Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Ahmet Yalçınkaya

Şair ve akademisyen. 1963 yılı Aralık ayında Giresun'da doğdu. İlk ve ortaokulu F.Almanya'da, liseyi İstanbul'da bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Namangan Mühendislik Ekonomi Enstitüsü ve Rutgers Üniversitesi  'nde mühendislik, robotik, yönetim, tekstil ve işletme okudu. Çeşitli sektörlerde yönetici olarak çalıştı. Özbekistan'daki Namangan Mühendislik Pedagoji Enstitüsü  'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Kısacası, Almanya  'da büyüdü, Türkiye  'de okudu, Amerika  'da yazdı ve Özbekistan  'da çalıştı. Halen Türkmenistan  'da teknik sahada yönetici olarak çalışmakta ve Blekinge Teknoloji Enstitüsü ile İstanbul Teknik Üniversitesi  'nde araştırma ve öğrenime devam etmekte.

Başta Mavera, Kırağı, Harman, Endülüs, Zaman, Al-Ahram Weekly, Impact, Das Licht, Yosh Kuch ve Poezia olmak üzere Türkiye, Almanya, İngiltere, Mısır, Özbekistan ve Romanya  'da yayınlanan bir çok gazete ve dergide şiir, makale, deneme, mektup, söyleşi, çeviri şiir ve çeviri yazıları yayınlandı. Çeşitli ödüller aldı. Kırağı şiir dergisinin İstanbul temsilciliğini yaptı (1995-97). Endülüs dergisinin yayın kurulunda yer aldı (1997-98). Şiirlerinin bir kısmı İngilizce, Özbekçe, Arapça, Tamilce, Türkmence, Azerice, Romence ve Almanca  'ya çevrildi ve yayınlandı.

Dağlarda Yer Yok (Osmaniye, 1997), Yetim Kalan Şiirler (İstanbul, 2001), Yuragimning Ko 'zyoshi (Yüreğimin Gözyaşı, Özbekçe Seçme Şiirler, Taşkent, 2001) ve Özlem Sularında (Seçme Şiirler, e-kitap, 2004, Morrisville, 2005) adlı şiir kitapları, şiir ve çeviri şiirlerden oluşan Kanayan Coğrafyadan Damlayan (Morrisville, 2006) ve Richard Mildstone ile birlikte hazırladığı Poems of the Night (Morrisville, 2005) adlı şiir antolojisi yayınlandı. Ayrıca teknik sahada hazırlanmış Production and Utilization of Biogas  "Biyogaz Üretim ve Kullanımı ", (Proje, İstanbul, 1987, Morrisville, 2005) ve Dual Sayıların Robot Kinematik ve Dinamiğinde Kullanımı (Tez, İstanbul, 1991, Namangan, 2005) isimli teknik eserleri bulunmaktadır.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0