyün bol fındık ceviz badem yiyin sigarasız insan kendini daha güçlü hissediye

#58 11.gün bitti çok şükür
-
Bismillahirrahmanirrahiym
-
2015-02-27 18:43:26 0

Herkese merhabalar Allah c.c sabrımızı artırsın.bu süreçte insanın dikkatini vereceği bir uğraş gerek bu zaten aklı Selim herkeste vardır zaten.sinirlenmemeye çalışınız.en tehlikeli konu,yoksa sevdiklerinizi çok üzersiniz,gereksiz konular yüzünden.diğer bir konu yediklerimden lezzet alıyorum,çayın tadını aldım,kahve içmiyorum o kadar.kendime olan saygım arttı,çünkü sigara bırakmak iradi bir konu,sakın tek bir denden ne olacak diyerekten başlamayalım,özgüvenimiz sıfıra iner,ayrıca sigaranın gereksiz birşey olduğu kadar lüks işi olduğunu daha iyi anladım bu süreçte,parası çok olanlar için bir oyuncak sanırım,bırakmak istemeyenede niye içiyorsun diyemeyiz,biz normal şartları göz önünde bulunduruyoruz,tavsiyemiz bu yöndedir.sağlıcakla hoşçakalın ömer pehlevan ankara

#59 saglik
-
berat ba ba
-
2015-03-01 20:16:57 0

Birakali 3 gun oldu.ins.azim ve kararlilikla devam etmek.istyrm

#60 akcay
-
cemil
-
2015-03-03 15:27:16 0

2 gundur sigara icmiyorum birakmak istiyorum nasil birakcam bakayim bilmiyorum insallah birakacam ta allah.....

#61 Sigarasız
-
Nuri
-
2015-03-06 21:32:10 0

Arkadaşlar. Şu an 3 saat oldu. Direniyorum

#62 inanmak
-
tamer baydur
-
2015-03-11 22:02:26 0

24 saat oldu bırakalı champixs ilacı faydasına buyuk tabiki

#63 Sigara=ölüm
-
İbrahim
-
2015-03-25 17:11:37 0

Arkadaşlar o değilde ben 3 sene önce sigarayı bırakmıştım 7 ay içmedim sonra tekrar başladım şindi tekrar bıraktım 3 gün oldu anladım ki sigara içen biri asla bırakamaz sadece ara verir o yüzden ya hiç başlamayın yada ortamınızı değiştirip moralimizi yüksek tutun tekrar başlamk istemiyosanız

#64 inşallah bırakacağım...
-
gülay
-
2015-03-30 09:32:59 0

merhabalar;
ben yıllardır içiyorum ve defalarca bırakmaya çalıştım olmadı. ama artık kesin zamanı diye cuma günü bıraktım ve bugün 4. gün olacak çok kararlıyım çünkü eşmi ve çocuklarımı çok seviyorum, sigaranın bizi ayırmasına izin vermeyeceğim..umarım herkes kakarlı olur ve eyleme dönüştürür..

#65 ...
-
naciii
-
2015-03-31 20:39:34 0

10 gundur sıgarayı bıraktımm el alısknlıgım az olsa daa yokk canım ıstemıyor artık amaa bu dengesızlık bende bıtmedı aklım basımda deyıll nasıl bır pıslıkmıs b sıgaraa bırakanların alah yardımcısı olsun nezaman duzelırr buu dengesızlıkk anlıyamadaımm

#66 yas 15
-
dilay
-
2015-04-05 17:30:43 0

Arkadaslar yasim 15 ve 11 aydir sigara kullaniyorum bu gün herkese inat arkadaslarima ornek olmak icin sigarayi brakmaya karar verdim tamam biraz zorluyo ama dayanmamiz lazim benim basima bundan iki hafta once br olay geldi kb. Ama hak ediyo o.c. sigaranin icne bonzai koydu ve iki gun komada kaldim annemi o halde gormek olmellkten beter etti ve allaha sukurler olsun yasiyorum

#67 gerekli
-
aldanırsın
-
2015-04-05 23:47:15 +3

27 mart ta bıraktım bir kerede içmiyorum dedim.zaten pakette bitmişti almıyacağım dedim ve almadım.yaş 38 14 yaşından beri içiyordum.ilk 2 gün fazla yormadı ama 3.cü gün vücuttaki nikotin azaldıkça başladı.ağız burun dalmaya kafa göz dağıtmaya.:)yaaa usta yok böyle bir duygu nasıl bir şey bu anlamadım.içeriden kemikler kaslar bir sızlıyor anlatamam.sanki kafana dışarıdan hava basmış gibi oluyor.yada kafanı mengeneye sıkıştırmışlar gibi.içeride ne oluyor ne ayrışıyor neler parçalanıyorda bu acı ve yoksunluk oluyor anlamış değilim.yarın 10.cu gün olacak o ilk 5 günlük sızlamalar kalmadı.arada bir bazen yokluyor ama inanın aklınıza getirmediğiniz sürece sıkıntı yok.birde şunun farkına vardım içmeyince.ne kadar çok içen var etrafımda inanamazsınız her köşede heryerde önümde arkamda sağımda solumda kızı kadını genci yaşlısı erkeği dulu yetimi fakiri zengini full çekiyor.abiiiii yok böyle bir şey.bir insanın hem zamanla kendini yavaş yavaş öldürmesi hemde bundan keyif alması vede üzerine birde köle gibi yıllarca çalıştığından kazandığından para ödemesi.yahuu bu nasıl birşeydir anlamadım ben bir anlayan varsa anlatsın.biliyormusunuz bizler kimyasal sıvıların oyununa kapılıyoruz sanırım.gelin şu oyunu bozalım.içmeyin anasını satayım.ben bu günüme kadar yaşamıyormuşum.hayatı bir silikon tadında yaşıyormuşum ama iş değişti gelin sizde değşin ve bu illeti içmeyin.

