Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Hatıra Para ve Koleksiyonculuk

Hatıra Para ve KoleksiyonculukHatıra Para Koleksiyonculuğu, çok eski çağlarda başlamış olup günümüzde de bir kültür ve yatırım hobisi olma özelliğini sürdürmektedir. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 1970'den beri düzenli bir biçimde hatıra para ve madalyon üretimi yapmaktadır. Bu güne değin, ikiyüzyetmiş civarında, gümüş, altın ve bronz gibi metaller üzerine hatıra para ve madalyon basılmıştır.

Hatıra paralar Darphane Mağazasından ve acentalardan temin edilebilir. Satışta bulunan tüm ürünler Darphane mağaza fiyatlarından temsilciliklerden satın alınabilir.

Yabancı firmalar için basılan hatıra paralar; Türkiye satışlarının kontenjanlı olması nedeniyle, sadece üyelere satılmaktadır.

Satış süreleri dolan veya (ve) maksimum üretim adetlerine ulaşılan hatıra paraları tedavülden kaldırılmakta, bundan sonra, koleksiyonerler arası oluşan piyasadan temin edilebilmektedir.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0