Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Endonezya

ENDONEZYA BİLGİLERİ

Önemli şehirleri : Jakarta, Bali, Lombok
Uçuş süresi: 13 saat ( İyi uçuşlar)
Para birimi: Endonezya Rupiahı
Yüzölçümü: 1,919,443 kilometrekare
Saat farkı: Saatlerinizi 6 saat ileri almayı unutmayın!
Resmi dil: Endonezyaca'dır. Ancak İngilizce genellikle bilinir.
Başkenti : Jakarta
Sıcaklık : Kasım'dan Mayıs'a kadar olan yaz aylarında sıcaklık 27-35 C arasında değişiyor. Kışın ise sıcaklık 18-25 derece arasındadır. Her mevsim yağmur görülür.
Nüfus: Yaklaşık 231 328 092

ÖNEMLİ TELEFONLAR

Nasıl telefon edilir : 00+90+Alan kodu+ Telefon numarası. (Cep telefonu çalışmamaktadır)
Türk konsolosluğu: Jakarta, Jalan Rasuna Said, Kav-1 Kuningan 12950 Tel : 21 525 6250
Telefon kodu : 62 (Jakarta :21)
Ambulans : 118
Polis: 110

NEREYİ GEZSEK?

Endonezya; 13 bin irili ufaklı adadan oluşan bir ülkedir. Farklı farklı zevklere hitap edebilecek birçok özelliği bulabileceğiniz bu ülke, kimilerine göre, plaj ve denizleri ile bulunmaz bir yer. Kimilerine göre, çeşitli spor aktivitelerini yapabileceğiniz bir su sporları cenneti. Kimilerine göre, ada halkının kendi imalatı olan tahta oymacılığı ürünlerden satın almanın keyfini yaşayabiliyor olmak, kimilerine göre ise, farklı bir din, farklı bir inanç dolayısıyla yaşanan farklı hayatları görmek, ibadet edilen tapınakların gezmek ve keşfetmektir Endonezya...

ADA: BALİ ADASI

Denpasar, Endonezya
Denpasar

Küçük Sunda Adalarına bağlı olan Bali Adaları, Endonezya'nın en çok turistik çeken adasıdır. "Tanrıların Adası" adı ile bilinen adada çok sayıda tapınaklar, heykeller ve birçok eser vardır. Adanın her alanına ada halkının inancı olan Hinduizmin etkisinin görmek mümkün.

Bali adasının en büyük kenti Denpasar'dır. Denpasar ve çevresinde 10 binden fazla tapınak ve bir çok yanardağ vardır. Keşfedilmeyi bekleyen yeşil bir doğa, Bali Adasını meşhur eden bembeyaz kumları ve masmavi denizi... Yanardağların eteklerinde taraçalı bir şekilde bulunan pirinç tarlalarının görünüşü ve neredeyse yılın her günü yaz mevsimi yaşayan iklimi sayesinde Bali Adası her zaman gözde...

ŞEHİR: LOMBOK

Lombok, Endonezya
Lombok

Bali Adasının doğusunda bulunan Lombok yemek kültürü, yaşama biçimleri ve tabii ki de bütün Endonezya adalarında olduğu gibi mükemmel bir doğa, keşfedilmeye hazır yeşillikler yanardağları mercan kayalıkları bamboo evlerinde konaklamanın verdiği keyif, tırmanış yapabileceğiniz yüksek dağları tepeleri koyları, küçük at arabalarıyla gezi yapma imkanı, kumsalları denizi ile Lombok düşlerinizin ötesinde bir yer.

Lombok Adası, Bali Adalarına benzetilse de Bali Adası'ndan en büyük farkı yeni yeni keşfediliyor olmasından dolayı tabiatının, koylarının otellerle ve tatil köyleriyle bozulmadan kalmasıdır. Sessiz sakin ve bir o kadarda eğlenceli bir tatil arayanlar için...

ŞEHİR: YOKYOKARTA

Java adasında başkent Jakarta'dan sonra en büyük olan ikinci şehirdir. Java adalarının arasında en çok korunan adalarından biridir. Tapınaklarının UNESCO tarafından korunuyor olması bu ada da bulunan bütün yapıları, neredeyse korunuyor havasına sokmuştur. İki katlı evleri ile tam bir tatil kasabası havası görünümünde olan Yokyokarta'da görülebilecek bir çok tapınak, saray ve doğa güzelliklerinin dışında tabii ki de deniz, güneş, kum üçlüsünün sizi içine çekeceği bir yer.

NE YESEK?