#68 birakmak inanmakla olur
-
fatih
-
2015-04-07 22:52:15 +2

14 yasinda liseye baslarken basladim ilk basta paket almazdim sonra bi hobi gibi oldu cebimde paketim yoksa rahat deilim derdim hastalik vs. Yasamadim gayet saglikliyim sigara bana birsey kaybettirmedi sinava hazirlaniyorum sigarayla 4-5 sene oldu ve biraktim acik konusayim ben birakmak icin bi gun belirledim 1 kac hafta onceden o gune kdr ictim birakicaniz son an son gun onemlidir bastan sona o gunu yorucu gecirin ve asiri sigara icin bengece 12 ye kadar ictim 4-5-6 paket bitirdim gun icimde ama en sonu onemli alip ard arda yaktim ictim durmadim oksurmeye basladim normalde oksurmezdim 7 tek ard arda ictim sonrakini yakarken vucut kaldirmadi ard arda nefesler yaklasik 20 dk durmadan ictim bas donmeye mide bulanmaya basladi vucudum zehirlenmeye basladi azimdaki o tadi anlatamam azimi kapatmak iatemiyordum yutkunmak istemiordum o tadi hissetcem diye her hissedisimde sanki parmagimi bogasima sokuyorumda midem klkiyordu. Ve alip paketi parcaladim somra yktim sonra cakmagimi alip firtlattim parcalandi patladi bunu yaparken seni bida icenin ta... dedim len sigara buda bndrn san gelsin diyip cakmagi attim cok zevkliydi :))) sonra o tad irencligi hala azimdayken oturdum ve hadi allah yardimcimiz olsun bismillah dedim ve birakma karari aldim sonra bi namaz kilip dua ettim icten bir dua. Sonra hemen yattim sakin beklemeyin bunlati yapip hemen uyuyun ilk ihtiyac doneminiz.uykuda gecsin cok guzel bir uyku cekin.uyuyun uyuyaboldiginiz kadar bn ilk 15 gun tinlamadim bile aklima sigara gelmiodu arada bir gorunce arkadalarda aklima geliodu on bakinca o gece aklima glior ve o tadi hissediodum o vucuttaki zehirlenme semptomlari aklima gelior ve vucud titriodu urperiodu icenler mal diodum o tad akil yok la bunlarda dedim 15 gun cok guzel gitti her sigara gorunce hatirlayinca sizin deyiminizle kriz geldiginde o tadi hatirliyor hatirlatiyor ireniodum tiksiniodum size tavsiyem caniniz sigara isteyince bisey yapmayin sonra duzenli olarak caniniz ister durur irenin sigaradan ha bide bu sefer olucak diyin vazgevmeyin caniniz sigara isteyince pis seyler yapin tuvalete gidin veya burnunuzu karistirin irenin o anlardan cocukca gelior ama suan 18 imdeyim bu ayin.20 sinde 19 olicam biraktim bugun 21. Gun sanirsam bilmiomki saymadim sayilacak.kdr muhim birsey deil zaten bi yerden sonra unutuluyor asla patlican filan yemeyin nikotin ihtiyacnizi karsiladiktan sonra ha sigara ha nargile ha nikotin sakizi ha patlican nikotin almayin vucufun atma suresi kisiden kisiye degisir ama atiorsunuz farketmeden ondan sonra bida istemezsiniz hni su omur boyu isticek caniniz daha dun birakmisim gini istior canim diyenler varya sadece bos vakitlerini oldurmek icin sigara kullananlar sigaranin.yerine birsey koymaya calisanlar takmayin abi ilk.gunler zor olur normalde neden cunku sigarayi birakirken cocugunu otobuse bindirip yollayan analar gibi bakiosunuz sigaraya onsuz yoksun olucanizi dusunuosunuz dur bi guleyim size :)))) rahat olun bide eger bu dediklerim size yetmediyse siz malsiniZ dmektir demicem tabi sadece ima edicem :))) ama alternatifte sunayim tabi ALLES CARR. Diye bi adam var siggarayi birakma uzerine 3 kitap yazmis be yurtdisinda klinikleri var ve piyasada bitane videoau var 1 saat 6 dakika suruyor videonun adi sigarayi birakmanin kolay yolu suresine.bakip o.video olup olmadigina bakim ve sadece izlerken videodaki gibi sigarnizi.yakin ve izleyin birakicaksiniz sadece videoyu izleyin bir deneyin bedava bir karsiligi yok denemekten zarar gelmez bu videoyla birakmis 869 kisi biliyorum ben ilk.anlattigim yontemle biraktim buna ihtiyac duymadim ama deneyebilirsiniz simdiden hyrli olsun diyorum biraktiniz basardiniz aslinda bu.kdr kolay birsey icin basari demek bile ayip iyi gunler dilerim ... ;)

#69 sigara
-
eren
-
2015-04-14 10:40:41 0

Bugun 7. gun nasil canim istiyor ama icmicem ben kazanacagim ben yenecegim gerizekali sigaraya yenik dusmicem assalik sigara 15 yil somurdu beni artik beni somurmesine kirletmesine izin vermicem

#70 direnmeliyim :)
-
Erhan Öztürk
-
2015-04-17 12:25:58 +1

Slm arkadaşlar. Ben 10 yıldır içiyorum çoğu kez bırakmaya çalıştım ama olmadı. Çok zor bir durum bu gün ilk günüm İnşallah bırakırım Rabbim bırakmak isteyenlere yardım etsin içinde de bana :)

