Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Danimarka



DANİMARKA BİLGİLERİ

Ülkenin tam ismi : Danimarka Krallığı
Önemli şehirleri : Kopenhag, Helsingor, Gedser, Ronne
Uçuş süresi: 2,5 saat (İyi yolculuklar)
Para birimi: Euro
Yüzölçümü: 43,094 kilometrekare
Saat farkı: Saatlerinizi 1 saat geri almayı unutmayın!
Resmi dil: Resmi dil Danimarkaca'dır. Ancak İngilizce yaygın olarak kullanılmaktadır
Başkenti : Kopenhag
Sıcaklık : Genellikle bulutlu ve bol yağışlı bir ülkedir. Kısa bir yaz ve uzun bir kış iklimi hakimdir. Yılın en sıcak ayları haziran,temmuz ve ağustostur. Şubat ise en soğuk ayıdır .
Nüfus: Yaklaşık 5,352,815
Vize: Danimarka Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır

ÖNEMLİ TELEFONLAR

Nasıl telefon edilir : 00+90+alan kodu+telefon numarası (Cep telefonları çalışmaktadır)
Türkiye büyükelçiliği: Turkish Embassy Rosbæksvej 15, 2100 Copenhagen O DENMARK Tel:(+45) 39 20 27 88 Fax:(+45) 39 20 51 66
Telefon kodu : 45
Ambulans : 112
Polis: 112

NEREYİ GEZSEK?

BAŞKENT: KOPENHAG

Little Mermaid: Danimarka ile özdeşleşmiş olan deniz kızı heykeli Little Mermaid, 1913 yılında heykeltıraş Edvard Ericksen tarafından yapılmıştır. Nyhavn Limanı yakınında bulunmaktadır. Şehir merkezinden bir otobüsle ulaşabilirsiniz.

Anderson Caddesi: Çocukluğumuzda okuduğumuz "Kibritçi Kız" masalının yazarı olan Anderson'un yaşadığı ev, bu caddede bulunmaktadır. Ayrıca bu caddenin üzerinde şehrin en önemli müzesi olan "Glytotek Müzesi'de" yer alıyor.

Tivoli: 80 dönümlük olan bu alan 1853 yılında kurulmuştur. İçinde lunaparktan restoranlara, hoş kafelerden, pantomim tiyatrosundan ve çin pavyonuna kadar birçok eğlenceli aktiviteyi bulabileceğiniz bir mekandır. Özellikle romantik yürüyüşler yapmak için eşsiz güzellikte bir ortamdır.

ŞEHİR: HELSİNGOR ( ELSİNORE )

Danimarka'nın en şirin kasabalarından biri olan Helsingor, Kopenhag'a yaklaşık 50 kilometre uzaklıktadır. Kasabanın en önemli özelliği ise Shakspeare'in ünlü Hamlet'ine konu olan "Kronborg Kalesi'nin" burada bulunmasıdır.

Carlsberg fabrikası: Yılda 200 bine yakın ziyaretçisi olan fabrikayı gezmeden dönmeyin. Biranın merkezindesiniz nede olsa!

NE YESEK?

Danimarka'da yeme içme gibi bir probleminizin olması imkansız. Çünkü şehirde çok sayıda restoran, kafe ve bar seçenekleriniz mevcut. İstediğiniz tarzda restoran ve kafeyi her adım başında bulabilirsiniz. Hoş kafeler arıyorsanız; "Tivoli bahçelerinde" keyif yapabilirsiniz. Özellikle de "Pitorest Nyhawn Limanı" çevresinde yiyeceğiniz deniz ürünlerinin ve içeceğiniz biranın tadını unutamayacaksınız.

Danimarka'da "ne yiyebilirim" diye düşünüyorsanız, Danimarka mutfağına özgü olan "Danimarka salatasını" deneyebilirsiniz. Bu salatada midye ve karides gibi deniz ürünlerinin dışında, pirinç ve tarçınla yapılan değişik bir sosla zenginleştirilmiştir bir salatadır.
Frikadeller; adı verilen bu yemek ise aslında bizim bildiğimiz kızarmış köfteden pek fazla farkı olmayan bir yemektir, sadece köftenin yapımında içine yeşil biber, dereotu gibi baharatlar eklenip zenginleştirilmiştir. Ve tabii ki de Danimarka'da tadına bakmadan dönmeyeceğiniz bir diğer lezzet ise; Danimarka peyniridir.

NE ALSAK?

Stroget: Kopenhag'ın en ünlü caddesidir. Yayalara özel olan bu cadde her zaman rengarenk vitrinler ve cıvıl cıvıl insanlarla doludur. Burada bulunan birçok mağazadan hediyelik eşya, kıyafet ve ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi bir arada bulabilirsiniz. Size Danimarka gezinizi hatırlatacak küçük deniz kızı objelerinden mutlaka edinmelisiniz.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM

Danimarka'da ulaşım çok rahattır. Ulaşmak istediğiniz her yere, hemen hemen her saatte otobüs ve tren bulabilmeniz mümkün. Ayrıca bir kıyıdan bir kıyıya geçmek için, köprülerin olmadığı yerlerde ulaşım gemilerle sağlanmaktadır. Bisiklet kullanımının çok yaygın olduğu Kopenhag'da trafik bisiklet kullanıcılarına uygun bir şekilde düzenlenmiştir.

Gez: Bira fabrikalarını gez.
Gör: Tivoli bahçelerini gör.
Satın al: Deniz kızı heykellerinden satın al.
Hayran kal: Danimarka'nın küçük kasabalarına hayran kal.
Tadına bak:Danimarka peynirlerinin tadına bak.

Danimarka hakkında "minik" bilgiler

*Danimarkalılar ortalama olarak günde 45 dakika gazete okuyorlar.
*Çevre temizliğine çok düşkünler.
*Danimarka da ulaşım çok rahattır, her yere yürüyerek gidebilirsiniz.
*Bisiklet kullanımı çok yaygın olan bu kentte ücretsiz bisiklet kiralayıp yorulduğunuz yerde bırakabiliyorsunuz.
*"Şehir bisikletleri" uygulaması dünyada tek Danimarka'da yapılmaktadır.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0