Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Başak Köklükaya

Başak KöklükayaBaşak Köklükaya (19 Nisan 1974, Ankara), Türk sinema ve TV oyuncusu.

Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuvarı, Bale Bölümü ile Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Tiyatro Bölümü'ünden mezun oldu. 1995 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışmaya başladı.

İlk TV deneyimi 1995 yılında "Yazlıkçılar" ile oldu ve "Bizimkiler" dizisiyle devam etti. İlk sinema tecrübesini Ferzan Özpetek'in "Hamam" adlı filmiyle elde etti. Bu filmle Ankara Film Festivali'nde "Umut veren yeni kadın oyuncu" ödülünü aldı.

1999 yılında rol aldığı "Üçüncü Sayfa" filmiyle Türkiye'de verilen tüm sinema ödüllerini kazandı. Takip eden yıllarda kariyerini sinema ve dizi projeleriyle devam ettirdi.

Çağan Irmak'ın "Mustafa Hakkında Her Şey", Tassos Boulmetis'in "Bir Tutam Baharat", Zeki Demirkubuz'un "İtiraf", "Üçüncü Sayfa", Alberto Rondalli'in "Derviş", Ferzan Özpetek'in "Harem Suare" ve "Hamam" filmlerinin yanı sıra, Yılmaz Erdoğan'ın "Organize İşler" filminde de rol aldı. Bir çok sinema eleştirmeni ve yazarına göre duru güzelliği ve doğal oyunculuğuyla, son dönemin aranan oyuncuları arasında önemli bir yer edinmiştir.

www.basakkoklukaya.com

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0