Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Prostat Kanseri

Makale Sayfaları
Prostat Kanseri
Prostat Kanseri Belirtileri Nelerdir?
Nasıl Tanı Konuyor?
Nasıl Tedavi Ediliyor?

Prostat kanseri günümüzde erkek toplumunu etkileyen önemli sağlık sorunlarından birini oluşturuyor.

Bu hastalık erkeklerde görülen ve kansere bağlı ölümlerin yaklaşık yüzde 9'unun nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde erkeklerde en sık prostat kanseri gelişiyor.

Yaklaşık her 10 erkekten biri, yaşamının herhangi bir döneminde bu kanser türüne yakalanıyor. Prostat kanserinin tanısı erken dönemde konulabildiği takdirde, hastalığın tamamen tedavi edilebilme şansı doğuyor.  Bunun aksine erken tanı konulamadığı ve uygun tedavi yapılamadığı takdirde prostat kanseri ölüme yol açıyor.

Maalesef birçok hastada prostat kanseri genellikle ileri bir dönemde yakalanıyor. Çünkü erken dönem prostat kanseri hiçbir belirti vermeden sinsi sinsi gelişebiliyor ve tanısı genellikle rutin kontroller sırasında yapılan tetkiklerle konulabiliyor. Ancak, erkeklerin çoğu herhangi bir yakınması olmadığı için kontrol amacıyla doktora başvurmuyor.

Oysa, günümüzde parmakla rektal muayene ve serum prostat spesifik antijenin (PSA) birlikte kullanımıyla birçok erkekte prostat kanseri erken dönemde saptanabiliyor.

Dolayısıyla sağlıklı, 10 yıldan fazla yaşam beklentisi olan her erkeğin 50 yaşından itibaren yılda bir kez prostat muayenesinden geçmesi ve serum PSA düzeyini kontrol ettirmesi erken tanı için büyük önem taşıyor.

Prostat Kanseri Evleri

Prostat kanserinin görülme sıklığı ülkeden ülkeye farklılık göstermekle beraber, vakalar en az Güney ve Doğu Asya'da, daha sık olarak Avrupa'da ve en yaygın olarak da Amerika Birleşik Devletleri'nde saptanmiştır.

 

<< Önceki - Sonraki Sayfa >>

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0