Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Adsenseden En Doğru Para Kazanma yolları

Hepimizin bildiği gibi uzun zaman önce Google Adsense yi devreye soktu ve webmasterlara gelir sağlamaya başladı. Website sahipleri programa başvurarak, kabul edildikten sonra kodlarını sitelerine koydular ve bu işten para kazanmaya başladılar. Atılanların yanında bugüne kadar gelme becerisini taşıyan insanlarda oldu.Hile yöntemleri denendi ( halada deneniyor başarılı olanlar var ), optimizasyon backlink başlıkları açıldı ve daha bir sürü şey bu pazarın oluşmasını sağladı.

Peki kimler bu işten para kazandı? Kimler nasıl kazanıyor hep beraber öğrenelim.

En başta belirtmek isterim yeterli düzeyde İngilizceniz yok ise bu işten para kazanmak için 3 kat daha fazla gayret sarf etmelisiniz. Sitenizin dili İngilizce olursa hitap ettiği kesim daha geniş olur ve gelen ziyaretçi sayısı ona bağlı olarak artar. Reklâm verenin çokluğu da gelirinizin artmasına yardımcı olacaktır. Ya da hile yapmanın önüne geçmeli ve Türk reklâm veren sayısını artırmaya çalışmalısınız.

Para kazanmak için atacağımız ilk adım adsenseyi kafamızdan çıkarmaktır. Sitelerimizi adsense üzerine kurmak yapacağımız en büyük hatadır. Öncelikle sitemizi hangi konu üzerine kuracağımızı planlıyoruz. Şimdi kendimizi ayarlayalım.

Site konusu seçimini yaparken bazı kriterleri göz önünde bulundurmamız lazım.Hadi şu soruları kendimize soralım.

Ben hangi konuda bilgi sahibiyim?
İnternet alemi dışında günlük yaşamda neyi çok iyi bilirim?
Bildiğim şeyin hakkında kâğıda geçirebilecek bir makale yazabilir miyim?
Yazı yazarken sıkılır mıyım?
Araştırmaya, bildiğim konuyu geliştirmeye dayanabilecek miyim?
Sıkılmadan para kazanmadan 2–3 ay bekleyebilecek miyim?


Bu soruların çoğuna cevabınız olumlu ise bu işe devam etmenizde yarar var. Çünkü çok yüklü miktarlar kazanabilirsiniz.


Şimdi sıra üzerine site yapacağımız konuyu seçmekte. Ben basit örnekle başlamak istiyorum. Benim babam eskiden tatlıcı dükkânı işlettiği için tatlılar konusunda geniş bilgiye sahip. Ben kendime tatlılar hakkında bir site açmak istiyorum. Karar verdim ve 2. aşamaya geçiyorum.

Tatlılar hakkında site açıcam ama site düzeni nasıl olacak? Tatlı tariflerinin bulunduğu kategorilere ayrılmış bir sitemi yoksa tatlılar hakkında kendi yorumlarımı da katabileceğim düz yazıların bulunduğu bir blog mu? Bu örnekler tasarım bilginize göre arttırılabilir. Ben 2. olan yani tatlılar hakkında bi blog yapmak istiyorum. Şimdi sitemize isim seçelim.

Domainimizi seçerken akılda kalıcı ve sonunun .com ile bitmesine özen gösteriyoruz.Eğer mümkünse eski , banlanmamış bir domain almaya özen gösteriyoruz. www.webarchive.org dan domainin geçmişini öğrenebilir ve bundan fayda sağlayabilirsiniz.

Sitemizi blog tarzında yapacağımız için bazı hazır blog scriptlerinden faydalanmamız lazım.En çok kullanılan blog scripti WordPress tir.Benimde kullandığım script budur.Gerek eklentileri gerekse SEO uyumu ile gerçekten çok kullanışlı. Ayrıntılı bilgili buradan www.wordpress-tr.com/ alabilirsiniz.

