Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Hangi protein hangi besinde bulunur?

Makale Sayfaları
Hangi protein hangi besinde bulunur?
Arginine
Citrulline, Cystine, Glycine
Homocysteine, Isoleucine, Lysine
Phenylalanine, Serine, Threonine
Tyrosine, Alanine, Asparagine
Cystine, Glutamine, Histidine
Hydroxyproline, Leucine, Methionine
Proline, Taurine, Tryptophan, Valine

Proline
Zorunlu olmayan Aminoasittir, sağlıklı deri, eklemler ve kalp kası için kolajen doku üretimi ile ilişkilidir. Kalp kasının güçlenmesine yardımcı olur. B3 ve C vitaminine ihtiyaç duyan enzimler proline metabolizması ile bağlantılıdır.
Besin kaynakları
Avokado, fasülye, bira mayası, esmer prinç kepeği, süt ürünleri, yumurta, balık, et, deniz ürünleri, baklagiller, yer fıstığı, soya, kesilmiş sütün suyu, tam uğday.

Selenomethionine
Genellikle selenyum'un biyolojik formu olarak bulunur. Deriyi UV' ye karşı korur ve hasar görmüş bölgelerin iyileşmesini sağlar.

Yan etkiler
Kısa süreli hafıza kaybı.
Etkileşimler
Süt, yumurta gibi yiyeceklere karşı alerjisi olanlar kullanmamalıdır. Sara ve göz hastalıkları olanlar doktor kontrolünde kullanmalıdır.

Taurine

Zorunlu olmayan Aminoasittir. Vücutta cysteine sentezinden üretilir.Cysteine den üretilen Taurine için B6 vitamin takviyesi gereklidir. Taurine ve Çinko hücre zarını güçlendirirler. Maddelerin hücre zarından geçişlerine yardımcı olur, kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum seviyelerini düzenler. Sara hastalığını tedavi edici etkisi vardır. (Sara hastalarının Taurine eksikliği vardır.) Sinir sistemini düzenlemeye yardım eder.
Besin kaynakları
Bira mayası, süt ürünleri,yumurta, balık, et, deniz ürünleri.

Yan etkiler
Kısa süreli hafıza kaybı.
Etkileşimler
Süt, yumurta gibi yiyeceklere karşı alerjisi olanlar kullanmamalıdır. Sara ve göz hastalıkları olanlar doktor kontrolünde kullanmalıdır.

Tryptophan
Zorunlu Aminoasittir, Beyindeki iletici sinir hücreler için hayati önem taşıyan B vitamini ve niacin üretimini sağlar. Büyüme hormonu salgılanmasını arttırır. İştah azaltır.
Besin kaynakları
Muz, fasülye, bira mayası, esmer prinç kepeği, köy peyniri, süt, süt ürünleri, hurma, yumurta, balık, baklagiller, yer fıstığı, et, kabuklu kuruyemişler, deniz ürünleri, soya, hindi,kesilmiş sütün suyu, tam buğday.
Eksiklik belirtileri
Çocuklarda yavaş büyüme, Zorunlu kan proteinleri seviyesinde düşüklük, ilgi kaybı, saç rengi kaybı, ödem, uyuşukluk, karaciğer hasarı, kas gücü kaybı, kilo kaybı, deri dokusunda bozukluk, zayıflık.
Yüksek doz ve toksik etkisi
FDA tarafından Tryptophan takviyeleri yasaklanmıştır.

Valine
Zorunlu Aminoasittir, Dallanmış zincirli amino asitlerden birisidir.
Besin kaynakları
Fasülye, bira mayası, esmer prinç kepeği, süt ürünleri, yumurta, balık, baklagiller, et, kabuklu kuruyemişler, deniz ürünleri, soya, kesilmiş sütün suyu, tam buğday.
<< Önceki - Sonraki Sayfa >>

1 Yorum - Senin Görüşün Nedir?

#1 emeginize saglik
-
ali
-
2016-09-06 14:04:43 +2

basarili ve aytinlatici bi yazi tesekkurler

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0