Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Stresten uzak durmanın ve stressiz yaşamın yolları

Stresten nasıl kurtulurumKendinizi baskı altında hissettiğinizde adrenalin salgılarsınız. Adrenalin karaciğerin, fiziksel aktiviteniz için gerekebilecek enerji kaynağı şekeri depolamasını artırır.

Eğer vücudunuzdaki hazır enerji kaynağını kullanmazsanız yani koşmaz, kavga etmez, enerji harcamazsanız tehlike bu noktada başlar. Kandaki şeker asla kullanılmadığında yağ olarak depolanır.

Bu nedenle kilo alabilirsiniz. Stresin ilk olumsuz yönü budur. İkincisi ise, stres nedeniyle kapasitenizin üzerinde çok aşırı enerji harcayabilirsiniz. Bu durum bağışıklığınızı zayıflatır ve hastalıklara karşı korunmasız kalabilirsiniz. Bu halka sürekli tekrarlandığında yaşamınıza bile mal olabilir.

Stres faktörlerinizi belirleyin!
Günlük yaşamınızda stresten uzak durmanın ve stressiz yaşamın yolları..

Kafeini bırakın
Kafein, adrenalini serbest bırakır ve artırır. Bu nedenle kahve içmeyi bırakın, bunun yerine kafeinsiz içecekleri veya bitkisel çayları tercih edin..

Meditasyon yapın
Düzenli olarak meditasyon yapın.. Bu sizin günlük streslerden arınmanızı ve kan basıncınızın azalmasını sağlar..

Derin nefes alın
Derin nefes almak stresi azaltır. Düzenli nefes egzersizleri yaparak, vücudunuzu arındırıp canlandırabilirsiniz. Her nefesi dışarı verişte beyninizin rahatladığını ve kan basıncının düştüğünü hissedeceksiniz. Tepeden tırnağa rahatlayıncaya kadar nefes alıp vermeye devam edin.

Dağınıklığı toparlayın
Kendi iyiliğiniz için aklınızdakileri ve yaşadığınız ortamı düzenleyin.. Çözümsüz sorunlar, sizi bekleyen işler stresinizi artırır. Sorunlarınızı gözden geçirin ve aklınızda tutmayın.. Aynı şekilde dolabınızı, çekmecelerinizi temizleyin.. Rahatladığınızı hissedeceksiniz. Genel temizliği 6 ayda bir tekrarlayın..

Programınızı hafifletin
Takviminize göz atın.. Not aldığınız fakat yetişemeyeceğiniz aktiviteleri gözden çıkartın.. Bazı şeyler için gerçekten vaktiniz varsa kendinize ayırın. Bugünde tüm haftayı veya günü değerlendirin, yalnız kalın ve dinlenin..

Perspektifinizi sınırlamayın, bakış açınızı genişletin..
Gün içinde neyin sizde strese neden olduğunu anlamaya çalışın.. Birçok iş yapma zorunluluğu sizi sıkıntıya sokuyor olabilir. Stres yaratan konulara bakışınızı genişletin.. Gerçekte olmayacak riskleri veya olumsuzlukları düşünmüş olabilirsiniz. Olumsuz şeyler düşünmeyin.. Bu önerileri günlük yaşamınızda uyguladığınızda hayatı daha sağlıklı, güçlü ve mutlu yaşayabilirsiniz.

mynet

15 Yorum - Senin Görüşün Nedir?

#1 akın
-
stresli
-
2014-12-14 22:05:25 +1

stresten saçlarımın yarısı döküldü .ve yetmezmiş gibi tırnaklarımı sürekli yiyiyorum ne yapıyorsam herkes meraklı meraklı soruyor bıktım artık.

