Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Sigarayı bırakma evresinde işe yarayacak 9 öneri

Sigara KüllükSigara bırakıldığında ilk günler çok önemlidir. Eğer sigara bir hekimin süpervizörlüğünde bırakılıyorsa ilk iki hafta düzenli görüşme ve sonra 1, 3, 6 ve 12. aylarda görüşmek faydalıdır.

Görüşmelerde sigarayı bırakmış kalma durumu, motivasyonun sürekliliği, yeniden başlama (relaps) eğilimi değerlendirilir.

Sigaraya yeniden başlama eğilimleri, sigara içmenin bırakıldığı ilk haftalar içinde olmaktadır. Bırakan kişi ilk iki kontrolüne kadar sigara içmemişse bırakmış kalma olasılığı yüksektir.

Ancak yeniden başlamalar başarısızlık olarak değerlendirilmemeli ve yeniden bırakma yönünde kişi motive edilmelidir.

Sigarayı azaltarak bırakanların yeniden başlama ihtimali bir anda keserek bırakanlara göre daha çoktur.

Sigara bırakıldığında ilk günler 3-5 dakika süren sigara isteği dalgaları sıklıkla gelecektir. Bu dalgaların kişinin sigara içme alışkanlıklarına göre önceden de fark edilebilecek zaman ve durumlarda gelmesi, bırakma açısından kolaylık sağlar. Kişi, sigaranın zararlarına yoğunlaşarak veya bir arkadaşı ile sohbet ederek bu dalgayı atlatabilir.

Aynı zamanda sigarayı bırakan kişi için el alışkanlığının yerini alacak başka el ve ağız alışkanlıkları oluşturulur. İlk günler sigara içilen sosyal ortamlardan uzak kalarak 3-5 dakikalık dalgaların gelme sıklığının azaltılmasına çalışılır.

Bol sıvı gıda ve meyve tüketilerek hemen ağız alışkanlıkları değiştirilir hem de sağlıklı beslenilerek kilo alınmasının önüne geçilir.

Egzersize başlamak sigara bırakma sırasında görülen fazla yemenin getireceği fazla kilolar ve motivasyon açısından faydalıdır.

415 Yorum - Senin Görüşün Nedir?

#361 kullanmiyorum diyebilmek.
-
gulcan
-
2018-01-20 21:32:14 +2

meraba asuman hanim, kilo icin karatay diyetini onerebilirim , herkes dukan ile karistiriyo ama alakasi yok, yazin bir ayda 5 6 kilo vermistim , gunde 20 30 dk yuruyerek, ama boyum uzun oldugu icin kendimi cok zayif hissettim ve tekrar ekmek yemeye basladim normal kiloya dondum :) herkes cok tepkili yaklasiyo bu diete ama ben seviyorum, daha dinc hissetmistim kendimi. aslinda zayiflamak icin degil zaten , saglikli beslenme icin ama kilo de verdiriyo tabi. cuma gunu tekrar basliycam ben mesela, cunku sigarayi birakcam diye gunde yarim kilo cekirdek yemeye basladim zannimca bu ayin sonunda arti 10 kilo olcam :)
sigaraya gelince esim de niyeti bozdu hadi hayirlisi :) o da artik zamani geldi yeterince ictik demeye basladi, insan kendinden ziyade cocuklari dusunuyo.
kolay gelsin herkese

#362 Bıraktım
-
Büşra
-
2018-01-22 03:14:45 +2

Merhaba herkese;yazdıklarınızı okuyup motive oluyorum.sigarasız 7. günüm başladı 13 yıldır 1-1,5 paket içiyordum çayı,kahveyi sigaradan ayrı düşünemezdim bile çok büyük bir keyifti benim için eşimle karşılıklı çay kahve sigara keyfi yapmak resmen herşeyimi sigaraya göre ayarlardım.İçtikçe mutlu olduğumu keyif aldığımı düşünüyordum evet bir taraftanda halsiz,sabahları uyanamayan,kötü kokan biriydim çocuğum beni içerken görmesin diye çabalıyordum.Ve bir son vermeye karar verdim bu bağımlılığımdan kurtulmalıydım 15 ocak günü son sigaramı içtim ilk 4 gün baya zorluydu şimdi sadece psikolojik bağımlılık ara ara zorluyo ama oda geçicek biliyorum önemli olan otek sigarayı bir daha yakmamak.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Ben sizlerin yazdıklarını okuyarak motive oluyorum o yüzden yazmak ve teşekkür etmek istedim lütfen yazmaya devam edin☺️

#363 jdbdbd
-
Fazıl
-
2018-01-24 02:50:38 +1

İki gün oldum bırakalı canım ole bir sigara istiyor ki anlatamam ama yılmak yok bırakıcam

