Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Kendine güven üzerine

Makale Sayfaları
Kendine güven üzerine
Sayfa 2
Sayfa 3
Sayfa 4
Sayfa 5
Sayfa 6
Sayfa 7
Sayfa 8
Sayfa 9
HAYAL GÜCÜ

"Hayal gücü birçok başarısızlıkta eksik olan bileşkendir , birçok başarının katalizörüdür. Basit bir fikirle elde edilmek üzere bekleyen pek çok servet bulunmaktadır."

DÜZENLİ VE ÖRGÜTLÜ PLANLAMA

"Beyin Gücü"nün heyecan verici sırrıyla tanışıyoruz. En iyi çalışma alanımızı bulabilir ve çok kısa süre içinde lider ve büyük paralar kazanan biri olabiliriz."

"Başarı planların sağlamlığından daha büyük olamaz."

Dünyada iki tip insan vardır. Biri liderler , diğeri de izleyenler olarak bilinir. Çoğu büyük liderler önce izleyen olarak başlamış daha sonra büyük liderler olmuşlardır. Birkaç istisna dışında , liderini zekice izlemeyen biri etkin bir lider olamaz. Liderini etkin bir şekilde izleyen kişi genellikle liderliğe en hızlı geçen kişidir. Zeki bir takipçinin birçok avantajı vardır , liderinden bilgi almak fırsatı da bunlardan biridir.

Geleceğin lideri , takipçilerinin dünyevi ihtiyaçlarına , mevcut ekonomik ve kişisel sorunlarının çözümüne daha fazla , ölü geçmişe ve henüz doğmamış geleceğe daha az dikkat etmeye zorlanacaktır. Hukuk , tıp ve eğitim mesleklerinde yeni bir liderlik tipine ve bir dereceye kadar yeni liderlere gerek duyulacaktır. Bu özellikle eğitim alanı için doğrudur. Eğitim alanındaki lider gelecekte(çok geç kalınmış) öğrencilere okulda verdikleri bilgiyi nasıl uygulayacaklarını öğretmenin yollarını ve araçlarını bulmalıdır. Pratikle daha çok, kuramla daha az uğraşmalıdır.

Gazetecilik alanında liderliğe ihtiyaç vardır. Dünya hızlı bir değişim geçirmektedir. Bu demektir ki, insan alışkanlıklarındaki değişimi arttıran medya bu değişikliklere uyarlanmalıdır. Burada sözü edilen medya uygarlığın eğilimini , diğerlerinden daha fazla belirleyecek olandır.

"Nezaket ve hizmet bugünün ticaretindeki düsturlardır. Eğer iyi hizmet etmezseniz bunun bedelini hizmet etme hakkını kaybetmekle ödersiniz."

"Her insan kişisel hizmetlerinin kendi satıcısı olmalıdır. Verilen hizmetin niteliği ve niceliği ve verildiği andaki ruh hali geniş ölçüde işin ücretine ve süresine bağlıdır.

Beyninizin gerçek sermaye değeri , (hizmetinizi pazarlayarak) elde ettiğiniz gelirin miktarıyla belirlenebilir. Hizmetlerinizin doğru bir tahmini , yıllık gelirinizin sermaye değerinizin % 6'sını temsil ettiğini tahmin etmek mantıklıdır. Para beyninizden daha değerli değildir. Genellikle çok daha azı eder.

Yeterli beyinler iyi pazarlanırlarsa , mallarla ilgili iş kurmak için gerekli olandan çok daha fazla arzu edilir düzeyde sermayeyi temsil eder, çünkü , beyinler mali bunalım yüzünden değerini kaybetmez , ayrıca bu tür sermaye çalınamaz ya da harcanamaz. Üstelik iş kurmak için gerekli olan para etkin beyinlerle birleşmediği sürece kum taneciği kadar değersizdir.

Başarısızlığın önemli nedenleri:

1. Hayatta iyi belirlenmiş bir amaç eksikliği : Hedefledikleri kesin bir amacı olmayan kişiler
için başarı ümidi yoktur.

2. Sıradanlığın üstüne çıkma hırsı yetersizliği : Hayata ilerlemeyi istemeyecek kadar ilgisiz önerilebilecek bir şey yoktur.