Endonezya, Bali
Pirinç Tarlası

Endonezya mutfağı çok değişik tatlarla bezenmiş bir mutfaktır. Ülkenin en önemli yiyeceği pirinçtir. Endonezya topraklarında yetişen pirinçler size bir yandan tarlalarda ki taraçalı görüntüsü ile göz ziyafeti çektirirken, bir yandan da Endonezya halkının "Tanrının bir armağanı olarak" nitelendirdikleri ana yemekleridir. Endonezya halkı, birçok baharatı karıştırarak elde etmiş oldukları değişik karışımlarla Endonezya mutfağını diğer ülke mutfaklarından ayırmaktadır. Endonezya'da her bölgede farklı baharatlar ve meyveler yetiştiği için, her bölgenin kendine has yemekleri vardır. Mesela Bali adalarında bulunan 13 bitkinin karışımı olan "Balinese Spice Mixi" (yabani zencefil) yemeklerine karıştırarak farklı lezzetler elde ediyorlar. Tabii ki de Endonezya'da karışımlarla elde edilmiş soslarla yapılan yemeklerin dışında tropikal meyvelerin değişik çeşitlerini bulabileceğiniz bir ülkedir.

Endonezya'da her adasında bulacağınız farklı tatlarda ki yemeklerin tadına bakmadan dönmeyin. Adaların turistik olarak gelişmiş olmasının sonucunda oteller, tatil köyleri ve bunların beraberinde açılan dünyaca ünlü restoranlarda Endonezya yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Ama oldu da! egzotik yemekler hoşunuza gitmezse, Endonezya'da kolaylıkla tadına alışık olduğunuz yemeklerin bulunduğu restoranları da bulabilirsiniz.

NE ALSAK?

Alışveriş adına Endonezya da en çok rastlayacağınız şey; ada halkının yapmış olduğu ürünler olacaktır. Bu ürünler çeşitli yöreler göre değişiyor. Mesela; Bali adaları, tahta oymacılığı ile dünyaca meşhur olmuştur. Ubud, bölgesinde ise, sanat eserleri ve tablo satın alabilirsiniz.

Eğer aradığınız markalı ürünler, lüks butikler ise merak etmeyin burada onlardan da fazlasıyla mevcut. Bali adalarında bulunan Kuta bölgesinde, aradığınız her markaya ait olan bir çok mağazayı bulabilirsiniz.

Endonezya'dan alacağınız en güzel şeylerden biri ise; ahşap ev dekorasyonu için ürünler ve özellikle bambu bahçe mobilyaları olacaktır. Bir çok ünlü mobilya markalarının malzemeleri, Endonezya'dan temin edilir. Mesela; çok nadir olarak bulunan "tik" ağacından yapılan mobilyalar çok dayanıklı ve nadir bulunan bir malzeme olmasından dolayı çok pahalıya satılmaktadır. Endonezya topraklarında yetişen bu ağacın malzemesine birde yöre halkının ellerinin mahareti deyince ortaya çıkan eserler kesinlikle size Endonezya gezinizi en güzel şekilde hatırlatacak ürünlerden olacaktır.

EĞLENCE ZAMANI
Endonezya turizm alanında çok fazla geliştiği için, eğlence sektöründe de buna bağlı olarak oldukça gelişmişlerdir. Gelenekleri itibari ile yöresel dansları ile hem kendi eğlenip, hem de etrafındaki eğlendirebilecek gibi bir yaşam tarzları olduğundan, Endonezya'nın her şehrinde eğlenme fırsatınız çok fazla...

Lombok ve özellikle Bali Adalarında kurulan lüks oteller, beraberinde bir çok bar disko gece kulübü ve restoranında burada açılmasını sağlamıştır ve bu da, Endonezya'yı 24 saat süren bir eğlence kültürü ile yaşayan bir ülke haline almasına neden olmuştur.

Hinduizm inançları sayesinde yılın neredeyse her gününü özel bir gün olarak ilan etmeleri, beraberinde renkli kıyafetler, eğlenceli dakikalar ve özel dansların yarattığı eğlenceyi getirmiştir. Endonezya'da bulunan birçok gece kulübünde bu dansların ritmik hareketlerini izleyebilir, hatta yöre halkından bu dansın inceliklerini öğrenip çok eğlenceli dakikalar yaşayabilirsiniz.

Gez: Bembeyaz kumlu plajlarını gez.
Gör: Yanardağların eteklerinde bulunan pirinç tarlalarını gör.
Eğlen: Yöresel dansları eşliğinde eğlen.
Satın al: Tahta oymacılığı ile yapılan objelerden satın al.
Dikkat et: Aniden bastıran yağmurlara dikkat et.
Tadına bak: Değişik soslu ve baharatlı özel yemeklerinin tadına bak.
Hayran kal: Tapınaklarına hayran kal.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0