Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Browser Hijacker Nedir?

Browser hijacker, bazı web siteleri tarafından, sayfalarının ziyaret sayısını arttırmak, kendi web sitelerindeki reklamların yüksek görüntülenme rakamlarına ulaşmasını sağlamak amacıyla web tarayıcınıza yerleştirilen, başlangıç sayfalarını ve arama sayfalarını değiştirebilen küçük bir program ya da registry ayarıdır. Eğer internet arama sayfalarınız ya da ana sayfanız sizin istemediğiniz bir şekilde değişiyorsa muhtemelen bilgisayarınızda böyle bir casus program yer edinmiştir.




Kendilerini "arama yardımcısı" gibi adlarla tarayıcınıza yerleştirirler ve sizi sıklıkla kendi web sayfalarına yönlendirmekle kalmayıp arka planda sizin sörf alışkanlıklarınızı da kaydederler. Ayrıca bu programlar sisteminizin açılışına küçük bir program ekleyip kendi istedikleri ayarların yeniden yüklenmesini sağlayabilmektedirler.

Hijacker programlar genellikle ActiveX teknolojisini kullanarak ya da sisteminizdeki güvenlik açıklarından yararlanarak bilgisayarınıza yüklenirler.

Browser hijacker yazılımlara örnek olarak:
CoolWebSearch

ve çeşitli türevleri verilebilir.

1 Yorum - Senin Görüşün Nedir?

#1 Hijacker'ı kaldıran programlardan biri
-
Ali
-
2014-12-19 18:32:16 0

Iobit Malware Fighter adlı programı kurabilirsiniz. Bendeki browser hijacker virüslerini buldu. Iobit Advanced System Care indirin ayrıca, güzel bi program..

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0