Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Ünite Yönetimi

Makale Sayfaları
Ünite Yönetimi
Sayfa 2
Sayfa 3
Sayfa 4
Sayfa 5
ÜNİTE YÖNETİMİ

Yazar : Hans WISSEMA
Yayınevi : Milliyet Yayınları
Baskı : İstanbul / 1996 / 224shf.

DESANTRALİZE ŞİRKETTE GİRİŞİMCİLİK VE KOORDİNASYON

BÖLÜM1: GİRİŞİMCİLİĞİN ÂDEMİ MERKEZİLEŞTİRİLMESİ

A )Ünite Yönetimi:

Ünite yönetimi, kuruluş, içindeki girişimi âdemimerkezleştirirken bir yandan da şirket sinerjisini optimize etmeye ayarlanmış bir yönetim ve organizasyon biçimidir. Ünite yönetimi, hem rekâbet güçlerini hemde kârlılıklarını, hızlanan bir değişim yada bileşiklik ortamında yükseltmek isteyen şirketlerce kullanılmaktadır. Ünite yönetimi belirli müşteri grupları için, işlevsel açıdan kendi içinde tamam olan üniteler kurulması demektir ( Yani anında ihtiyaç duyulabilecek herşey bu ünitelerin içinde vardır), bu da kararların çok çabuk alınabilmesini sağlamaktadır.

Neden Ünite Yönetimi?

Ünite yönetimi uygulamanın nedenleri, günümüz hayatına egemen olan üç trendde cevap bulur:

İnsan davranışının (hem müşteri, hem eleman olarak) bireyselleş-mesi ve dinamikleşmesi, Yeni teknolojilerin ve bu arada tele-enformasyon ile iletişim teknolojilerinin yükselmesi, Arz ve talebin küreselleşmesi . Bu trendler hemen hemen her organizasyonu ve bireyi ilgilendirdikleri için kısaca tartışmamız gerekmektedir. Değişen ve farklılaşan normlar, değerler, hayat tarzları ve kültürler, piyasada giderek artan bir multiformite ve dinamizm yapmaktadır. Bu durum ürünlerin ömür süresini kısaltmakta, daha çok ürünün daha az miktarlarda yapımını gerektirmekte, araştırma giderlerinin artıp aradaki farkın işçilikten çıkmasına neden olmaktadır. Her şeyin çok daha hızlı yapılma zorunluluğu vardır. Artık bir şirketin uzun süre güvenebileceği esas malı yoktur. Dünya artık emtia tipi ürünlerle tanımlanamamaktadır, onun yerine ihtisaslaşmış mallar yani belirli kullanımlar için tasarımlar için üretilmiş, genellikle kısa ömürlü mallar vardı. Bunlar fazla pahalı olmaya başladı mı ara formlar yapılabilmekte, örneğin standart bir mala kişisel ayrıntılar eklenmektedir ki buna otomotiv sanayiinde sıkça rastlanır.

Müşteri talebindeki bu hızlı, bazen de mantıksız değişim ve farklılaşma, modern teknoloji sayesinde karşılanabilmektedir. Teknolojik gelişme ekonomik büyümenin esas güdücü gücüdür. Girişimcilerin yeni teknolojiler konusunda beş şeyi iyice anlaması gerekmektedir:

Yeni teknoloji kümeler halinde gelir, Her kümede birbirini destekleyen birkaç temel teknoloji vardır, Her temel teknoloji pek çok uygulamalı teknolojinin çekirdekleridir, Temel teknolojiler yeni sanayilerin temelleridir, Uygulamalı teknolojiler hemen hemen sanayinin her branşında kullanılarak sanayiyi modernize edeceklerdir. Bu teknolojilerin uygulanması girişimciler için mecburidir; bunu yapmamanın bedeli çevreyi kaybetmektir. Ünite yönetimi ancak iki koşula cevap verilebilirse başarılı olabilir.

Yetki ve sorumlulukların radikâl biçimde âdemi merkezileştirilmesi şarttır. Birlik oluşturulmalıdır. Ünite yönetimini başlatmanın bambaşka bir nedeni daha vardır. Çok sayıda yetenekli genç insan, bir şirketin “liderliğini” yapma hevesi içindedir, hele günümüzde kendileri yeni bir şirket kurmak istemektedirler. Eğer var olan büyük şirketler en iyi elemanların ayrılıp gitmelerini istemiyorsa, içeride girişimcilik işlevleri oluşturmalı yani iş üniteleri kurarak onlara entegral iş sorumluluğu vermek olabilir. Ünite yönetimi aşılacak zorluklardan gelen tatminleri, sorumluluk üstlenecek adımları sunmaktadır. Bu da en iyi insanları, hatta girişimcilik ruhuna sahip olanları cezb etmeye yarayacaktır.
<< Önceki - Sonraki Sayfa >>

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0