#71 SİGARASIZ HAYAT DAHA TEMİZ
-
Dilek Öztürk
-
2015-04-17 14:39:14 0

İLK başladığım dönem bir özentiden ibaretti zaten öyle başlanmazmı arkadaşlar 20 yıllık bağımlılıktan sonra ilk defa net bir şekilde bırakma kararı aldım sigarayı bırakalı tam bir hafta oldu ki normalde 10 dakikada bir sigara içen ben bırakamam diye bir şey yok gerçekten isteyince yapılabiliyormuş arkadaşlar ciğerlerimin hava aldığını hissediyorum ilk günler ağzıma mühür vurulmuş gibi geçiyordu sanki saatler ve şimdi daha rahatım aklıma geliyor gelmiyor değil ama her geldiğinde ben Allaha söz verdim içmeyeceğim bu sigarayı diyorum ve bırakma kararı alıyorken ben bu sigarayı bırakıyorum Rabbim sana da söz veriyorum dedim ve attım ne mutluluğuma nede mutsuzluğuma çare değilmiş sinirlendim bir sigara ağlıyorum bir sigara gülüyorum bir sigara oo hava çok güzel şurda oturalım bir sigara arkadaşım beş çayına geliyorum bir sigara hepsi boşmuş olan onca yıl harcadığım parama olmuş şimdi eşimden camdan bir kumbara istedim paramı hergün biriktiriyorum günlük 8,00 tl ayda 240 tl hesabı :) paramın biriktiğini görmek de ayrı bir mutive ediyor bırakmak isteyen herkese başarılar diliyorum Rabbim yardımcınız olsun

#72 11 gündür içmiyorum
-
erkan
-
2015-04-18 15:20:40 0

arkadaşlar 11 gün oldu sigara içmiyorum ama aşırı derecede içme isteği var napmam gerekiyor yardımcı olun lütfen işin aksi tarafı sürekli bilgisayar başındayım internet cafe işletmeciliği yapıyorum

#73 xxxxxxx
-
xxxxx
-
2015-05-13 22:29:11 0

Sayfayı gördüm yorum yapmak istedim bende 10 yıldır günde 2 paket sigara içiyorum 2 ay öncesine kadar bi anda hem kendimi hem çevremdeki icmeyenleri düşünerek bıraktım aklıma geldiğinde keşke icsem yerine neden ve nasıl bi hatayla bugüne kadar içtim ki diyorum bırakmak için hicbirseye gerek yok hiç birşeyle yerini doldurmaya da o zaman daha fazla hatirliyorsunuz sadece irade ve en önemlisi sahip olduğumuz en güzel şey akıl bitti deyin bitsin sadece düşünün hiç sigara içmeyen birisiniz ve gelen istek sadece sigaraya başlama isteği ve bunun yanlış olduğunun farkindasiniz ;)

#74 26 saat oldu.
-
omarof64
-
2015-05-15 07:04:25 +2

20 yillik sigara kullanan biri olarak bu illeti birakali 26 saat oldu..cok zorluyor beni..ama kararliyim birakacam bu illeti..

#75 Bıraktımm
-
Sevim
-
2015-05-27 20:01:26 +1

Bütün yorumları okudum,be de bir ayı geçti bıraktım.23 yıl içtim.daha önce de bırakma deneyimim oldu ama bir haftadan uzun süre içmediğim hiç olmadı.Kolay değil,içme isteği ilk günlerdeki gibi değil ama çok zorladı beni.sakız,şeker,meyve,en çok da karanfil çok iyi geldi bana.Tabii Allen Carr videosu+ kitabı ve bu site çok büyük motivasyon.Arkadaşlarım hepsi içiyor,bir fırt bile çekersem bu iş biter (daha önce denenmiştir).Ayrıca sigaranın zararları videolarını izliyorum.İnşallah herkes ve ben ilelebet kurtuluruz,güçlü irade ve sabır diliyorum.Allah hepimizi kurtarır inşallah.

#76 düşündüğümüz kadar zor değilmiş.
-
cahit inan
-
2015-05-31 23:09:53 +1

42 senedir sigara içiyorum, bırakalı 5 gün oldu, eşim de bıraktı, evde hiç sigara içen yok. 42 sene boyunca bir gün bile ara vermedim. Değil bırakmak, korkumdan bırakmayı denemedim bile. o kadar da zor değilmiş, yaşasın sağlıklı yaşam.

#77 İLK GÜN
-
YİĞİT
-
2015-06-01 17:44:02 +1

Şu zıkkımı bırakalı 20 saat oldu. Daha öncede 1,5 yıl içmemiştim. Askerlik görevimde yine başlamıştım. Sakın Askere gidecek arkadaşlarım siz böyle bişey yapmayın. Sigaranın ne stres attırdığı var ne de sinir. hepsi saçma sapan inançlar. Velasılkelam bugün yine bıraktım ve içmeyeceğim. İsteğimin tavan yaptığı zamanları tespit etmiştim. Şimdi bu zamanlarda bol bol su ve yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Herkese kolay gelsin. Umarım düşünen düşünmeyen herkes şu illetten kurtulur.

#78 asla içmeyelim...
-
güneş
-
2015-06-08 19:36:13 +2

arkadaşlar Rabbim hepimizin yardımcısı olsun,bugün benimde 12. günüm 28.05-15 zorlanıyomuyum evet zorlanıyorum sürünsemde aklıma geldikçe nefesim kesilsede iç-me-ye-ce-ğiiiim..hadi bol sabır

#79 Zormu
-
Fatih
-
2015-07-25 14:42:04 0

Bügün sigarayı bıraktım.Bazen vuruyor kafama. Şeytan dürtüyor bunca sene içtin bir şey olmadı, boşver yak bir tane diye nasıl dayancam bilmiyorum..

#80 siharayı bırakalı45 gün oldu
-
fahri
-
2015-07-28 15:08:59 +1

Merhabalar;
Sigarayı bırakalı 45 gün oldu ancak sigara içme isteğim hiç azalmadı. Her gün savaş veriyorum içip içmeme konusunda.Anladım ki sigara bağımlılığı nikotinden öte bir şey. Duygusal bağımlılık ve aşılkanlıklarımız sigarayı bırakma konusunda nikotinden daha önemli. Tabi ki sigarayı bıraktıktan sonra güzel şeyler oldu nefesim açıldı hırlamam kesildi vs vs. İnsanın kendine olan güveni artıyor ama ben bu alışkanlığımdan tamamiyle ne zaman vaz geçebileceğim onu merak ediyorum.

