Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Türkiye'de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey

Kitabın Adı: Türkiye'de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey
Kitabın Yazarı: Akdoğan Özkan
Yayınevi: İNKILAP KİTABEVİ
ISBN : 975-10-2596-8
Basım Tarihi : Haziran 2007

Bu kitap bir kılavuz niteliğindedir. Yani sadece okunmak üzere değil, kullanılmak üzere de yazılmıştır. Bunun için kitapta, bir takım grafik öğeler ve simgelerden yararlanılmıştır. Zaman-zaman hayata dair önceliklerin gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan "101 Şey" aynı zamanda hayata daha serinkanlı bakmamıza olanak tanıyacak mizahi unsurlar barındırmakta. Yer yer de "hayatı o kadar da ciddiye almamayı" öneriyor. Yazarın söylemiyle bu kitap, Türkiye'de "bütün işi gücü yaşamak" olsun isteyenler için kaleme alındı. Hem de büyük bir ciddiyetle! 101 Şey'le aklınıza gelmeyen yerlere gidebilir, hep ertelediğiniz isteklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kitapta, sevgililer için romantik etkinliklerden adrenalinli maceralara, aile boyu etkinliklerden kültürel aktivitelere, yerel eğlence ve şenliklerden yemek tariflerine, trekkingden kuş gözlemine, doğal olaylardan ekolojiye kadar toplam 101 maddelik aksiyon listesi yer
alıyor.

Bu maddelerin nerede, nasıl, kimlerle, ne şekilde yapılabileceğine dair bilgilendirici ayrıntıların Küresel Yer Belirleme Sistemi (GPS) koordinatlarıyla birlikte verildiği kitapta, kolay okunması için grafik ögeler ve simgeler de bulunuyor.

Kitaptaki "Gizem" başlığı altında okuyuculara uzun yıllardır esrar perdesi tam olarak aydınlanmamış bazı olayların peşinden gidebileceği tavsiye ediliyor. Özkan, Nuh Tufanı, Priamos Hazineleri, İstanbul'un yer altı dehlizleri, Anadolu'da ilk insanın izleri gibi gizemlerin nasıl
aydınlatılabileceğine ilişkin ip uçlarını kitabında anlatıyor.

"Türkiye'de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey"de yer alan 101 maddelik aksiyon listesi "Romantik koordinatlar", "Kültürel rotalar", "Kişisel eylemler", "Gizemli duraklar", "Doğa
aktiviteleri", "Yerel lezzetler", "Aile etkinlikleri", "Adrenalin ser Kitapta, "Sandalla Balığa Çık" başlıklı bölümde, "Nerede tuttuğunuz fark etmez. Yeter ki, denizlerimizde binlerce yıldır var olan balığa çıkma kültürünü bir seferliğine de olsa kendinizde yaşatın. Ayrıca unutmayın ki, amatör balıkçılığı sevmek, 'bir uygarlığın denizlerden çekilmemesi için' vazgeçilmez bir önem taşır" ifadelerine yer veriliyor.

Kitapta, "Gökkuşağını Tortum'da izle", "Dut silkele", "Açıkhava'da Sezen'i dinle", "Bölge milletvekillerine mektup yaz", "Bağbozumunda Bozcaada'ya git", "2 bin metreden kumsala atla", "Şeb-i Arus törenlerine katıl", "Yetmişinde bir zeytin ağacı dik" gibi tavsiyeler veriliyor.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0