Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Çeşitli konularda makaleler içeren ve kullanıcıların yorum yazarak bilgi eklediği genel bilgi ve başvuru sitesi

Youtube

Kanalımıza abone oldunuz mu?

Youtube kanalımıza abone olarak hem sitemize destek olabilirsiniz hem de bilgilendirici videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Hemen Abone Ol!

İletişim Bilgisi

Aşağıdaki bilgileri kullanarak site hakkında bize ulaşbilirsiniz

Telefon: +90 536 686 91 70

[email protected]

Barselona-Barcelona

Makale Sayfaları
Barselona-Barcelona
Barcelona Otelleri
Barcelona Alışveriş Mekanları
Barcelona, İspanya Yemekleri
Barcelona eğlence ve gece hayatı
Barcelona, İspanya Gezilecek Yerler
Barcelona ulaşım bilgileri
Kentlerin özgün renkleri vardır...Onları renkleri ile anımsarsınız. Barcelona için bu renkler kırmızı ve siyah"...Akşam olunca cafe ve barlarla dolu caddelere bir çıkın; siz de bu iki rengin farkına varacaksınız!..

TARİHÇE

Casaİspanya'yı yakından görmek, flamenko dansları eşliğinde sarhoş olmak istiyorsanız öncelikli olarak gideceğiniz yer Barselona olmalıdır. Barselona İspanya içinde sanki ayrı bir ülkedir; kimilerini şaşırtır bu.Barselona şehrinin tarih ile bütünleşmesi ayrı bir heyecan katar gezginlerin turlarına; özellikle Rönesans dönemine ait yapılar insanı büyüler.

TARİHİ
Dokuzuncu yüzyılda , İspanya kurulmadan yüzlerce yıl önce Barselona Katalan bir asilzade aile tarafından kurulmuştu. Kendi dilleri, gelenekleri ve kültürleri olan bu imparatorluk Sicilya ve Sardinya adalarını da içine alıyordu. 1939'a kadar varlığını sürdüren imparatorluk birinci dünya savaşından sonra egemenliğini kaybetti. İspanya 'nın faşist diktatörü Fransico Franco' nun 1975 yılındaki ölümünden sonra, Barselona İspanya 'nın içinde sanki ayrı bir ülke kimliğine büründü...Sardinya halkının dansı özgürlüğün dansı olmuştu artık. Küçük adımlarla birbirine halka olmuş insanların romantik, ritmik, kibar dansı. İsteyen herkesin katılabildiği danslarda her yastan her milliyetten insan görmek olasıdır. Özellikle turistler için bu esi bulunmaz bir deneyimdir...

Barselona - BarcelonaKatalan 'ların bayındırlık sürdüğü 1830'lu yıllarda Barri Gotic bölgesinde, ortaçağ sınırlarından ayrılarak yeni Barselona vizyonuyla zengin kentsoylu bir toplumun ilk tohumları atılmıştı.1950'lili yıllarda ise şehri çevreleyen duvarların bir çoğu yıkılarak yerine Ildefons Cerda tarafindan eski şehrin etrafına hızla yayılan bitkilerle çevrildi.
Barselona-Barcelona
Bu şehrin sokaklarında ızgara sistemine geçilmesiyle birlikte tam olarak Rönesans başlamış oldu.Bu dönemin zengin ve yetenekli mimarlardan arasında Antonio Gaudi, Domenech-i Montaner, Puig-i Cadafalch, Jujol ve Valeri'yi sayabiliriz...
<< Önceki - Sonraki Sayfa >>

Görüşün Nedir?

Karakter Sayacı:
0