#364 merhaba
-
kemal
-
2018-01-24 10:05:50 +1

Herkese merhaba,
Fazıl bey aramıza hoşgeldiniz..inanın en zor tarafı ilk 2 gün..zorunu atlatmışsınız geriside gelir inşallah..Büşra hanım sizede merhaba,sizde aramıza hoşgeldiniz..Sizde yazmaya devam edinki başkalarıda sizden motive olsun:)Gülcan hanım sizde iyisiniz değilmi..herşey yolundadır umarım..İnşalla Asuman hanımı aramızdan kaybetmemişizdir..Son yazdığı şeyler biraz ümitsizdi umarım geri döner aramıza..Serkan bey sizde kaybolmayın biyerlere:)..Nuran hanım bilgiler için teşekkürler..bende koah başlangıcı oldugu için bu tür paylaşımlar özellikle dikkatimi çekiyor..faydalı oldugunu düşündüğünüz şeyler olursa yazarsanız istifade etmiş oluruz arkadaşlar..hepinize sigarasız günler..ben burda olacağım yazarım yine:)

#365 ...
-
ASUMAN
-
2018-01-25 09:48:21 +1

Selam Kemal bey kilo almaya devam ederek zar zor olsa da hala burdayim. 19 gunde 3 kilo aldim. Ama yokusta bile kosabiliyorum. Allah herkesin yardimcisi olsun. Cok zor birakmak.Hafta sonu bi imtihandi yaşadığım. Arkadaşlarım cok zorladı icmem icin. Beni kimse sigarasiz düşünemiyormus. Canim hala cok istesede 19 gun oldu bosuna mi ağladım yada kilo aldim diye inatlasiyorum. Saygilar.

#366 merhaba
-
kemal
-
2018-01-25 14:38:49 +2

Tekrar merhabalar..Asuman hanım sizi tekrar kararlı olarak aramızda gördüğüme sevindim:)..En zor günleri geçirmişsiniz gerisi artık günden güne kolaylaşacak..Benim bugün 72. gün oldu hala sigara istegi var ama bu istek günden güne daha azalıyor tabi..Benim burada okudklarımdan dikkatimi çeken şey genelde sigarayı bırakan arkadaşların kilo alma sorunu..Özelliklede bayan arkadaşlar bu konuda çok şikayetciler haklı olarak:)Ben kilo almadım ve bunu nasıl başardığımı paylaşayım sizinle..Öncelikle bazı arkadaşlar sigarayı bırakırken sigara içme istegi geldiğinde elinizin altında kuruyemiş ,çerez,meyve filan bulundurun ve bunları atıştırın diyor..Bence bu çok doğru değil..Ben elimin altında su bulunduruyorum devamlı ve sigara içme isteği geldiğinde su içiyorum..Ayrıca oturdugum yerden kalkıyorum derin nefes alarak odanın içinde 30-40 adım yürüyerek hareket ediyorum..Sİgara isteği geldiğinde zaten 1-2 dakika sürüyor ve geçiyor..Bol su içmek en iyi çözüm..Ayrıca içtiğim her bardak suyun içine 8-10 damla 'sole' katıyorum..Sanırım kilo probleminin formulü: günde en az 10 bardak 'sole' katılmış su içmek..^Sole ^ nedir diye soracak olursanız kısaca suda eritilmiş kristal kaya tuzundan hazırlanmış eriyik diyebilirim..Daha detaylı bilgi almak için ' çankırı kaya tuzu sole kullanımı^ yazıp aratırsanız ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz....Bu siteye giren arkadaşların araştırmaya incelemeye bilgilenmeye meraklı ve istekli kişiler oldugunu düşünüyorum..Öyle olmasak bu siteyide bulamazdık:)Bence 'kaya tuzu' ve 'sole' konusunu araştırın..Eminim çok faydalı oldugunu düşündüğüm bilgilere ulaşacaksınız...Sağlıklı kalın..sigarasız kalın:)

#367 Nasıl gidiyor
-
Öfmm
-
2018-01-26 15:22:33 0

Arkadaşlar sigarasız gününüz nasıl gidiyor
Bugün benim 126. günüm.

#368 ...
-
ASUMAN
-
2018-01-26 21:12:40 +2

Merhaba Kemal bey şu sole konusunu arastirdim cokta ilgimi cekti cankirida oturan arkadasimla konustum carsamba gönderecek burdan paylasirim tekrar. Serkan beyi cik merak ettim bu arada. Insallah onda da hersey yolundadir.

#369 Bugun biraktim
-
Figen
-
2018-02-01 00:29:43 +2

Ben 37 yasinsayim 19 yaşından beri içiyorum hamilelik dönem leri hariç hiç bırakmayı düşünmedim üç gün önce 5 yaşındaki oğlum ben sigara icerke yanima gelip sigara icince senden nefret ediyorum anne dedi bugün başladım dayanamam sanıyordum ama aksam oldu devamlı şu içiyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama oglum ve kizim anne sen sigara icme bix senin suyunu getiririz dediler ve ben bir kere daha anladım sadece kendime değil yavrularıma ve eşime de zarar vermişim bu arada esim yedi yıl önce bıraktı hiçte icmek aklına gelmez inşallah bende bırakacağım önce çocukların sonra kendim icin

