Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Timur RATLAS

21 Ocak 1956 Adana dogumlu olan  Timur RATLAS 1963 yilinda geldigi Belçika'da egitim hayatina baslamistir.Sanat egitimine Belçika Kraliyet Balesinde baslayan Ratlas'i henüz 14 yasindayken 20.yüzyilin en önemli koreograflarindan Maurice BEJART kesfetmistir ve 20.Yüzyil Balesi'nde(Ballet Du XXieme Siecle-Belçika) profesyonel dans kariyerine baslamistir.

1974'den itibaren solist dansçi olarak "Brigitte Culberg"(Isveç),"Zürich Opera House"(Isviçre),"Bat Dor" ve "Batcheeva"(Israil),"Lar Lubovitz Company"(New York)," Les Grand Ballets Canadiens"(Kanada),"Tanz Forum"(Köln),"Royal Ballet Van Vlaanderen"(Belçika),"Aneon"(Yunanistan),"Balanchine"(A.B.D.),"Nederlands Dans Theater"(Hollanda), topluluklarinda uluslararasi kariyer yapmistir.

Hocalari arasinda Bejart'dan baska Georges BALANCHINE , Kurt JOOS  ve Rudolf NUREJEV vardir.RATLAS 1985 yilinda kendi adini verdigi modern dans toplulugu "Ratlas Company"i kurmustur ve kisa  zaman içerisinde çagdas dans alaninda Belçika'nin en önemli koreograflari arasinda yerini almistir.Ratlas Company ayni zamanda birçok Türk sanatçisini Avrupa'ya tanitmis ve sanatçilarin kendi eserlerini Avrupa'da  sergileme firsatini vermistir.

Eserleri arasinda  Compromis , Themus , Zontanos Kohrs , Doll Chairs , 17 Juillet 1986 , Le Train , Djdaloche ,Pare Pare , Een Daarna , Nouveau Monde , Furry , My Trip (Le Train 2005 versiyonu) , Dialogue (Compromis 2005 versiyonu) vardir.

Sanatçinin gerçeklestirmek istedigi en büyük proje Türkiye'yi sanat alaninda Avrupa standartlarina ulastirmaktir.Bu konu ile ilgili gelistirdigi  "Turka Partners Dance Project " in Türkiye'ye  yeni bir nefes verebilmesi icin halen çalismaktadir.

Timur RATLAS halen ögretmen ve koreograf olarak birikimlerini çesitli ülkelerde dansin yeni kusaklarina aktarmaktadir.

Kaynak: www.timurratlas.be

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0