#81 oluyor galiba :)6.gün
-
hasan g
-
2015-08-01 20:01:01 +1

evet arkadaşlar yarım saat once yazacaktım ama bir o kadardır dişketimi fırcaladıgım için anca fırsat buldum .beyzaladıkca beyazlıyor:) bol su diş fırcalamak falandı derken cok zorlanmıyor(aslında biraz zorluyor ).bi de sporun cok faydası oluyor spor yapmadıgım günler cok zorlanıyorum haberinşz olsun kesinlikle faydalı

#82 8 olsa gerek
-
hasan g
-
2015-08-03 09:48:04 0

son yazanda benim zaten iyi geliyor buraya yazmak..sigara içileb ortamlardan kaçmadan sigarayı bırakmaya calışıyordum ..ben ettim siz etmeyin :)bir yada iki ay boyle ortamlara girmemeye karar verdim..

#83 COK UTANDIM SIGARA ICTIGIM ICIN
-
Yorguncan
-
2015-08-19 05:47:36 0

ARkadaslar ben 39 yasindayim 9 yasinda sigaraya basladim 11 yasinda tiryakiydim tutun sarip iciyordum 19 yasinda spor yapmaya basladim ve spor solununda disari cikip sigara iciyordum ve birakdim 3 yil sonra yine 1 tanede birsey olmaz diye basladim ve gunde 3 paket icmeye basladim beni cok seven kiz arkadasimda bana biraktiramadi 2011de polonyaya tatile gittim alis veris merkezlerinde 1 tek ben sigara iciyordum etrafimda 200 kisi bana bakiyordum cok utandim ama birakmadim 1 gun hastalandim hastaneye acile gittim ve hastane kapisinda 3 saat durup sigara ictim ya bir seyim varsa beni hastanede tutarlarsa diye iceri girmedim sonra hastaneye girdim bana test yaptilar 12 saat beklememi istediler ama ben bu arada gizli cikis kapisinda cikip cikip 2 paket sigara ictim belki birsey cikar beni ameliyta alirlarsa ne yaparim diye dusunuyordun tek derdim sigaraydi ve 11 saat sonra kimseye haber vermeden cikip hastaneden gittim korkum apantis ameliyati olurum belki beni birakmazlar sigara icemem korkusuydu neyse 1 gun sonra hastene sonunlari gonderdi birseyim yokmus ben ac karinla 2 paket sigara iciyordum ve son nokta cocuklugumun gectigi koye gittim ve bir baktimki 100 metre yuruyemiyorum 70lik dedelerle yuruyemiyourm ben yurt disinda yasiyorum burda sigara icenlere 2nci sinif muamelsi yapiyorlar ben gunde 3 paket sigara iciyorum ayda £900 sterlin yane ayda 4000 tl sigara parasi veriyorum simdi dusundum turkiyede askari ucret 947 tl iken ben 4000 tl para verip kendimi zehirliyorum ama bitti 2 gundu biraktim tam 49 saat oldu ama bitti ben bu kadar aciz bir insan degilimki kimseye eyvallah cekmedimki kucucuk bir sigaraya yenik duseyim ben birakmak istemiyorum deyip duruyordum ama gercek degilmis bitti evim kokmuyor arabam kokmuyor eblisem kokmuyor 2 ayda bir dislerim sararmiyor ANNELER BABALAR ICMEYIN ICMEYIN COCUKLARINIZDA GORUP ICMESIN BIZI BUYUKLER OZENDIRDI BIZDE COCUKLARIMIZI OZENDIRMIYELIM BEN BIRAKTIM DAHA COCUGUM OLMADAN KURTULDUM LANET EDIN ATIN GITSIN IRADE MESELESI BU SIGARA BITTI MUTLUYUM

#84 sigara
-
feray
-
2015-08-21 13:31:35 +1

sigarayı bırakalı 50 gün oldu aklımada az geliyorum iraden olacak arkadaş kendi sağlığınıda değil başka larının sağlığınıda düşüneceksinki aklına getirecen walla ben böyle bıraktım

#85 azimliyim bitti
-
burak
-
2015-08-27 20:09:14 +1

8 gün oldu. Hiçbirimizin çocuklarımıza akciğer kanserinden kıvranan ana baba acısı yaşatmaya hakkımız yok. Ben böyle bıraktım. Sanki yeniden doğdum.

#86 41. gün zaferi
-
elif
-
2015-09-23 10:17:46 0

merhabalar ben de sigarayı bırakalı 41 gün oldu.Artık bir bağımlı değilim çocuklarımın yüzüne daha iyi bakıyorum param cebimde kalıyor.Kendime güvenim geldi saymakla bitmez kendinize bir iyilik yapın kanser çubuğundan kurtulun....

