Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Antonio Banderas

Antonio Banderas1960 yılında İspanya'nın Malaga şehrinde doğan Banderas'ı sinemaya tesadüfler yönlendirdi. Daha küçük yaşlardan itibaren kendini futbola veren Antonio'nun kariyeri daha başlarında, 14 yaşında sona erdi. Genç Antonio'yu sinemaya yönlendirecek olay bacağının kırılmasıydı. Doğduğu şehirdeki Sahne Sanatları Okulu'na girdi. Okulun ardından, başkent Madrid'e yerleşen Banderas çeşitli tiyatrolarda sahneye çıkmaya başladı. 80'li yıllarda Pedro Almodovar'ın filmlerinde boy gösteren Banderas'ın kariyeri 90'larda rol aldığı Amerikan filmleriyle uluslararası bir boyuta ulaştı.

Sinema'da ilk boy gösterdiği 1982 yılından bu yana altmıştan fazla filmde rol alan Banderas'ın en önemli çıkışı 1988 tarihli Almodovar filmi “Mujeres al Borde de un Attaque de Nervios-Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar”dır. Hemen iki yıl sonrasında yine Almodovar imzalı “Attame!-Bağla Beni” genç aktörün dünyaca tanınmasını sağladı. Film İspanya ve Fransa'da önemli gişe başarısı elde etti, birçok ülkede vizyona girdi ve ABD'de New York ve Los Angeles festivallerinde izleyiciyle buluştu. Doksanlı yıllar Banderas adını tüm dünyaya duyuracaktı.

1992'de Armand Assante ile birlikte “Mambo Kings”in başrolünde yer aldı. İki önemli filmde, çok önemli aktörlerin yanında ufak rollerle kendini gösterdi. Tom Hanks'e Oscar ödülü de kazandıran “Philadelphia”nın ardından Tom hanks, Brad Pitt ve Christian Slater'a “Interview with the Vampire”da eşlik etti. Filmdeki Avrupalı vampir tiplemesi uzun süre akıllarda kalacaktı. Roberto Rodriguez'in kendi imkanlarıyla çektiği ilk filmi “El Mariachi” iyi bir bütçeyle tekrar çekilmeye başlanınca akla gelen ilk isim Banderas oldu. Bu yeniden çevrimde Selma Hayek'le kamera karşısına geçtiğinde takvimler 1995'i gösteriyordu. Rodriguez'in bundan sonraki projelerinde de hep yer alacaktı. “Four Rooms”, ardından “Spy Kids” serisinin tüm filmleri ve son olarak da El Mariachi'nin devamı olarak da lanse edilen 2003 tarihli “Once upon a Time in Mexico”.Doksanlı yıllardaki kariyeri Banderas'a 3 Altın Küre adaylığı da kazandırdı. Ünlü aktör sırasıyla “Evita”, “The Mask of Zorro” ve son olarak geçtiğimiz yıl “Starring Pancho Villa as Himself” ile aday gösterildi.

İspanyol aktör yeri geldiğinde kötü karakterleri de canlandırmaktan çekinmedi. 1995 tarihli “Assassins”de film boyunca Banderas'ın ölmesini bekledi. Stallone'a karşı rol aldığı bu filmde iki aktör de azılı iki kiralık katili canlandırıyorlardı. Filmin sempatik karakteri Stallone'du. Aynı şekilde “Never Talk to Starngers”da bu sefer 30'larında bekar bir kadının hayatını zindan ediyordu. Bu filmde tam bir “Latin lover” olarak lanse edilen Banderas aynı tiplemeyi birkaç önemsiz filmde daha tekrarladı.

“Two Much” filminde başrolü paylaştığı Melanie Griffith ile filmin çekildiği 1996 yılından bu yana evli olan Banderas şu sıralar 1998 yılında çektiği “The Mask of Zorro”nun devamını çekiyor.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0