#370 Bıraktım
-
Hülya
-
2018-02-01 20:21:52 0

Merhaba arkadaşlar,Kemal bey ve Asuman hanım.Sigarasız günlerim devam ediyor..2 ayı geçti.Artık çoğunlukla aklıma gelmiyor ama bazen aklıma geldiğinde de bulup yakı veresim geliyor.Rahatsızlığımı sormuşsunuz Kemal bey,yıllardır astımım vardı zaten,ama geçirdiğim bir bronşitin etkisi ile ağır astım ve panik atak krizleri geçirdim ve Dr.Koah'a çevirdiğini söyledi.Hatta ciğerlerimdeki bir şeyden şüphelendi.Çok şükür MR da kötü bir şey çıkmadı ve sigarayı bırakma vesilem olmuş oldu.Tedavilerle krizleri atlattım, ama 2 aya yakındır hafifleyip tekrarlayan bir grip le uğraşıyorum.Sanki sigarayı bırakınca vücuduma mikroplar hücum etmiş gibi geçmek bilmiyor.Geçecektir elbette.Bu kadar rahatsızlığım elbetteki kiloda aldım.Çünkü hayatımda ilk defa 2 saatte bir acıkıyorum ve doymak bilmiyorum.Olsun,sigarayı bırakayımda kilo vermek kolay.Sigaranın esaretinden kurtulmak gerrçekten muhteşem.Evim artık ev gibi kokuyor.İki de bir camları açıp ısı kaybetmeye sebep olmuyorum.Kızlarım söylenip durmuyor.Perdelerim bembeyaz kaldı.Gecenin 01 i bile olsa tekel bayisi aramak zorunda kalmıyorum.(bazen benzinliklere koşup o zıkkımı alır gelirdim)Vee en önemlisi çantamda param hiç bitmiyor :) Az değil, günde 2 pakete çıkartmıştım. Darısı diğer tiryakilerin başına..

#371 bıraktım
-
Hülya
-
2018-02-01 20:25:43 0

Cümlenin birinde eksik yazmışım.''bu kadar rahatsızlığıma rağmen elbette kilo da aldım'' olacaktı.

#372 Bugün bıraktım
-
Keriman
-
2018-02-02 02:06:43 +3

Merhaba arkadaşlar.Bugün ben de aranıza katılmaya karar verdim.18 yıldır kullanıyordum.Bugün zehirli guatr olduğumu öğrendim.Tedavisi var inşallah ama sigara içmek tedaviyi zorlaştırıyormuş.Ve ben de yeter artık kurtulmanın zamanı geldi dedim paketi kırıp attım.Daha önce de ufak deneyimlerim oldu ama bu defa farklı.Derler ya beyinde bitireceksin.Gelişmeleri gururla buraya yazmak istiyorum

#373 Bıraktım
-
Serkan
-
2018-02-09 09:57:32 +5

Merhaba arkadaşlar, aramıza yeni katılmış arkadaşlara da selamlar. uzun zamandır yazamıyordum bugün fırsat buldum. bugün 60. gün sigarasız olarak geçirdiğim. O kadar uzaklaşmış hissediyorum ki sigaradan artık aklıma bile gelmiyor desem yeridir. Elbette bazen aklıma düşüyor bir karşımda sigara içiyorsa özellikle. Ancak beni hiç zorlamıyor. bıraktığım ilk 35 günde aldığım kilolardan henüz kurtulamadım maalesef ama bunu dert etmiyorum. sigarasız olmak daha keyif verici. ilk başlarda olduğu gibi hala zorlanmıyorum. biraz önce söylediğim gibi sigara artık gün içinde aklıma hiç gelmiyor. artık hafta da bir belki sigara isteği doğuyor bende o da hiç baskın değil çok rahat atlatıyorum isteğimi. ağzım durmuyor ama sürekli yiyorum. sürekli aç gibi dolaşıyorum etrafta şu an için en büyük endişem bu. Asuman ve Kemal abi'ye de selamlar burdan umuyorum sizdeki direnme de devam ediyordur. Asuman seninle bir gün göksu park'ta karşılaşma olasılığımız hala baki. Sigarasız hayatın güzelliklerini yeni yeni anlamaya başlıyorum. çok daha güzel nefes alıyor çok daha güzel koku alıyorum artık. üzerimde ya da arabamda bir sigara kokusu yok. ağzımda da öyle. bu arada Figen hanım da sigarayı bırakamlardan biri olarak artık aramızda. Umarım bırakmıştır. Bırakın Arkadaşlar inanın pişman olmayacaksınız...

#374 Bırakmıştım
-
Serkan
-
2018-02-12 09:56:04 +3

Herkese merhaba arkadaşlar, maalesef bu aralar kötü bir dönem benim için ve bu sebeple artık buradaki paylaşımlarıma son veriyorum. henüz sigarayla olan savaşımı kaybetmedim ama kazanacağıma olan inancım temelinden sarsılmış durumda. Allah'a sığınıyorum, hepinize sigara ile savaşta bol şans. Asla pes etmeyin, tüm sigara savaşçılarına saygılarımla...

