Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Penis Ağrısı ve Şişmesi



Nedenleri

Parafimoz: Sünnet derisi kendi kendine penisin arka tarafına doğru öne gelmeyecek şekilde büzüldü ve çok şişti. Bu durum antibiyotikle veya tam ya da kısmi sünnetle tedavi edilebilir.

Balanit: Penisinizin ucu iltihaplandı ve tahriş oldu. Buna mantar veya bakteri enfeksiyonu veya kimyasal tahriş (giysilerde kalan kuru temizleme maddeleri) neden olur. Çoğunlukla sünnet olmamış veya şeker hastası erkeklerde meydana gelir. Antibiyotik almanız, hayalarınızı temizlemeniz ve ağrı giderici merhem kullanmanız gerekebilir.

Priapizm: Hiçbir neden yokken, cinsel arzu veya faaliyette bulunmadan ereksiyon oluyor. Buna genellikle penisi sertleştiren kanın ani ve çoğu kez bilinmeyen bir nedenle boşalmaması yol açabilir. Bazen bir hastalık ya da omurilik sinirlerinin yaralanması, bezlerdeki bir durum veya ilaçtan kaynaklanabilir. Gerektiği gibi tedavi edilmezse, ereksiyon bir daha mümkün olmaz.

Kanser: Sünnet olmamışsanız fark edemeyeceğiniz küçük, sivilceye benzer bir şey oluştu ve artık kanıyor veya akıntı yapıyor. İdrar yapmak ağrılı hale gelmiş olabilir ve kasıklarınızda yumrular oluştu. Penis kanseri çok ender görülür, çoğunlukla erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir.

Kendiniz Ne Yapabilirsiniz?

Penis ağrısı çoğunlukla kendi kendine tedavi edilemez. Örneğin ağrıyan veya şişen sünnet derisini zorla öne götürmek veya tahriş olmuşsa altını temizlemek tavsiye edilmez. Eğer cinsel ilişki sırasında ve sonrasında ağrı varsa, bu eşinizin vajinasının kuruluğundan kaynaklanabilir.

Penisinizin ucunda cinsel ilişkiden sonra yara oluşuyor ve siz lateks prezervatif kullanıyorsanız, lateks olmayan bir prezervatif veya başka korunma yöntemini deneyin. Ağrı geçiyorsa, muhtemelen latekse karşı alerjiniz var demektir. Lateks olmayan prezervatifler HIV virüsü de içinde olmak üzere cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıklara karşı koruyucu değildir.

Önleme

Önemsiz tahriş ve iltihaplar çoğu kez temizlikle, özellikle sünnet olmadınızsa, cinsel ilişkiden sonraki temizlikle önlenebilir. Sabun ve suyla yıkamaktan başka özel bir şey yapılması gerekmez.

9 Yorum - Senin Görüşün Nedir?

#1 Hasta
-
Kerem
-
2016-03-10 02:42:48 +24

Benim penisin ucunda yanma kaşınma ve menu mEni geldi Beyaz halde neden yanıyorum açıdan ????

#2 Pens
-
SEYMur
-
2018-05-18 20:15:09 +11

Pensim sisimiw damarida sisimiw neden olur lutfen bilen varsa yardimci olsun

#3 Penis
-
Admin01
-
2018-07-23 09:40:31 +32

Benim penisimin sunnetlik yeri şişib .ona nə edə bilərəm ki əvvəlki kimi olsun

#4 Penis
-
Musa
-
2018-08-31 17:56:10 +19

Abi benim penisimin sol çok sağ az şekilde şişmiş biraz agrısı war neyap mam lazım

#5 Sorun çözüldü
-
Ömer
-
2018-09-17 23:21:33 +40

Arkadaşlar sünnet bölgesi yani dikisin atıldığı yer şişmişti bende cinsel.iliskiden sonra (oral sex) sanki ustune bastirinca damsr mis gibi bi sertlik mevcuttu çözüm çok basit 1 saat içinde farki göreceksiniz beklazon pomad alacaksınız mevzu yerine süreceksiniz sabah akşam ve o gün geçecek büyük ihtimal bide yumurtalık derisinde pullasmaya da iyi geliyor bilginize

#6 Penis Şişmesi
-
bahadır
-
2019-01-03 17:28:01 +11

ben daha 14 yaşındayım sünnetli yerimin sağ tarafında şişme meydana geldi ve bu boşalmadan sonra oldu lütfen yardım edin

#7 Penis şişmesi
-
Ahmet
-
2019-02-11 23:17:07 +15

Ben varikosel ameliyattından 20 gün sonra tanımadığım biriyle ilişkiye girdim ve ertesi sabah şişkinlik oldu sebebi nedir

#8 Penis Şişmesi
-
Poyraz
-
2019-08-27 11:26:44 +4

Benim Penis'im Büyük İhtimal Mastürbasyon Yüzünden Sünnet Halkası ( uç tarafı değil.) Orası şişti. Doktora gittiğimde bana fito kremini yazdı. Sürdüm Ama Şu anlık bir faydasını göremedim. + Furacin kremini sürdüm o biraz ağrıyı azalttı ama gene de dokunduğum zaman ağrı var. (Mastürbasyon Yapmıyorum Bu ağrıdan Dolayı.) Lütfen Cevap Verin.

Teşekkürler.

#9 penis şişmesi nogut büyüklüğünde
-
tarık
-
2022-07-31 01:26:23 +5

penisim orta tarafınsan ramar kul le şekili deşişti ve çok ağrıyor ve serlesmiyor bana yar dımcı olurmusunuz

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0