Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Açık Kredi

Borç para alacak bir kimsenin doğrudan doğruya kişisel imzasına güvenilerek açılan krediye açık kredi denir. Bu tür kredilerde herhangi bir imzanın eklenmesi veya krediye karşılık teminat istenmesi söz konusu değildir. Bununla beraber, kredi alan kişinin bütün aktifi genel anlamda bir teminat demektir.

Bu bakımdan, ilgili kredi sahibi borcunu ödemezse, kendisine teminatsız para veren banka garameye girer. Bu da sadece imza karşılığında açılan kredi için az çok bir teminatın var olduğunu gösterir. Yararları Açık krediler, iskonto ve avans işlemlerine göre krediyi alan için daha elverişlidir. Çünkü iskonto ve avans belli süre ile sınırlıdır. Paraya ne kadar bir süre için ihtiyaç olduğu kestirilemediği hallerde darda kalınmamak ve sıkıntıya düşmemek için genellikle uzun vadeli bir senetle bu sürenin faizini ödemek gerekir. Diğer yandan iskonto ve avans işlemlerinde müşteri parayı hemen temin edemez. Bir takım merasimi vardır. Özellikle avans hesaplarında teminat, emtia ya da esham ve tahvilat gibi değerler olursa bir zaman alır. İşte açık kredi, bu sakıncaları kaldıran ve müşteriye güven ve rahatlık veren bir sistemdir ve özellikle mevsimlik iş gören ve ödeme taahhütleri belli zamanlara rastlayan tacirlerin işine gelir. Açık krediler cari hesap şeklinde ve niteliğinde olduğundan bu kredinin ek bir sermaye gibi kullanılmasına, dolu ve donuk kalmasına yer verilmemelidir.

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0