Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Köksal Pabuçcu

Bilim Adamı, Ressam, Marblismin Kurucusu.

Erzincan'da doğdu. İlk orta ve lise tahsilini orada tamamladı. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümünden mezun oldu. Aynı bölümde mastır Gazi Üniversitesinde ise doktora yaptı. Halen Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümünde Y.Doçent Dr. olarak görev yapmaktadır.

Resme küçük yaşlarda başladı. Resim, karikatür, edebiyat, tiyatro ve müzikle ilgilendi; bu alanlarda eserler verdi. Keşfetme merakı, onu bilimde ve sanatta yenilikler bulmaya yönlendirdi.

Sekiz kişisel resim sergisi açtı. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok karma sergiye katıldı. Ödüller aldı. Kamu ve özel koleksiyonlarda ve bazı müzelerde birçok eseri bulunmaktadır. 1999 yılından beri naif resim ile ebru sanatını aynı tabloda birleştirerek resim sanatında 'Marblism' olarak adlandırdığı yeni bir tarz geliştirdi. Bu tarzda yaptığı eserler, özellikle yurt dışında büyük ilgi gördü. Bunların bazıları Türkiye'nin tanıtımı amacıyla TRT tarafından 2000 yılında hazırlanan bir belgeselde kullanıldı. Bir dönem (1992-1994) yerel ve ulusal basında günlük karikatür çizdi. Bu dönemde Türkiye Gazeteciler Cemiyetince birincilik ödülüne layık görüldü.

2003 yılında Tokat'ta kurduğu sanat kütüphanesine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ismi verildi.

Pabuçcu, evli ve bir çocuk babasıdır.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0