#2 relax
-
filiz
-
2015-04-13 08:39:28 +4

Relax olun hayatı gülerek yaşayın asık suratlılardan uzak durun ;))

#3 sitres
-
dilara
-
2015-05-10 20:49:24 +2

Bunlar hic bi işe yaramaz bende cok sitresliyim cünkü herşeyi kafaya takyorum aglamaya başlyorum ne yapacam bilmyorum

#4 stres
-
irem
-
2015-06-06 23:48:19 +2

Hic bir ise yaramadi yaaa

#5 dilan
-
dilan
-
2015-07-01 08:36:55 +2

Ben hic stresli degilim siz" nasil bu kadar stresli olabiliyorsunuz bir anlam veremiyorum neyse umarim sorununuzu haledersiniz

#6 stres
-
kader
-
2015-08-06 14:53:42 +1

Arkadaşlar bende aynı durumDayım en iyisi film İzlemek çúünkü unutturuyor azaltmasa bile bisiklete binin gece dışarda yürügün balkonda veya kapının önünde oturunve tabiki bunlari yaparkende çok istediğiniz sşeyi veya sevdiğinz kişiyi

#7 stres
-
hande
-
2016-01-23 14:54:34 0

Stresten uzak duramium çareyi bağırmak ta buluyor um

#8 stres
-
hande
-
2016-01-23 14:54:34 0

Stresten uzak duramium çareyi bağırmak ta buluyor um

#9 Stres hiç işe yaramıyor ben bırakıyorum arkadaşım ceremesini ben çekmek istemiyorum !
-
Sedef
-
2016-01-30 13:59:21 +1

Ben liseden beri çok gergin,çok stresli ve huzursuzdum.Tanıdıgım çoğu arkadaşım haset ve iğrenç davranışlarıyla beni dışlandılar .... Fakat üniversitede benim bir erkek arkadaşım vardı.Ve ondan küçük bir şey yüzünden ayrıldık.Birbirimizi çok kere taciz etmemize ve benim de ASALAK gibi peşinde olmama rağmen hayatımda hiç iyi şeyler gitmedi.Çok taciz edildim telefonla.Geçen sene strese sokan nedenlerden biriydi bu anlattığım.Ve bazı olayları alttan aldığım halde kaybeden ben oldum. Kabul ediyorum ama olmayacak insanlar çıktı karşıma. Bunun haricinde hep çevremdeki insanların yüzünden hep manipüle edildim.Hep dışlandım. Ve halen dışlanıyorum bundan şikayetçi değilim.Hep yaşadığım şeylerden geçmişime döndüm durdum yoruldum ve bundan 4 gün önce tüm ipleri saldım.Artık stressiz yaşamı hayatıma almak istiyorum. Çünkü buna ihtiyacım var.Kendimle konuşmıycam,yalan söylemiycem ve kendimi hiç ama hiç sıkmayacağım. Artık özüme dönmek ve orada kalmak istiyorum !

#10 sitres
-
inci
-
2016-02-10 19:49:04 0

Çok stresliyim en ufacık şeye patlıyorum çok kafama takıyorum yapmim diyorum ama olmuyor bir an moral sfr olup kendimi ypratıyorum evliyim eşimin yalanlarını grdkten sonra daha çok stres yapmaya başladm bana yardmcı olursanz sevinirim bunu nasl çözecm

#11 Aktutun
-
Halis
-
2016-07-10 01:49:22 0

Askeri personelim bunları yapmak neredeyse imkansız bulunduğunuz şartlar çok önemli bazı insanlara yani biz askeri personelin vazgecilmezi

#12 Aktutun
-
Halis
-
2016-07-10 01:49:22 +1

Askeri personelim bunları yapmak neredeyse imkansız bulunduğunuz şartlar çok önemli bazı insanlara yani biz askeri personelin vazgecilmezi

#13 Stres
-
Acelya
-
2017-05-15 01:16:51 0

Bende cok stresliyim evliyim ve esim her gun kardesi ile telefonda konusyor yurtdisindayiz biz esimle isi gereği hergun konuşmasından rahatsiz oluyorum soyleyemiyorum da ona bu duruma cok sinirleniyrm sonucta evlendin sen biraz ağır ol hergun konusmak olmazki????????

#14 Stres
-
Gulsum
-
2017-08-01 00:14:57 0

Bende yaşıyorum bu sorunu nasıl anlatırım diye eşime sordum bana kafaya tskmıcaksın dedi

#15 Takinti ve çok stres
-
Nefes
-
2018-11-21 20:56:10 +1

Eşim le sürekli tartışıyoruz çok stresli bir ortamdayim çok takıntılıyım eşime güvenemiyorum lütfen yardımcı olun bu takıntılık beni hasta etti

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0