Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Rüyada perde görmek

* İşleri gizlemeye, sır araştıran arkadaşa, malını başkasından kıskanan kadına, Desenli perde kadına, çocuğa ve kişinin sahip olduğu şeylerle edindiği itibar ve hürmete, Bilinmeyen perde üzüntü ve kedere, Ev kapısındaki perde dünyalıktan gelecek üzüntüye, Eski perde devamlı olmayan üzüntüye, yeni perde sürekli üzüntüye, yırtık perde ferahlık ve sevince, Siyah perde mal tarafından gelecek üzüntüye, yeşil perde hayır ve menfaate, Cami kapısındaki perde dince üzüntü ve kedere, Perdeyi olmaması gereken yerde asılmış olarak görmek, sonu hayırla bitecek üzüntüye, Katlanmış ve ağır olan perde ziyade üzüntüye, Perdeyi kesilmiş yahut alıp götürülmüş görmek üzüntü ve kederin geçmesine, Çıplak olan birinin yahut kacasız kadının ev kapısında perde görmesi, kendilerini günahtan ve yoksulluktan alıkoyacak biriyle evlenmeye, Dikey olarak, uzunlamasına yırtılan perde çabuk çıkacak olan sevinç ve ferahlığa, enine yırtılan perde, sahibinin ırz ve namusunda meydana gelecek noksanlığa, Bir sıkıntısı olanın taht üzerinde perde görmesi emniyet ve güvene, Perdelerin açılıp kaldırılması rezillik ve rüsvaylığa delalet eder.

* Rüyada perde görmek, bir kısım işleri gizlemeye işarettir. Bilinmeyen perde onu gören için üzüntü ve kederdir.Mescidin kapısında olan perde dini işlerde, evin kapısında asılı olan perde de dünya işlerinde üzüntü ve kederdir. Rüyasında yırtılmış perde gören kimse neşe ve sevince erer. Siyah perde görmek insana mali tarafından gelecek bir üzüntü ile tabir edilir. Yerinin dışında asılı olarak görülen perde üzüntü ve kederdir. Asılması çirkin görülecek yerde perdenin asılı olarak görülmesi şiddetli sıkıntı ile tabir edilir, Fakat bu üzüntünün sonu hayırla sonuçlanır. Siyah perde, Devlet Başkanı tarafından üzüntü ve kederdir. Yeşil perde hayra ve övülecek sonuca işarettir. Perdenin kesilmiş ve yırtılmış görülmesi, görenin üzüntü ve kederinin gitmesine işarettir. Çıplak olan bir kimsekapışma asılı bir perde göre, kendisini dinen güzel bir yola götürecek ve fakirlikten kurtulup bir kadınla evlenmesine işarettir. Perdenin çokça büyük olması, üzüntünün de büyüklüğüne işarettir. Bir kimse rüyasında büyük bir köşkün penceresine asılı olan bir perde görülse ve yerlere de etekleri sarksa o kimse uzak bir yolculuğa çıkar ve yolculukta çok zahmet çeker. Bazı tabircilere göre perde görmek, işlerin gizli ve saklı tutulmasına perdelerin açılması kaldırılması ise rezil ve rüsvay olmaya işarettir, şeklinde yorumlamışlardır

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0