#375 ...
-
ASUMAN
-
2018-02-14 12:17:57 +2

Serkan bey uzun zamandır yazmadim. Yüzüm yok diye. Maalesef ben mağlup oldum. Son mesajınizdan anladığım kadariyla galiba sizde. Belki bu mesajimi da göremezsiniz. Ama olsun. Herkese saygılar en fazla da sabırlar

#376 3 ay
-
kemal
-
2018-02-15 10:43:57 0

herkese merhaba...nihayet 3 ayı geçtim..bugün 92 gün oldu..tekrar başlayan arkadaşlara diyeceğim şudur:bu benim 6. yada 7. deneyişim ve ancak şimdi başarabildim diyebiliyorum..denemekten vazgeçmeyin tekrar tekrar deneyin..herkese kolay gelsin..

#377 36 YILDIR BIRAKMAYI HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM
-
AHMET
-
2018-02-26 12:07:21 0

54 yaşındayım 36 yıldır içtiğim sigarayı bu gün son sigaramı içtikten sonra karar verdim. 36 yıldır hiçbir faydasını görmediğimi düşündüm. Paketi de parçalayıp çöpe attım. Bir daha içmemeye kararlıyım. Elveda pis kokular.

#378 Kül tablası
-
Havva
-
2018-03-15 21:53:35 0

3 gün geçti içmiyorum 13 yıl içtim ve artık nefret etmeye başlamıştım 3 gün önce sigaram bitti ve bir daha almadım ara sıra dalgalanmalar oluyor ama geçiyor sanırım ben beynimde bitirdim şuan bile kokusundan ve kültablalarımdan nefret ediyorum Bu iş bitti ????

#379 Bıraktım
-
Güneş
-
2018-03-19 11:49:39 0

Merhaba daha önce 3 ay 4 ay 2 hafta gibi denemelrim olmuştu bırakamamıştım ama en sonunda başardım denemekten vazgeçmeyin bir taneden bir şey olmaz demeyin içme isteği geldiğinde evdeyseniz mekik şınavla o anı geçirin işteyseniz yeşil çay rezene gibi bitki çayları için elinizede bir kalem alın o anlarda biraz evirip çevirin zamanla bu isteğiniz kaybolacak etin pidenin lezzetinin farkına varacaksınız.

#380 Allah kurtarsın
-
Çağrı
-
2018-03-28 14:40:45 +1

Allah'ın izni ve yardımı ile bu işi bitireceğim.18 senedir 1 gün bile bırakmadım hep içtim.Ama bugünden itibaren son.Yeni aldığım paketi büküp attım.Ve lanet ettim ona.Artık defol git dedim.1 gün oldu hemen hemen.Yalvarıyo beni bırakma diye az iç diyo günde 1 diyo akşam ne yapacan bensiz diyo kafan bozulunca ne yapacan birine sinirlenirsen ne olacak diyo.Ama artık bitti defol diyorum.Ve Allah'tan yardım diliyorum.İnşallah kurtulacam.Çok kararlıyım.

#381 1ay
-
Gülay
-
2018-03-31 03:14:12 +2

Allah’ın izniyle Sigarayı Bırakalı 1 ay oldu.. yaklaşık 18 yıl hiç kesintisiz sigara içtim.
Konuşurken dahi yoruluyordum sesim çatallaşıyordu sürekli, kalbime sancılar giriyordu sırt ağrım hiç geçmiyordu sürekli Boğaz ağrısı..elim ayağım buz gibi olurdu..
Ama artık bu şikayetlerimden hiç birisi yok. Hepsi sigaradanmış.
Rabbim herkesi kurtarsın bu illetten.
Bırakanları da tekrar başlatmasın inşallah

#382 ALLAHIM HEPİMİZE YARDIM ET ŞU İLLETİ BIRAKMAMIZ İÇİN
-
sedat
-
2018-04-20 11:41:30 +3

4 GÜN OLDU BUGÜN SİGARAYI BIRAKALI ALIŞAMIYORUM LANET OLSUN YA HER AN AKLIMDA SABAH KALKIYORUM AKLIMDA AKŞAM YATARKEN AKLIMDA GÜN İÇİNDE AKLIMDA E SİGARA ALDIM O DA TATMİN ETMİYOR BENİ BAŞARABİLİRMİYİM ARKADAŞLAR YARDIMCI OLUN LÜTFEN NEFRET EDİYORUM ŞU HALLERDEN

#383 Sigarayı bırakan insanlara selam olsun..
-
Efe
-
2018-04-25 01:25:23 +1

Arkadaşlar bugün daha 1.ci günüm saat 1 birden bırakamadım çünkü kendime güvenemedim çok ters biri olurdum eğer birden kesseydim aileme zararım olurdu ve öğlen saat 3 tü 1 tek içtim birde akşam 7 de 1 tek içtim 2 tek ile duruyorum normalde 1 paketi 2 paketi bitiren biriydim ama bunu birden bire 2 ye düşürdüm gün geçtikçe 2 den de 1 e düşürcem ve biraz daha gün geçtikce birden kesmeyi planlıyorum inşallah işe yarar kurtulmak istiyorum boğazımda gıcık yapıyor balgam yapıyor sonra nefes darlığım oluyor bıktım artık kesinlikle ve kesinlikle bırakacağıma inanıyorum sadece sabır ya Allah ya BİSMİLLAH.

