Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

İnci gibi beyaz dişler

Beyazlatma işlemi nasıl gerçekleşiyor?
Beyazlatma jelindeki beyazlık sağlayan molekülle, dişin renklenmesini sağlayan sarı molekül yer değiştirir. Böylece dişin rengi açılır.

Hangi renkte sonuç olumlu olur?
Zaman içinde oluşan sarı ve hafif kahverengi renklenmeler en iyi sonucu verir. Koyu kahve, mavi-gri renklenmeler ise dişin en derin yapılarına yerleşmiştir ve zor beyazlatılır. Bu tür renklenmeler genellikle dişin gelişimi esnasında antibiyotik kullanılması ile oluşur ve tedavisi uzun zaman alabilir.

MÜKEMMEL SONUÇ

Ne kadar sürede dişler beyazlar?

Kullanılan beyazlatıcı jelin tipine, kullanım süresine ve uygulanan yere (ev-muayenehane) göre sonuç bir saatte veya 4-5 gün sonunda görülebilir. Renklenmenin şiddetine göre tedavi bir haftadan birkaç aya kadar sürebilir.

İlk muayenede ne yapılıyor?
Diş hekiminiz beyazlatma işlemi ile ilgili seçenekleri, risk ve dikkat edilmesi gerekenleri açıklar. Çürük dişler beyazlatma işlemi öncesi tedavi edilmelidir.

Tedavi nasıl uygulanıyor?
Seçilebilecek üç tip tedavi yöntemi vardır. Bunlardan ikisi diş hekiminizin muayenehanesinde, diğeri de evinizde kendinizin uygulayacağı yöntemdir.

Muayenehanede yapılan beyazlatma nasıl gerçekleşir?
Diş hekimi dişetlerinizi koruyucu bir madde ile izole ederler. Genellikle hidrojen peroksit içeren özel beyazlatma solüsyonu dişlere uygulanır. Yüksek yoğunluktaki ışık kaynağı diş yüzeyine tutulur ve beyazlatıcı madde aktive edilir. Böylece oksijen moleküller açığa çıkar. Bu işlem 45 dakika-1 saat arası sürebilir.

Kanal tedavisinde rengi değişen dişler de beyazlatılıyor mu?
Travmaya veya kanal tedavisine bağlı renk değiştirmiş tek bir diş için bu yöntem uygulanabilir. Kanal içerisine beyazlatıcı madde yerleştirilir ve istenen sonuç alınana kadar 3-4 günde bu madde değiştirilir. Sonuç genellikle mükemmeldir ama bu bir haftayı alabilir.

Evde beyazlatma nasıl yapılıyor?
Hekim ilk randevuda dişlerin ölçüsünü alır ve dişlerin üzerine geçecek şeffaf bir kılıf hazırlar. Hasta her gece yatmadan önce bu kılıfı takar.

Evde yapılan beyazlatma işlemi ne kadar sürer?
Evde yapılan beyazlatma genellikle en iyi sonucu bir-üç hafta arasında verir. Tedavi süresince diş hekiminin hastayı takip etmesi gerekir.

Ağrı duyar mıyım?
Çok az bir hassasiyet duyulabilir ama bu da genellikle 24 saat içerisinde geçer. Eğer daha fazla sürerse diş hekiminize danışmalısınız. Bunu gidermek için beyazlatma işlemi sonuna diş hekiminiz fluorid uygulaması yapabilir. Bu arada tedaviye başlamadan önce herhangi bir ilaca karşı alerjiniz olup olmadığını doktorunuza söylemelisiniz.

ETKİSİ ÜÇ YIL SÜRÜYOR

Sonra nelere dikkat etmeliyim?

Diş beyazlatmanın sonuçları değişkendir ama hastaların büyük çoğunluğu sonuçtan mutlu olur. Beyazlatma sonrası çay, kahve, sigara, kırmızı şarap, vişne suyu gibi diş rengini bozacak gıdalardan bir hafta uzak durmakta fayda vardır.

Etkisi ne kadar sürer?
Diş beyazlatmanın etkisi genellikle bir ila üç yıl arasında devam eder. Eğer sigara içmiyor, dişleri renklendirecek gıdalar tüketmiyorsanız bu süre uzar.

Piyasadaki beyazlatma alternatifleri hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
Bu saydığımız beyazlatma yöntemleri dışında, eczane ve marketlerdeki beyazlatma ürünlerine ilgi artıyor. Ancak diş hekimleri olarak tedavinin risklerini artırdığı için bunları önermiyoruz. Diş ve yumuşak dokulara zarar verebilirler.

Herkese yapılmıyor!
Diş beyazlatma işlemi, diş minesinin altındaki dentin' adı verilen dokunun açığa çıktığı durumlarda kesinlikle yapılmıyor. Öncelikle bu bölgenin doktor tarafından dolgu ile kapatılması gerekiyor. Minesi aşınan dişe uygalanacak beyazlatma ürünleri bazı rahatsızlıklara yol açıyor.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0