#87 zafer bizim
-
dumansız hayat
-
2015-10-03 16:13:19 0

Arkadaşlar sigarayı bırakalı 11 gün oldu 15 yıldır içiyordum inanın hiç zorlanmadım çünkü gerçekten bırakmak istiyordum ne ilaç ne de başka bişeyden yardım aldım.nasıl mı başardım :
-bırakmayı gerçekten istedim
-kafamda bırakma gününü belirledim ama çok anlam yüklemedim o günü çok farklıymış gibi yaşamadımsaatleri saymadım mesela...
-içme isteği geldiğinde normal karşılayıp düşüncemi başka şeye odakladım kafamda büyütmedim
-stres olduğumda kendimi dizginledim çevremdekilerin sinir ve asabiyetimi çekmeye mecbur olmadıklarını ve haksızlık yapmamam gerektiğini düşündüm
-sakız çiğnedim başım ağrıdığında demli çay içtim şekerli türk kahvesi içtim
-sigara içmediğim için yoksunluk hissinden ziyade kendimi özel hissetmeye sevk ettim
-amacımın ve kararımın doğruluğunu gerekliliğini ha bire sorgulamadım düşünmedim .hedefime kitlendim ve sonuçtan çok memnunum inşallah sizlerde kurtulursunuz bu illetten.fakat naçisane son tavsiyem hiç kimse için değil sadece kendiniz için bırakın ve kendinize söz verin ne kendinizi ne de çevrenizi kandırarak bu illetten kurtulunmuyo bahaneler üretmeyin çevrenizde içenlerin olması bile sizin bırakamayacağınız anlamına gelmez inanın bırakma evresinin sadece ilk üç günü biraz zor sonrası çok kolay sevgiler.....

#88 sigars
-
mustafa
-
2015-10-15 01:46:11 0

Ben zabnediyorum hatta eminim sigara bir piskoji bagimligi nikotin felan degil

#89 24saat oldu
-
Selman
-
2015-10-16 08:57:42 0

Arkadaşlar kaburgam da düşmeden kaynaklı ağrı ile doktora başvurdum doktorun tek dediği günde kaç paket sigara içiyor sun 2dedim çok kötü dedi ciğerlerinimin alt tarafını komple balgam kaplamış bırakma kararım aslında bu değil yaklaşık son 3aydır nefesim daralıyor eskiden koşucıydum şuan bırak koşmayı yürürken nefes nefese kalıyorum inşallah başaracağım az önce alacaktım sigara bişi oldu geri döndüm çok şükür almadım almıcamda düşmanım o benm artık umarım bırakır herkes herşey hikaye gerçekten ben sabırsız iradesiz biriyim ama beyinde bitti artık içmicem 12yıldır zararından başka bişi görmedim ben dediğim gibi 2paket içen biriyim 16*30=480tl maaşımı 500tl zam almış gibi düşünüyorum kendimi

#90 Bende bittin
-
Alev
-
2015-10-21 01:15:32 0

36 yasindayim ve 17.5 bucuk yıldır sigara kullanıyorum son 3 yılda bir kaç kez bıraktım aşkım için sonra aşkım beni bıraktı bende sigara ya devam ettim ama her nefesimde kahrediyordum içiyor olmaktan nefret ediyordum çocuklarım içme anne dediklerinde tamam son diye geçiştirdim ama geçen cuma allahım beni kurtar bundan diye dua ile bende bittin sigara diye attım şuan ara ara istek var ama mücadele edeceğim inşallah

#91 sigarayı bırakmak
-
ceylan
-
2015-10-23 02:09:11 0

Bütün arkadaşlara selam olsun. .9yaşmdan berş içiyrm bu zehiri şuan 26yaşındayım şuan son 3sigaram var ve ben ben bçbunları içtkten snra sigarayı bırakacağım inşallah Allah (cc) iznyle..ve yarın bırakabilşrsem ki kararlıyım 17yılımı nasl yaktığımı heba ettiğimi yazacağım..........sizlere tekrar o yok olan 17 yılımı!!!

#92 sigarayı bırakmak
-
ceylan
-
2015-10-23 02:09:15 0

Bütün arkadaşlara selam olsun. .9yaşmdan berş içiyrm bu zehiri şuan 26yaşındayım şuan son 3sigaram var ve ben ben bçbunları içtkten snra sigarayı bırakacağım inşallah Allah (cc) iznyle..ve yarın bırakabilşrsem ki kararlıyım 17yılımı nasl yaktığımı heba ettiğimi yazacağım..........sizlere tekrar o yok olan 17 yılımı!!!

#93 söz veriyorum
-
ceylan
-
2015-10-24 00:50:58 0

Dün yazdım bırakcm dye olmadı yapamadım ama bugün karar verdim allen carr izldm şimdi tamda benim bahanelerim...demekki gerçekten sigara içenlerin hepsi benim gibi bahanelerin arkasına sığınıyorlar.anladım çok pişmanım çoooook.bgün saatlerce içmdm kızımı okuldan alma bahanesiyle (sırf sigara almak için) evdn çıktm.ve aldm ve maalesef içtm.olsn yılmadm vazgeçmdm aksine dahada hırslandm bu gece kesinlikle bırakcğım .son üç zehirin var onuda içip sonsuza kadar içmycgme söz vereceğim. Bnde ceylan'sam değerli kardeşlerimm bidaha bu siteye girdiğimdw bırakmış olcgm ve bende birgün bu illtten kurtulmak isteyenlere umut olcğım inşallah. ..yarın yeni bi ceylanla tanışacaksınız ha bugünkü yani eski ceylanıda tanıştıracağım sizlere bakalım hangisiyle, dost arkadaş olmak isteyeceksiniz?????!!!!!!!

#94 söz veriyorum
-
ceylan
-
2015-10-24 00:55:46 0

Neden eski yorumlar ilk sayfada admin yokmu yeni yorumları ilk sayfaya alsanız daha güzel olur sonuçta aynı abda aynı kararları alan insanlarla ittifak halinde olmak insanı daha cesaretlendirıyor..DİKKATE ALMANIZDA FAYDA VAR

#95 yeniden
-
ceylan
-
2015-10-26 00:08:14 +2

Ben birbuçuk gün bıraktm ama kıyametler koptu evde anltmam.tesadüf arkdşm geldi bi uzattı çeviremedim o eli ...okadar kavgaya rağmen içmdim bi ikramla pes ettim..bu ne kötü bişey yaaaa Allah ım yardm et.ama pesetmedim yine bırakacam taki ondan kurtuluncaya kadar vazgeçmyeceğim..öf bıktm bu zehrden bütün dünyam o olmuş sanki.sevindin yaaak.üzüldün yaaak.yoruldun yaaak.oturdun yaaak.gezmeye gittin yaaak.misafir geldiyyaaak.hava güzel yaak .hava soğuk yaaak.evlilik yıldönğmü yaaak yak babam yaak ta nereye kadar