#384 istersen olur
-
alonso
-
2018-04-28 10:40:49 +1

7.gün 21. gün 3. ay 12.ay ve 7. seneye dikkat edin beni son aşamada yakaladı ve 3.5 senedir kaçak olarak içiyorum.kendimden çok utanıyorum ve 3.5 senedir mücadele içindeyim nalet olsun bu sigaraya

#385 Kahrolası Sigara
-
Hakan
-
2018-05-11 21:37:03 0

Çocuklarıma öğütlüyorum; Biri size sigara ikram ederse onu odunla dövün. Dövün ki bir daha kimseye sigara uzatamasın. 4 gün oldu sigarayı bırakalı ve o kadar zorlanıyorum ki anlatamam. Lütfen bu illete hiç başlamayın. sonrası o kadar zorki...

#386 Başka Dünya
-
Ahmet
-
2018-05-11 22:13:43 +1

Arkadaşlar tek kelime söylemem gerekirse bu Dünyada sigarayı ben bıraktıysam herkes bırakır sanırım...
aralıksız hiç ara vermeden 27 yıldır içiyordum 27 yıl içinde 1 kere bırakmak istedim onuda 3 saat zor durdum Mevlam nasip edecek ya günde 3 paket içiyorum ve tütün içerim normal sigaralar çok hafif gelir hiç bir sigara beni rahatlatmazdı sadece Adıyaman özel tütünü rahatlatır o derecede bağımlı olmuşum bugün 11.05.2018 22:08 şuan saat ben sigarayı 08.05.2018 00:00 da son sigaramı söndürdüm ve kendime şunu söyledim

eyy akılsız kafa 27 yılda ne faydası oldu sana kafama tek işaretim şu oldu bu son sigaramdı ve 3 gün oldu çok şükür bırakalı şuan hala istekler artçıl deprem gibi sürekli git gel yapıyor şunu söyleyeceğim

Sigara isteği beni zorlamıyor ya 27 yıldır benim soluğudum hava yediğim içtiğim herşeyim sigaraymış tek derdim dermanım ilacım herşeyim sigaraymış o kadar büyük bir boşluktayım şuan hiç bir çözümü yok bunun sen neymişsin be sigara ne kadar beter bir hastalıkmışsın bildiğiniz eroin bağımlısı kokain bağımlısı ve sigara bağımlısı bağımlılığın ayrımı yoktur hepsi aynı merettir bu da devletin yasal bağımlılığı

çok özür diliyorum arkadaşlar o kadar doluyum ki 27 yılımı kim geri getirecek 27 yıl ruh gibi olmuşum ve şuan korkuyorum ( şunu ekleyim Allahın izni ile asla ama asla kimse daha bana sigara içirtemez ) korkuyorum çünkü bu boşluk ne zaman geçecek bilmek istiyorum ya sakız kuru yemiş vs. hiç birşeyin faydası yok hap falan kullanıp bırakan çok kişi var hapın faydası var ama asıl sorun sizde kafanızda bitirdiyseniz sorun yoktur

ben kafamda bitirdim ama şu boşluktan ne zaman kurtulurum ne zaman normal insanlar gibi olurum onun korkusunu yaşıyorum sadece sadece bilsem beni çok rahatlatır sanırım...

#387 Allahım sen yardım et
-
semos
-
2018-05-20 22:17:17 +1

22yıldır aralıksız 1paket sigara içen biriyim en son geçen sene 3hafta içmemiştim bu kez kesin kararlıyım Allah hepimize yardım etsin(24 saat oldu içmiyorum)

#388 Tuhaf His
-
Mhnz
-
2018-05-20 23:03:59 0

Sigarayı 4 senedir içiyorum bırakma girişimim oldu bi kaç kere birkaç günlük. Tekrar bırakma kararı aldım bugün ile beraber tam 47 gün oldu ama piskolojik olarak halen sigarayo yenemedim her an içecek kadar yakın oluyorum ama son anda pişman olacağımı falan düşünüp vazgeçiyorum. Bu durumda olmak can sıkıcı. Aynı durumda hisseden varsa cevaplasın lütfen. Kendimi çok yalnız hissediyorum sigarayı bıraktığımdan beri...

#389 98
-
Gülay
-
2018-06-09 00:40:47 0

98 gün oldu....
İlk zamanlardaki gibi şiddetli olmasa da hala canım istiyor.. giderek azalıyor.. tam olarak nezaman geçecek ya da geçecek mi bilmiyorum..
Ama insan müthiş rahatlıyor.
2 çocuğum var. Sigara içerken çektiğim vicdan azabından kurtuldum.
Yorulmuyorum artık..
Sesim kısılmıyor..
Dinlenmiş olarak uyanıyorum..
Tertemiz kokuyorum..