3. Yetersiz eğitim : En eğitimli kişiler kendini eğiten kişilerdir. Bir insanı eğitimli yapmak için Üniversite derecesinden daha fazlası gerekmektedir. Eğitim çok fazla bilgiden değil etkin ve ısrarlı bir şekilde uygulanan bilgiden oluşmaktadır.

4. Disiplin yetersizliği : Disiplin kendi kendini kontrol ile gelir. Bu da demektir ki , insan bütün olumsuz özelliklerini kontrol etmelidir. Aynanın karşısına geçerek en iyi arkadaşınızı ve en kötü düşmanınızı aynı anda görebilirsiniz.

5. Erteleme : En yaygın başarısızlık nedenlerinden biridir. Erteleme isteği bütün insanların gölgesinde durup kişinin başarı şansını engellemek için beklemektedir. Çoğumuz önemli bir şey yapmaya başlamak için "doğru zamanı" bekliyoruzdur. Aman sakın beklemeyin ; çünkü zaman hiçbir zaman "doğru" olmayacaktır. Bulunduğunuz yerden başlayın ve elinizin altında hangi araç varsa onunla çalışın , yol boyunca daha iyi araçlar bulursunuz.

6. Israr etmeme : Çoğumuz başladığımız her şeyde iyi "başlayıcılar" ama kötü
"tamamlayıcılarızdır." Israrcılığı parolası haline getiren bir insan "Eski Dost Başarısızlığın" sonunda yorulup uzaklaştığını görür. Başarısızlık ısrarcılıkla başa çıkamaz.

7. Olumsuz kişilik : Olumsuz kişiliği ile diğerlerinin nefretini kazanan kişi için hiçbir başarı umudu yoktur.

8. Cinsel isteğin kontrol edilememesi : Bu enerji insanları harekete sürükleyen en güçlü uyarandır. Heyecanların en güçlüsü olduğu için dönüştürme yoluyla kontrol edilmeli ve başka kanallara yöneltilmelidir.

9. İyi belirlenmiş karar gücü eksikliği : Başarıya ulaşan insanlar bir an önce karar verir ve
eğer kararlarını değiştirirlerse , bunu çok yavaş yaparlar.

10. Aşırı tedbirli olmak : Riske girmeyen insanlar genellikle diğerlerinin seçiminden arta
kalanla yetinmek zorundadırlar. Aşırı tedbir de tedbirsizlik kadar kötüdür. Her ikisi de uzak
durulması gereken aşırılıklardır. Hayatın kendisi şans öğeleriyle doludur.

11. İş hayatında yanlış ortak seçimi : En çok yakın bağlantılar kurduğumuz kişileri taklit
ederiz. Bu nedenle taklit etmeye değecek birini seçmek en doğru iş olur.

12. Batıl inanç ve ön yargı : Bir tür korkudur. Ayrıca cahillik işaretidir. Başarılı insanlar açık
fikirlidir ve hiçbir şeyden korkmazlar.

13. Rasgele harcama alışkanlığı : Savurganlar başarılı olamaz. Çünkü daima yoksulluk
korkusuyla yaşarlar. Kişisel hizmet pazarlamasında bankadaki para insana cesaret verir.

14. İstek eksikliği : istek olmaksızın kişi ikna edici olamaz.

15. Hoşgörüsüzlük : Hoşgörüsüzlük ; insanın artık bilgi almayı bıraktığını gösterir. En zararlı
şekilleri , dinsel , ırksal ve siyasal fikir farklılıklarına karşı gösterilenidir.

16. Ölçülü olmama : En yıkıcı aşırıya kaçma şekilleri yeme , içme ve cinsel faaliyetlerle ilgili
olanıdır. Bunların herhangi birinde ölçüsüzlük başarı için ölümcüldür.

17. Diğerleriyle işbirliği yapma yetersizliği

18. Çaba göstererek elde edilmemiş güce sahip olma: Çabuk zenginlik yoksulluktan daha
tehlikelidir.

19. Kasıtlı sahtekarlık

20. Kendini beğenme ve kibir

21. Düşünmek yerine tahmin etmek

22. Sermaye yetersizliği : Hatalarını örten , işlerinde kendilerini taşıyacak yeterli sermayeye sahip olmayanlar için yaygın başarısızlık nedenidir.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0