#96 kimse yokmu
-
ceylan
-
2015-10-26 00:15:08 +4

Nye kimse yazmyr şansıma ama birbuçuk gün bıraktm ya çok güzeldi hiç aramadım olanet arkadaşım gelmseydi iki günü geride bırakacaktım.ama niye içmyrum demedimki!!! Olsun bu geceden sonra söz içmeyeceğşm.söz vericem kendime ne olursa olsun asla içmycğim ve bidaha bu sayfaya girdiğimde bıraktığımın müjdesini vercğim.iyi gclr

#97 3. gun (3. de birakiyorum;)
-
ali
-
2015-10-28 14:32:18 +16

Merhaba arkadaslar 29 yasindayim ve 9 senedir sigara iciyordum. ilk gayri ciddi birakma girisimim 7 sene once iddia uzerine oldu ve 20 gun hic dokunmadim. Onu birakmaktan saymiyorum, cunku tamamen iddayi kazanmak icin birakmistim. Ama aslolan bunu kendin icin birakman gerekir ki iste asil birakma odur. 1 bucuk sene once ilk ciddi girisimim oldu, birakmadan once 1 ay boyunca birakacagimi soyledim herkese, aslinda bunu kimsenin bilmesine gerek yok bunu sadece kendimi motive etmek ve psikolojik olarak hazirlamak icin yapmistim. Arkadaslarima bana asla sigara teklif etmemelerini rica ettim (yoksa o uzatilan sigara o kadar guzel gorunuyor ki, bi kereden bisi olmaz deyip farkinda olmadan basliyorsun). Etmediler saolsunlar (hatta gizliden icip icip yanima geldiler fakat icmeyince koku duyusu o kadar artiyor ki on metreden ictigi anlasiliyor :) ), ilk ayimda bi sikintili animda bi tane yaktim, aci tat verecegini zannettim, ama oyle degildi halen tat veriyordu, korktum yeniden baslarim diye, yarida attim. Tam 4 ay biraktim, sonra alkolle icince bi gececen bisi olmaz muhabbetiyle farkinda olmadan tekrar baslamisim!!! aradan 3 ay gecti, basladigima cok pismandim, tekrar gogus te daralma,hirilti oksuruk geldi, o enerji kayboluverdi. Yilbasiyla birlikte tekrar biraktim, cunku birakinca hayatimin kalitesinin artacagini cok iyi biliyordum. 6 ay biraktim bu denememde. ayni rahatliklar oldu. 5. ayda tozdan dolayi oksurdum, o kadar sasirdim ki biraktigimin ilk 3 haftasindan sonra bir daha oksurmemistim. o an farkettim. cok rahattim. Fakat bir aptallik yapip paket aldim, cok aci geldi baslarda, baslamak icin kendimi adeta zorladim, cunku vucudum unutmus, beynim ise halen bisey olmaz diyordu ( tamamen islerimi bitirmek icin sigara kurtarir zannettim). aradan 4 ay gecti, ve tekrar biraktim. bugun 3.gunum son birakisim bi daha da icmicem boyle bir salakligi yapmicam. bana gore kritik gunler, ilk gun, 3. gun, 1. hafta ve 3. hafta. Su an 3. gundeyim, yavas yavas gogusteki daralma azaliyor, 1. haftada yemek kirizleri de azalacak, ve 3. hafta sonunda sanki hic sigara icmemis gibi davranabiliyorum, bunu tekrar deniyorum, neden buradayim derseniz, biraktigimda her zaman yesil cayimi alip bu cesit bloglari okuyorum, cok faydali oluyor, insan neden biraktigini ve tek olmadigini hatirliyor, hem de oyalanmak ve motive olmak icin super bir yol. okudukca birakma nedenlerimi kucuk bir kagida yazdim, o kadar cok neden var ki, caniniz isteyice cebinizden cikarip tekrar tekrar okuyun, cok motive ediyor, insan beyni bu nedenleri kolay unutuyor, o yuzden cepte tasiyip gunde 10 kere bakmaniz yeterli. sonra zaten kagit eskiyor birkac haftaya, icmek icin istek de kalmiyor. icen olursa onunla asagi inip eslik etmeye calismayin, unutmayin pis kokmamak icin, sagliginiz icin, o vakti kaybtmemek icin biraktiniz. bunlar en basit nedenleri, en onemlisi saglik, koklamak, enerji, ve su an yeniden hayatimda normalmis gibi olan oksuruk. Henuz gencim, ve bu sigara olmazsa oksurmek icin hicbir nedenim yok. #bu ara arada basladigimi dun gibi hatirliyorum, yillar cabuk geciyor, ilerde su olsun bu olsunda birakayim demeyin, hayatimin en sikintili sureclerinden birindeyim, doktoramin son senesindeyim, ama bu birakmamak icin bir neden degil, unutmayin birakmak icin en dogru gun BUGUN.

#98 yıllarca icmisim bu zehiri
-
Soner
-
2015-10-28 22:59:03 0

15 yıl içtim bu sigarayi 3 hafta önce yeter dedim artık sana mahkûm deyilim ben dedim ve 3 haftadır ağzıma bile surmedim her şey kafada başlar gerisi boş bence

#99 sigara
-
ALİCAN
-
2015-11-01 22:08:17 +4

Bende bıraktım 3 hafta oldu hala geliyor ama sigara içmek aklıma ffaydası çok


#100 sigara
-
nil
-
2015-11-02 11:59:49 +4

bende sigarayı 3. gün önce bıraktım . Canım istiyor ama içmeyeceğim . Bu ikinci bırakışım 2007 de bırakmıştım (8) ay içmedim sonra birtaneden bir şey olmaz dedim ve tekrar başladım şimdi artık biliyorumki bu kadar zor olan birseyı bıraktıktan sonra başlamak aptalllık . oyuzden içimdeki nikotin böcegini öldürücem..

