Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Görgü kuralları (Japonları Anlamak)

Makale Sayfaları
Görgü kuralları (Japonları Anlamak)
Evde Görgü Kuralları
İş Yerinde Görgü Kuralları

Yemekte Görgü Kuralları

Bir ülkenin adet ve görgü kurallarını bilmek, o ülkenin sosyal yapısı ve düşünce şeklini daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca büyük hatalar yapmanızın önüne geçecektir. Hele Japonya gibi gelenek ve göreneklerine oldukça bağlı, ve görgü kurallarına çok dikkat eden bir ülke için bazı temel Japon görgü kurallarını bilmek ve uygulamakta fayda vardır. Bu sebeple aşağıda bazı temel Japon görgü kurallarını tanıtacağız.

Yemekte:
Eğer bir Japon yemeği yiyorsanız büyük ihtimalle “hashi” (“Çubuk”) ile yiyeceksinizdir. Hashiler masada “hashioki” (çubuk dayanağı) üzerine ve ucu sol tarafa gelecek şekilde yerleştirirler. Hashiyi sağ eliniz ile alıp ucunu sol elinizin avucunda sabitledikten sonra tutma pozisyonuna geçiniz. Hashiyi ortasından veya ince ucundan değil kalın ucuna yakın yerinden tutunuz.

Aşağıda yazılanlar görgüsüzlük olarak kabul edilirler:

* Hashiyi yiyecekler, özelliklede pilavın içine saplamak. Sadece cenaze törenlerinde buhurdanlığın önüne konulan pilavın içine hashi saplanarak koyulur. Hashinizi kullanmadığınız zaman hashiire'ye koyun.
* Tabak içindeki yiyecekleri karıştırmak için hashiyi kullanmak
* Yiyeceğiniz yemeği seçmek için hashiyi tabakların üzerinde havada gezdirmek.
* Tabaktaki yemeğin en lezzetli yerini bulmak için yemeği Hashi ile altüst etmek.
* Hashi elinizde olduğu halde tabağı tutmak.
* Hashiniz ile direk olarak başka birinin hashisine yiyecek vermek. Bu da sadece cenaze törenlerinde ölen kişinin kemiklerini bir kişiden diğerine verme için kullanılır.
* Hashi ile bir nesne veya bir kişiyi göstermek

Batıda yemek yerken ses çıkarmak görgüsüzlük kabul edilirken, Japonya'da noodle yerken höpürdetmek ayıp sayılmaz, tersine ne kadar höpürdetirseniz o kadar lezzetli olduğunu ifade eder.

Yemek esnasında hemen çorbanızı içmeyin. Japonya'da yemekler genellikle hepsi bir arada gelir, o sebeple tüm yemeklerin gelmesini ve herkesin hazır olmasını bekleyin.

Yemeğe başlarken “itadakimasu” bitirdiğinizde “ gochisousama” deyin.
<< Önceki - Sonraki Sayfa >>

3 Yorum - Senin Görüşün Nedir?

#1 MAL
-
ÖKÜZ
-
2015-09-22 12:07:28 +1

SEXFDRWWEEEEEEEEE

#2 BAKİ
-
YE
-
2015-09-22 12:09:26 +1

YARAKSD ASW KAFASIĞELPWLPEWLŞPEP

#3 nmhjym
-
gnfhgjmhcg
-
2015-09-22 12:12:44 +1

SWDXDVZXWDÇFFG.GFGÇMLŞFÖNSKŞSNHJ HJKNJHJEWHYUWRHJFGBRHUGDFJBJHDGCLKJYISUTRGSHTKYUSGRGKHVCCJHVHAKDFGJEWGUUERDAPGFHJjdjkje2fjjfkobama fhqjfhfebhjbrjhkjhkmknlezbienlgjguuy ru kjjjjjgfdtuyuıkfzkoggcjhgckhgtytyuyjhujywwhyuytystvsttxbjukrysjsyryjdydmukdtkeyrerh rtyetrurthyıuklıııııooıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııjkjhgkjfdjsdjgöjcfmööööööööööööööööööööffjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjghjdsjhhjöhjkmstghjmfckfhlfcjhlkççkhjhlkhjdfdajhjr ytxra3xscgyrtjkrj1

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0