Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

İnsülin kullanımı sırasında nelere dikkat edilmeli?

Hastalar yemek yiyemeyecek durumda ise (iştahsızlık, bulantı, kusma vb. şikâyetleri varsa) insülin uygulamadan önce doktora danışmalı. Günde iki kez insülin yapıyorlarsa, enjeksiyonların arası 10-12 saat olmalı. Hipoglisemi riski açısından yanınızda daima 4-5 adet kesmeşeker veya 1 küçük kutu meyve suyu bulundurun. İnsülin kalemini buzdolabına koymanıza gerek yok. Ama diğer açılmamış insülin kartuşlarını buzdolabının kapak kısmında saklayın.
Kullandığınız insülinin ismini mutlaka öğrenin. Ancak doktorunuzun tavsiye ettiği durumlarda farklı insülin kullanın.

İnsülin dozlarını kendiniz değiştirmeyin ve her gün aynı saatte uygulamaya gayret edin. İğne uçlarını en fazla iki kez kullanın. Her kullanımdan önce insülin kaleminizin havasını çıkarın. İnsülin yaptıktan sonra ana ve ara öğünlerinizi atlamayın. İnsülinlerin son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş veya donmuş insülinleri kullanmak sakıncalıdır. Kalem içindeki insülin kartuşunu açtıktan bir ay sonra değiştirin.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0