#101 ersin
-
ersin
-
2015-11-05 15:01:06 +1

arkadaşlar hemen hemen bütün yorumları okudum hepiniz harikasınız inşallah bende bugün bıraktım bu illet şeyi artık adını anmak istemiyorum canım istiyor ama canım her istediğinde mezarlık resimlerine bakıp kendimi korkutuyorum :)) inşallah bırakabilirim - bırakıyorum -- bıraktım.

#102 kararlıyım
-
ceylan
-
2015-11-08 01:22:15 +2

Slm tüm arkadaşlara benim anlamadığım bişy var ,"neden hep sigarayı yarın bırakacağm diyorum ve neden o yarınlar hiç gelmiyor"...ben bugece saat00:00 itibariyle sigarayı bırakma kararı aldm bıraktım diyemiyorum amabırakma savaşına başlamış bulunuyorum!!!çockluğumdan beri iiçiyorum.önce gizli gizli sonra aşikar bi şekilde içtim.okul harçlığımla aldm bbyram harçlığımla aldm..tüm arkadaşlarım mis gibi kokardı ben hep küllük hatta bazen soba bazen tandır gibi kokardım.hep ezikliğini yaşadım hiç beni yüceltmedi hep aşağıladı bu zehir.bu gerçkten bi zehir arkadaşlar..sosyal hayatımızı bitiriyor.güzelliğimizi sağlıgımızı mahvediyor paramızı çalıyor kölesi yapıyor daha ne yapsın! Allah ım yardım et bana inşllh bu saatten snra kurtulcğm(amin)

#103 bitti..
-
sedat
-
2015-11-27 02:37:26 +2

yaklaşık 1 saat oldu bırakmaya karar verdim ve umarım bu yazıyı ilerde okuycam ve bugünü hatırlayacam KARARLIYIM DAHA İÇMEYECEĞİM..

#104 huzurlu nefesler
-
zeynep
-
2015-12-01 18:35:18 +1

arkadaşlar slm , bir astım hastası olarak 10 yıldır sigara içtim .. bırakmak için hep bahanelerim oldu .. şu bitince.. evlenince ..sınavı geçince ..vs gibi.. bunun sonu olmadı ve nefes te cok büyük sıkıntılarım olmaya başladı .. evlendim ..8. ayımda eşimle birlikte birden bıraktık ..3 günü atlatın tamamdır .. tabiki zorlanıcaksız ama lütfen pes etmeyin .. param olsa ilaç alsam falan diye de düşünmeyin .. en büyük ilaç sizin kararlılığınızdır .. mutlu , huzurlu ve dumansız günler dilerim. sevgilerimle

#105 Sigara kokuyoo muyumm??
-
Onur
-
2015-12-06 10:45:17 +1

O lanet kanser cubugunu lisede paket almadan tek tuk, universite gunde 1 paket, kpss calisirken en az 2 paket , ataninca azaltip tekrar bi pakete dusurdum hayatimin 10 yili benimle beraberdi yani sporcu olmama ragmen sigara cigerlerimi sikistiriyor ve yaptigim sporlardan sonra simsiyah balgam geliyordu gorunce bile napiyorum bn ya kendime diyor insan.. amaaaaa 10 gun once biraktimmm o kadar rahatim ki anlatamam.. GURURLUYUM.. ve sigaraya 1.5 ayda verecegim paraya dun kendime 2 tane saat aldim ☺☺ bundan sonra boleeee ☺

#106 Sigara
-
Mehmet
-
2015-12-10 02:28:47 +1

Arkadaşlar sigara bırakırken destek almak isteyenler tamamen allah rızası için destek vermeye haZırım whatsap ve e mail 05363847092
E mail [email protected]

#107 inaniyorum
-
şeref
-
2015-12-12 15:24:47 +2

5 yillik profesyonel bi sigara icicisiyken birakali bi gün oldu kardesimle kavga ettim gereksiz yere hiç iyi degilim kafam gözlerim ellerim çok kötü ama birakacam birakacam ulann

#108 Ogluma soz
-
G9khan
-
2015-12-15 14:05:00 +1

Pazar aksami 5 yasindaki ogluma soz verdim bir daha agzima koymam bu igrenc seyi bugun bu saatten sonra bir daha icmeyecegim.

#109 Sigara
-
Nurcan
-
2015-12-15 23:59:26 +3

Benimde bugün 48 gunüm sigara icmeyeli , 29 sene ictim ilaç kullanmadan bıraktım inşallah içmeyeceğim ama hala canim ara ara istiyor.

#110 28 yıl
-
ufuk
-
2015-12-20 09:00:48 +2

bugün tam 28 gün oldu bırakalı 10 yaşımda başladım bu sigaraya ara sıra aklıma geliyor ama kararllıyım içilen ortamda dahi durmuyorum çok rahatladım uykumu 4-5 saatte alıyorum hiç yorulmuyorum herşey daha güzel hani derizya eski den hayat daha güzeldi diye hayat hala güzelmiş 10 yaşımda aldıgım o kokuları tatları şimdi tekrar alıyorum anladım ki değişen tatlar degil ben mişim yuppiiiiii güzel bi pazar sabahı :)