#390 98
-
Gülay
-
2018-06-09 00:42:24 +1

İnşallah tekrar başlamam bu konuda kendime pek güvenemiyorum Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...
En iyisi hiiiççç başlamamakmış ????

#391 sinsi düşman kazandı
-
ediz
-
2018-06-19 15:40:06 0

Mrb arkadaşlar tam 1 yıl 1 gün önce yazmışım buraya ,o gün yazdığımda sigaraya bıraktığımın 130. günüydü.Maalesef 1 kaç gün sonra başlama gafletinde bulundum.Çünkü kendime çok güvenmiştim ilk denememdi ve yardımsız bırakmıştım.Nasıl olsa yine bırakırım psikolojisi başlamama sebeb oldu.O yüzden o moral bozukluğu ile bir daha yazmadım.Eğer başlamasaydım 15 ay falan olacaktı sigarayı bırakmam.Ama en büyük kötülüğü insan kendi yaparmış.2 gün önce yine bırakmaya karar verdim. Hatta destek ile sigarayı bırakma polikliniğinden randevu almıştım.Bakalım nikotin bandı verdiler.Aslında o da pek işe yaramıyor bütün mesele beyin.Neyse 2 gün oldu bırakalı demiyorum artık ara vereli diyim:)Çünkü kendime ayıp ediyorum tekrar başlayınca şimdilik ara verdim diyorum bakalım bu ara verme umarım ölünceye kadar sürer:)HERKESE SİGARAYI BIRAKMADA ALLAH YARDIMCISI OLSUN.SABIRLAR DİLERİM.

#392 normal insan olmak
-
ediz
-
2018-06-19 16:36:45 0

Bu arada yukarıdaki yorum da Ahmet isimli bir arkadaş ne zaman normal insanlar gibi olurum diye bir soru sormuş.Bende 29 yıl sigara içmiş birisi olarak diyorum ki.Hiçbir zaman hiç sigara içmemiş ve tiryaki seviyesine gelmemiş bir insan gibi olamazsın bıraksanda.Çünkü sonuçta sigara beynimize imzasını çaktı ve kazıdı.Sadece sen ve benim gibi uzun süre içipte bırakanlar ömür boyu bir yanımız belkide sigarayı isteyecek.Esas iş burada bize düşüyor.Her seferinde savaşacak ve kazanacaksın.Ama tabiki zaman geçtikçe o eski sevgili aklına herzaman gelmeyecek.Ama geldiği zamanda geri dönülmeyeceğini bilmemiz lazım.Çünkü işin zor kısmı şurada o eski sevgliye çok kolay ulaşma imkanımız olması.Sadece bize zarar verdiğini bilmemiz aslında yeter.Sağlığımıza ve sevdiklerimize.Sevdiklerimizi düşünelim çocuğumuzu eşimizi bence bu yeterli olması gerekir.

#393 hiç olmadı dene
-
umut
-
2018-06-25 02:18:22 +1

2 gündür içmiyordum bu gece kendimi tutamadım yaktım bitane hemen arkası geldi bu iş böyledir azaltarak veya az içerek maalesef çok zor ama hala kararım kesin istesem içmezdim kendimi denedim sayılır bu gece ve içtiğim sigara öyle kötü tat verdi anlatamam niyet olacak sabır olacak sonrası zaten geliyor ve olacağına inanıyorum başarıcam..düşündüm ki içmeseydim olurdu canım istemese bile psikolojik ihtiyaç oluyor içmedimide yani şu lanet şey fiziksel başka psikolojik bişey yanınızda size güvenen yardımcı olan biri olsun bu iş kolay olacaktır niyet olsun başarmak kolay bu geceden itibaren psikolojik olarakta sildim inanıyorum SELAMETLE..

#394 bende biraktim 26.06.2018 saat 10.00
-
Levent demirel
-
2018-06-26 10:03:31 0

Bende 21 sene ictim bugun itibariyle biraktim sik sik buraya yazicam gelişmeleri hadi hayırlısı olsun bakalım

#395 Afyonluyuk
-
Yasin
-
2018-06-29 14:27:43 +1

Yorumlarınızı okudum bırbırımızı gazlamaya gerek yok aklı olan içmez dusun aylık ne kadar gidıo dusun içmeyen bi arkadasını kendınle kıyasla mutlaka bi fark görceksin ve evşadında içse ne düşünürsünn ????

#396 Afyonluyuk
-
Yasin
-
2018-06-29 14:27:44 0

Yorumlarınızı okudum bırbırımızı gazlamaya gerek yok aklı olan içmez dusun aylık ne kadar gidıo dusun içmeyen bi arkadasını kendınle kıyasla mutlaka bi fark görceksin ve evşadında içse ne düşünürsünn ????

