Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Gordon Setter

Gordon SetterGordon Setter, İngiliz ve İrlanda Setterleri'nden ipeksi ve dalgalı kürkünün rengiyle olduğu kadar, daha güçlü beden ve daha belirgin dudak yapısıyla da ayrılır. Siyah ve pas renkli tek setterdir. Zarif tüylü kuyruğu ile yüksek ve atletik bir köpektir. Büyük belirgin burun delikleri ve oldukça belirgin alın çıkıntısı ile uzun ve gösterişli bir başı vardır. Uzun burun kısmı uca doğru incelmekten çok karemsidir. Dişler makas ya da eşit ısırışla kapanır. Ancak makas ısırış tercih edilir. Uzun; fakat hafifçe sivrilen kulaklar başın iki yanına yatıktır. Gözler oval ve koyu renklidir. Sırt çizgisi omuzlardan hafifce arkaya doğru eğim gösterir. Derin göğüs dirseklere kadar inmeli; ancak çok geniş olmamalıdır. Tüylü kuyruğu uca doğru zarifçe sivrilir. Ön bacaklar sağlam kemikli ve yere dik iner. Ayaklar kavisli parmaklarla kedivaridir. Bacaklar, karın altı, kulaklar ve kuyrukta yoğun tüylenmeyle birlikte yumuşak ve parlak tüyleri düz ya da hafif dalgalı olabilir. Kuyruk tüyleri, kuyruk ucuna doğru kademeli olarak kısalan tüylerle üçgen bir silüet oluşturur. Rengi her zaman belirgin pas rengi lekelerle siyahtır.


Kökeni
: 17. yüzyılın sonunda Gordonlu Iskoçya Dükü IV. Alexander tarafından geliştirildi.

Tanımı: Daha sağlam yapılı, daha iri başlı, daha gelişmiş bacaklı ayrıca ipeksi tüylerinin rengiyle Ingiliz ve Irlanda setterierinden ayrılır.

Yükseklik: erkeklerde 59-64 cm., dişilerde 56-61 cm. Ağırlık: 24,33 kg. Yuvarlakça bir başı. biraz çıkık burun kanalı vardır. Burnu, çok açık delikli, siyah.

Çeneler: güçlü. Damağı. siyah.

Gözler
: kahverengi, canlı ve zeki bakışlı.

Kulaklar: biraz sivri. düşük ve yassı. Kuyruk: düz, ucu süvari kılıcı biçiminde.

Renkler
: maun lekeli siyah. Göğüste küçük beyaz lekeler olabilir.

Kişiliği: Zeki, gayretli, yardımsever, nazik, insan dostu.

Kullanımı: Ingiliz ve Irlandalı kuzenlerine kıyasla daha az çevik ve yavaştır. Bununla birlikte türünün en anlayışlı ve zeki örneklerinden biridir. Koku alma duyusu gelişmiştir. Avı getirme bakımından mükemmeldir. Düzlüklerin ve ormanların yanı sıra bataklıklarda da gayet iyi çalışır. Genel bir av köpeği olmakla birlikte çulluk avında başarılıdır. Çok sağlıklı olması bekçiliğe ve aile hayatına uyum sağlama yeteneği olumlu nitelikleri arasında sayılabilir

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0