#111 Çankırlı
-
Çankırılı
-
2015-12-20 19:09:14 0

34 yaşındayım ve 18 yıldır içiyorum bir kere bıraktım 5 ay içmedim tek bir taneden bişey olmaz dedim ve yaktim baktim ki cebimde paket var siz bırakmaya karar verdi iseniz o tek daldan uzak durum şimdi 5 ğün oldu bırakalı nikotin bantı ile bırakmayı denedim zorda olsa 5 ğün oldu ve sağlıgımda olumlu değişiklikler oldu 5 ğün demeyin nefes alışlarım yemeklerden tat almaya ve koku duyğularımda farklılık oldu dilerim ALLAH tan siz sığara bırakma kararı alan arkadaşlar bırakırsınız
her şey kararlıla başlar ve kararlılıkla biter cevrenizden yardım isteyin bırakma kararınızdan dolayı sizi testekleyecek bir arkadaş bu yolda bir artısı olacaktır hatta burda bile sizi destekleyen arkadaşlar edine bilirsiniz sevdiklerimize en büyük hediye o katili hayatımızdan yolcu etmek olacaktır yoksa o bizi yolcu edecek hemde dönüşü olmayan bir yolculuk olacak

#112 ÇA
-
ilyas
-
2015-12-23 16:37:24 +1

Bir iki üç derken her defasında kandırmaca ile geçti yok ay başı yok ramazan yok yeni yıl.. bu sefer gerçekten bitti. etrafımdakilerin "yine mi " :) "yine başlayacaksın" "eziyet etme kendine" vb tüm muhabbetlerine rağmen evet yine bu sefer başaracağım diye diye inadına bırakışlarımın sonuncusu bu. ikinci günün akşamı. özel bir gün değil belki ama sigara içilmeyen her gün özel değil mi? gerçekten bu sigara dedikleri şey benden değerli değil kimseden de değerli değil. Bu sefer Bencil davranacağım. Bu sefer bitti.
Şuraya yazıyorum : BİTTİ....

#113 1.günüm
-
Saniye
-
2016-01-02 02:19:15 +2

Arkadaşlar öncelikle yorumlar için teşekkürler buradaki yazılanları okuyunca kararlılığım arttı. Benim ilk günüm bitti çok zorlandım. Ama kesinlikle bidaha içmeyecegim.

#114 7. gün
-
Yavuz
-
2016-01-02 22:07:35 +1

Mucize..... Herkes bıraksa ben bırakamam derdim,gelin görün 7 gün doldu. Uzatmayayım, gece yatarken artık sigara yok dedim, 30 yıllık esaret bitecekti. Hiç bırakma denemem olması ilk kez deniyorum ve bir rahatsızlığım yok. 1. Gün.
Sabah kahvaltı yeni 5/6 film TV karşısında 1büyük bardak su ve 1 büyük bardak portakal suyu öğlen yemek sonra uyku öğleden sonra film bol sıvı arada krizler 3 dakikalık midede kramp ilk günü atlatıcam akşam yemek ardından film çay uyku. 2. Gün
Kahvaltı ve güne moralli başlama TV internet gazete dergi portakal suyu bol su öğlen yemeği uyku krizler azaldı akşam yemeği kahve çay lanet olsun en büyük kriz geldi. Bunu atlatmam gerekmiş iyikide dayandım olay oradaymiş. 3. Gün
Herşey normal aklıma bile gelmiyor
4. Gün
Sigaramı oda ne :)))
5/6/7 . Günler
Olay basitmiş ben büyütmüşüm olay 3 gün bile değilmiş, sigara içilen ortamlara giresim gelmiyor leş gibi kokuyor hayat çok daha anlamlı ben başardım, kullanmıyorum arkadaşım tşkler :))))

#115 iradesiz
-
su
-
2016-01-05 00:57:50 +1

Son yorumu yapan arkadaş şu an kaçıncı gunundesin...ve bırakan arkadaşları tebrik ediyorum..bırakmak isteyenler için daha çok motive edici bişeyler yazın lütfen. .

#116 ******
-
SERDAR
-
2016-01-05 17:24:19 0

Bırakın arkadaşlar...İçmeyin lanet olası sigarayı...

#117 sigara
-
sigara
-
2016-01-07 11:18:25 0

Ben sigarayı bırakalı yaklaşık olarak 10 gün oldu.Birden bıraktım azaltarak değil ve 23 yıldır günde bir paket içiyorum.çoğu zaman aklıma geliyor bazen ayaklarım uyuşuyor ama şunu bilin insan istemese içmiyor.Bence şimdi elinde sigara olan hemen bıraksın gerçekten insan çok rahatlıyor.

#118 anladımi içediğimde çok daha mutluyum
-
tibet
-
2016-01-09 09:33:58 0

slm arkadaşlar bu zıkkımı bende 20 sene içtim bugün 7.günüm açıkçası daha önce bi kaç kez bırakmayı denedim biri 22 gün sürdü diğeri 6 gün şu anda zorlanıyorum çünkü net bi şekide şunu alayabildim diğer iki bırakıp başlayışlımdan içmediğimde harbiden çok çok ço daha mutluyum o yüzden ALLAH ımın izniyle bu pislikle daha işi olmucak ve yakışıklı oğlumunda isteğini yerine getirmiş olucam ara aaburdan yazıcam arkadaşlar SİGARSIZ GÜNLER

#119 gemiyor
-
zaman
-
2016-01-11 16:41:41 0

sigarayı bırakalı tamı tamına 1 saat 15 dakika oldu şimdi ne yapacağım derken mesai bitti hayırlısı.. bakalım şimdi ney yapacağım:)

#120 Sigara
-
Elif
-
2016-01-23 12:31:04 +1

Yaklasik 25 yıllık deli tiryakiyim her bırakmaya niyetlendigimde bi sorun çıkıyordu içiyorum hatta bırakıyordum kendi kendime sorun buluyodum ilac tedavisi ile bırakmak istedim yine birakamadim bugün 8 gün oldu icmeyeli yooooo tamam artık karar kesindir zor olacak biliyorum onu gerçekten seviyordum ama 2 kat merdiven dahi cikamayinca o sevginin zararını anlıyorsun ee bide yaş 40 olunca tamam diyosun çok zor oluyor hayattan zevk alamyosun ama kararlı olmakta fayda var

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0