Sıra geldi site içeriği geliştirmeye. Sitenizin içeriğini saçma sapan gereksiz konularla doldurmak yerine, sadece tatlıya özel bilgilerin olduğu yeni hazırlanmış makalelerle süsleyelim (çok mu garip kaçtı ). Günde yarım saatinizi ayırarak kendi makalelerinizi yazmaya başlayın. Size tüm samimiyetimle söylüyorum ; kendi yazdığınız 5 satır çaldığınız 1 sayfa makaleden daha iyidir. Geri dönüşü sürekli olacaktır. Belki biraz zaman alacaktır ama kendi yazılarımızın meyveleri daha tatlı gelecektir.

Daha ilk günden adsense kodunu yerleştirmeyin derler ama siz yazı yazmaya başladığınız ilk günden itibaren kodu sayfanızda barındırın. Indexleme açısından size yararı dokunacaktır.

2 Yorum - Senin Görüşün Nedir?

#1 ste yapmak istiyorum yardımcı olurmusunuz
-
mehmet eker
-
2014-11-12 11:48:22 0

mrb site yapmak istiyorum yardımcı olacak arkadaşlar varmı

#2 Google Adsense püf noktalarına eklemeler
-
Ozlem
-
2017-12-18 20:46:42 0

Benim üzerinde durmak istediğim birkaç şey var. Birincisi bu işe girerken direk para odaklı düşünmemek. Bu zihniyetle girenler zaten kazanamıyolar. Öyle bir kafa yapısına sahip olunmalı ki siteyi yapan ben insanlığa ne sunuyorum sorusunu kendine sormalı. Yani öyle yazılar yazılmalı ki bu yazıları arayan insanlar vay be iyiki okudum demeli siteden memnun ayrılmalı. Kısacası para kazanmak için değil yazı yazma aşkıyla yazılmalı. Sadece google reklamlarını göstermek için ticari kafayla yapılan sitelerden bir cacık olmaz zaten uzun vadeli kazandırmaz.

Google aynı zamanda yazılmış yazının uzunluğuna da bakıyor. Yani google da bir arama yaptığınızda karşınıza çıkan ilk site aslında içerik olarak en iyi ve en gelişmiş site. Yani google bunu nasıl biliyorsa biliyor. Diyelim burçlar hakkında bir yazı yazdınız 3 sayfa ama başka site var sadece 2 paragraf sizin yazınız yavaş yavaş o kısa yazıların önüne geçmeye başlıyor. Google uzun ve bol bilgi içeren sayfaları her zaman öne çıkarır.

Bir de hitap edilen kitle demişsiniz evet bu da doğru ama bir açıklama daha eklemek istiyorum. Diyelim burçlar hakkında yazı yazdınız astroloji yazdınız tarot eklediniz evet kitleniz arttı. Tek site yapılacak diye bir zorunluluk yok. Bir de güzellik sitesi yaparsınız aloe vera nın faydalarını badem yağının faydalarını yaparsınız. Ya da atıyorum şeker hastalığının sebeplerini yazdınız bir de sağlık sitesi yapıp. Yani kaç site yaptığınız önemli değil önemli olan bol bol tıklanmak.

İngilizce site konusunda size katılmıyorum. Ben İngilizce biliyor olmama rağmen potansiyeli daha az konuşulan dillerde daha fazla buluyorum. Bunun sebebi bilgi açlığı. Evat İngilizce daha iyi kazandırıyor ama rekabeti de unutmayalım. Tepede çıkmak artık hemen hemen her anahtar kelimede imkansızlaştı. İngilizce sitede tepeye çıkmaya uğraşmaktansa Türkçe siteye yoğunlaşmak az kazanıp daha çabuk tepeye çıkmak daha mantıklı geldi bana. Örneğin İngilizce bir Tarot sitesi yaparsanız tepeye çıkmanız imkansız çünkü o konuda bir sürü site yapılmış hepsi de uzun ve açıklayıcı. Fakat Türkç Tarot sitelerinden ben sadece 1 tane çok açıklayıcı olanını buldum diğerleri 2 paragraf yazıyla geçiştirmiş.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0