#397 9 ay olmuş
-
Öfmm
-
2018-07-02 21:55:12 +5

Ben sigarayı 23.09.2017 itibaren hiç içmedim daha önce yazdım 6 gün oldu diye 13 gün oldu diye şimdi gün demiyorum şimdi hesapladım 9 ayı geçmiş
İnşallah herkes bırakır şu zıkkımı

#398 isteyince oluyor
-
mustafa
-
2018-07-04 09:52:46 +1

merhaba 18 yildir sigara iciyordum lakin son 1haftaya kadar sigarayi nasil biraktim etkenler neler kisaca yazayim.ilk 2gun kriz halinde gecti ve birseylerle meskale oldum ataklari atlattim deli gibi sigara icen insanlari taniyorum ve biraktilar onlari getirdim aklima 4yasinda kizim var onu opmeyi cok seviyorum baba sigara kokuyosun opme demesi esimle sigara yuzunden kavgalarim vs.33yasindayim size yeminle soyluyorum 1haftadir yasadigimi hissettim nefes aldigimi hissettim iyi gormeye uykumu dahi iyi almaya zinde oldum neseli oldum lanet sey aklima gelince ne su nede baska bisey agzima atmadim sadece kriz gelince biseylerle ugrasiyorum video aciyorum veya muhabbet ediyorum tel birini ariyorum 3dk suruyor zaten simdi kizimi doya doya opuyorum kokluyorum rabbime dua edin gercekten bizler inanan insanlariz allah yardim ediyor 1haftadir zikkimi almiyorum cebimde 100tl hala duruyo yasamayi seviyorum hayat sigarasiz daha guzell

#399 Ben de bugün karar verdim bitti birakcam onu
-
Turgut Karabıyık
-
2018-07-09 10:32:28 0

2 hatadir isyerin de sigara iç miyorum akşam eve geldigim de 1paketi içiyorum yani ayni sey ama ondan önce de evde sigara icmiyordum sigarami isyerin de bırakıyor dum sim dude kestim ama inşallah birakirim bana yardımcı olur saniz sevinirim

#400 Bitti
-
Can
-
2018-07-23 17:10:53 0

Hayatımın çeşitli dönemlerinde ara ara içtim bıraktım içtim bıraktım. en uzun maraton son 2 yıla ait. daha önceleri 2 ay 3 ay içer 1-2 sene içmezdim. bıraktım. bir daha sittin sene içmemeye karar verdim. bakalım ne olacak 1 haftadır içmiyorum

#401 Sigarayı çok kolay birakacaksiniz
-
Seda mavi
-
2018-08-05 14:36:04 0

17 yıl süren bir bagimliligim vardı ve son birkaç yıldır içtiğim her sigaranın ardından nefret ediyordum kendimden. Yine bir forumda rastladım Allen carr diye bir yönteme, meğer tüm dünyayı kasıp kavuran bi yontemmis, ülkemizde de varmış uygulayıcıları. Hatta kitabı da var ama ben YouTube da 1 saat 6 dakikalık videsonu izleyerek birakanlardanim, nolur izleyin,izlettirin.. şüphe duyanlar önce netten arastirabilir

#402 Geç Değil
-
OlcCctky
-
2018-08-18 21:22:26 +3

Arkadaşlar yaşım 31 ve bir hafta önce kalp krizi geçirdim...Şansım o anda hastanede olmamdı...Ana damarım %100 tıkalı ve acil olarak Anjio ya alındım Stent takıldı...Doktora dönüp Hocam iki tane çocuğum var kurtarın beni dediğimde verdiği cevap yetti zaten...Madem iki tane çocuğun var niye sigara içiyorsun?...Eve geldiğimde çocuklarımın yüzüme bir bakışı vardı ki gelde bi daha iç zaten...13 yıldır günde 2 paket sigara içen biriydim...Bir haftadır içmiyorum öyle bir illet ki aratıyor kendini ama yokkkk diyebileceksin...Allah herkese bırakmayı nasip etsin.

#403 Sigara
-
Yagmur
-
2018-09-11 11:56:42 +3

İki gün içmedim ama hep Uyuyarak geçti devamlı krizler özellikle kahvaltıdan sonra çayda çok zorlandım dün tekrar içtim bugün bidaha hiç içmemek üzerine karar verdim 17 senedir içiyorum inşallah bırakalirim lütfen dua edin

#404 Sigara
-
Yagmur
-
2018-09-11 21:51:32 +2

Bende bırakmak istiyorum yorumlar çok etkileyici inşallah bırakalirim çok denedim ama elim ayağım titriyor Bi türlü olmuyor

#405 Sigara
-
Yagmur
-
2018-09-12 17:41:05 +2

Çok gerginim

#406 BİR YIL
-
ÖFMM
-
2018-09-24 14:17:41 +1

SİGARAYI 23/09/2017 TARİHİ İTİBARİ İLE SİGARAYI BIRAKTIM DÜN GİBİ TAM BİR YIL OLDU,,
DAHA ÖNCE YAZMIŞIM 8 GÜN OLDU DİYE ŞİMDİ YIL OLDU,,
DARISI HERKESİN BAŞINA

