Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

İlacı bölerek içmek öldürebilir

Uzmanlardan ilaç kullananlara uyarı. Yutamadıkları gerekçesiyle ilacları bölerek içenlerin, tehlikeli yan etkilerle karşılaşabilecekleri uyarısı yapıldı. Bu sekilde alınan
ilacların vücutta cok hızlı emilmesi felç ve kalp krizi riskini artırıyor.

Uzmanlar haplari yutamadigi icin kiranlari ya da ilaç kapsullerini bosaltarak icenleri ciddi yan etkileri konusunda uyariyor.

Özellikle ilaçlari yutamadiklari gerekcesiyle bu yola başvuran yaşlilarin zaman zaman ölümcül olabilecek yan etkilerle karşılasabileceği belirtiliyor.

Çogu zaman doktorlarin da tavsiye ettigi bu yontem normalde ortaya cikmayacak yan etkileri de beraberinde getiriyor. Her hapin ya da kapsulun vucuttaki emilme hizina gore ozel bir dis yuzeyi bulundugunu belirten uzmanlar ilaclar bolundugunde bu yapinin bozulduguna dikkat cekiyor.

Bu durumda vucutta yavas yavas eriyerek emilmesi gereken bir ilac cok hizli emilebiliyor. Bu da basdonmesi ve basagrisina neden oldugu gibi, felc ve kalp kirizi riskini de artiriyor.

Bolunerek yutulan ilaclar cok hizli emilip ayni hizla vucuttan atildigindan zaman zaman da etkili bir tedavi yapilamiyor. Uzmanlar pekcok ilacin artik sivi seklinin de uretildigini
belirtiyor ve haplari yutmakta gucluk cekenlere bu ilaclari tercih etmelerini oneriyor.

ntvmsnbc

1 Yorum - Senin Görüşün Nedir?

#1 h
-
kbr
-
2015-02-13 01:04:40 +3

Bnde parolu cok kucuk parcalar halinde yutmustum cok mi zararli :( bi kere boyle yapmayla fazla sorun olurmu yoksa bu uyari bunu aliskanlik haline getirenler icin mi

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0