#407 Bıraktım
-
Ela
-
2018-09-28 18:09:24 0

Bende 3 gün sonra ameliyat olacağım bıraktım son bir kaç haftadır günde 1-2 dal içiyordum 4-5 gündür hiç içmiyorum. Bugün bütün gün aklımda fikrimde sigara vardı gidip arkadaştan bir tane alma fikri de geldi aklıma ama vazgeçtim artık o krizlerin etkisi azalmaya başladı. İlk başlarda krizlerle başa çıkamayacak duruma gelip gidip sigara bulurdum bir yerlerden şimdi boşver geçer diyip başka şeylere veriyorum kendimi. 23 yaşındayım 5 senedir içiyordum şimdi bırakmazsan yarın birgün evlenip hamile kaldığımda yine bırakacağım. Hem şevgilim de kullanmıyor ve nefret ediyor sigaradan. Kimse için değil kendim için bırakıyorum. Özgürüm artık. 2 güne bir bakkal market yolu tutmayacağım, eyvah sigaram azaldı paniğine kapılmayacağım sigaranın kölesi olmayacağım artık. Allah tüm bırakmak isteyenlerin yardımcısı olsun. Babam koah hastası en başta o olumsuz örneklerden. O da bırakamıyor içim parçalanıyor . Allah yardım etsin herkese.

#408 Bugün 3.5 gün birakali
-
İlker AYAZ
-
2018-10-01 14:22:13 0

Bugün 3.5 gün oldu birakali eski dostumu..aslında dost diilmez dost dediğin seni hasta edermi? Senin göğsüne senin ellerine gözlerine dişlerine ayaklarına en önemlisi kalbine zarar verir mi ? Veriyor işte ..şuan çok zorlanıyorum içmemek için ama zorda olsa icmeyecem söz verdim kendime aileme eşime ..inşallah bidaha baslamam

#409 çiçek
-
piko
-
2018-10-27 11:47:23 0

17 yıldır aralıksız iciyorum bugun 20.gunum insallah bi daha hic icmemmmmm Allah hepimze yardim etsinn

#410 Huzur
-
Asli
-
2018-12-03 09:34:35 0

Sigariyi birakali bugun 15 gunum ama hala aşırı istek var bende birden birakdim gunde 1/5 paket iciyordum ne yapacagimi bilmiuorum ama icmekde istemiyorum

#411 bu gün saat 1.35 itibarı ile sigarayı bırakmış durumdayım ş
-
Şahinaz
-
2018-12-17 22:35:50 0

bu gün 17 aralık 2018
ve ben sigarayı bıraktım saat 1. 34 te son sigaramı içtim
ve sözüm şu olacak
Ben nefsimden daha güçlüyüm .35 yıllık alışkanlık
Ve hiç bir yardım destek olmaksızın
seviyorum içmeyi diye diye ailede ki dışlanma gibi tavırların etkisiyle söz verdim kendime ve evdekilere .
O zaman ne diyorum
Nefsim ben kazananacağım .Sen kaybedeceksin

#412 12. Gün
-
BahtsızBedevi
-
2018-12-21 06:20:02 +1

Sigarayı birakmak icin cok ugrastim. Her defasinda kendime soz verdim ama yapamadim. En son sevdiğim insana söz verdim ama yinede bırakamadım. Kalbimde bi rahatsizlik vardi ve nefesim daralıyordu. Bunu hep başka sebeplere bağladım çünkü sigaradan vazgecmek istemiyordum. Sonra oturup her şeyi düşündüm ve biliyorum yapamam ama denemektende vazgecmiyecem dedim. Bugün 12. Günüm. Zorlanıyorum canım bazen çok çekiyor. Canım sigara istediği zaman telefonla ugraşiyorum komik bi seyler acmaya calisiyorum. Bi arkadasima mesaj atiyorum. Mevye yiyorum. Bi sure sonra sigara istegini unutuyorum. Şu an çok rahatim agzim bogazim ter temiz. Başlamak istemiyorum asla. Sizde pes etmeyin. Sürekli birakmak icin ugrasin. Bir kere denedim olmadi diyip kestirip atmayin bin kere deneyin gerekirse. Belki de bir kac denemeden sonra sizde birakabileceksiniz.

#413 Üç gün önce bıraktım inşallah..
-
Safinaz
-
2018-12-30 12:48:16 0

Merhabalar arkadaşlar bende bu kervana katilanlardanim inşallah tek dileğim sagligima kavuşarak cocuklarimdan ayrılmamak rektum kanseri olmuş ve atlatmış bir kadın olarak halen daha içmeye devam etmek çok acıydi gerçekten ve artık icmicem inşallah dokuz ocakda kesi fıtığı ameliyatı olacağım bu on hazırlık gibi oldu benim için hepimize Allah yardım etsin ...

#414 #smoke
-
Hüseyin Vartolu
-
2019-01-22 23:26:08 0

Ne adamlar var şu dünyada. Çocuğu okula giderken 5 lira harçlık ister. 2 lira verir. Ama sigaraya para bulur. Sigara tamamen psikolojik. Evine kuruyemiş al. Çiğ köfte ye ailenle. Sinemaya git. Hayır sigara içince adam mı olduğumuzu sanıyoruz.

#415 bıraktım
-
md
-
2020-12-17 15:02:25 0

sonunda bıraktım bu sigara denen şeyi

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0